Skocz do zawartości

Shimano Vanquish ;)

tpe

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli będziesz łowił tak ciężko jak piszesz to szkoda Vańka.

Vanqiush jest super, ale wymaga delikatnego traktowania.

Mój sparowałem z kijem pstrągowym (bo zgrał się z nim  wagowo)

Nie mniej jednak jest mocnym młynkiem - z przyłowem w postaci

Głowacicy (ok 80+) nie było problemu (żyłka 0,22 nie uległa skręceniu 

pomimo pięknych odjazdów na hamulcu).

Jak dotąd lepiej się sprawuje niż TP Mgs,którego zastąpił.

Jeśli będziesz łowił tak ciężko jak piszesz to szkoda Vańka.

Vanqiush jest super, ale wymaga delikatnego traktowania.

Mój sparowałem z kijem pstrągowym (bo zgrał się z nim  wagowo)

Nie mniej jednak jest mocnym młynkiem - z przyłowem w postaci

Głowacicy (ok 80+) nie było problemu (żyłka 0,22 nie uległa skręceniu 

pomimo pięknych odjazdów na hamulcu).

Jak dotąd lepiej się sprawuje niż TP Mgs,którego zastąpił.

no i ja się zdziwiłem bo po rozmiarze 4000 i chęci zaprzęgnięcia go do cięższej orki to spodziewałem się więcej jak napisałeś... :blink:

To jak to jest w końcu, przy rozmiarze 4000 i przynętach sandaczowych daje radę czy jedynie na pstrąga ? :D

Da radę przy przynętach sandaczowych.Tylko jak łowienie sporadyczne do 30g a ciągłe to też jest różnica.

@SPerch albi u Mefiego albo na własną rękę ale z tego co wiem to w Japonii trudno już o tego TPSW4000XG.

Kołowrotek za tyle $$$ nie wydoli przy 30g ? Czegoś nie rozumiem tu.... mój stradic kilka lat dawał rade i pewnie dalej u kogoś daje.... a kosztować 1/4 tej ceny :) :D

Tomek zapewne wydoli ale po co ryzykować, no chyba że ktoś lubi.Do ostrej jazdy mam TP SW i wiem że nie zdechnie.

Przy główce 30g + guma 3" w nurcie rzeki lepiej mi się łowił Vanquish'em 4000 aniżeli Stellą SW 4000HG (2001r.).

To chyba wystarczająca rekomendacja  :)

mnie wielce satysfakcjonuje-krótko i w temacie!  ;) ale z niecierpliwością czekam na kolejne :P

Bez jaj :huh: podczas wizyty w sklepie wędkarskim sprzedawca widząc że ślinie się na vańka :) mrugając porozumiewawczo i że dla specjalnych klientów to za 1600 odda :ph34r: zarabiają coś na tym?

kasy fiskalnej mu nie skanowałem a i do ślinienia było daleko ale jeśli zakupie to specjalnie dla Ciebie zeskanuje rachunek  :P  :D  a tak z innej beczki to większość cen które widzimy to ceny sugerowane przez Normark, które nie są niskie i niektórzy sobie z tego zdają sprawę... Może tydzień temu był na allegro Vanquish za 1700 z jakimiś groszami i to chyba 2 sztuki ;)

Bez jaj :huh: podczas wizyty w sklepie wędkarskim sprzedawca widząc że ślinie się na vańka :) mrugając porozumiewawczo i że dla specjalnych klientów to za 1600 odda :ph34r: zarabiają coś na tym?

Sprzedają doplacajac.

Przez fabrykę. Dystrybutora a na sklepie kończąc.

Dlatego lowie Daiwa bo Shimano zaraz padnie i zniknie z rynku :)

• Like 3