Lepton Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Jeśli będziesz łowił tak ciężko jak piszesz to szkoda Vańka.Vanqiush jest super, ale wymaga delikatnego traktowania.Mój sparowałem z kijem pstrągowym (bo zgrał się z nim wagowo) Nie mniej jednak jest mocnym młynkiem - z przyłowem w postaciGłowacicy (ok 80+) nie było problemu (żyłka 0,22 nie uległa skręceniu pomimo pięknych odjazdów na hamulcu).Jak dotąd lepiej się sprawuje niż TP Mgs,którego zastąpił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 ...wymaga delikatnego traktowania...Nie mniej jednak jest mocnym młynkiemTo jak to jest w końcu, przy rozmiarze 4000 i przynętach sandaczowych daje radę czy jedynie na pstrąga ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilesianPerch Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Jeśli będziesz łowił tak ciężko jak piszesz to szkoda Vańka.Vanqiush jest super, ale wymaga delikatnego traktowania.Mój sparowałem z kijem pstrągowym (bo zgrał się z nim wagowo) Nie mniej jednak jest mocnym młynkiem - z przyłowem w postaciGłowacicy (ok 80+) nie było problemu (żyłka 0,22 nie uległa skręceniu pomimo pięknych odjazdów na hamulcu).Jak dotąd lepiej się sprawuje niż TP Mgs,którego zastąpił.no i ja się zdziwiłem bo po rozmiarze 4000 i chęci zaprzęgnięcia go do cięższej orki to spodziewałem się więcej jak napisałeś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 To jak to jest w końcu, przy rozmiarze 4000 i przynętach sandaczowych daje radę czy jedynie na pstrąga ? Da radę przy przynętach sandaczowych.Tylko jak łowienie sporadyczne do 30g a ciągłe to też jest różnica.@SPerch albi u Mefiego albo na własną rękę ale z tego co wiem to w Japonii trudno już o tego TPSW4000XG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Kołowrotek za tyle $$$ nie wydoli przy 30g ? Czegoś nie rozumiem tu.... mój stradic kilka lat dawał rade i pewnie dalej u kogoś daje.... a kosztować 1/4 tej ceny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Kołowrotek za tyle $$$ nie wydoli przy 30g ? Czegoś nie rozumiem tu.... mój stradic kilka lat dawał rade i pewnie dalej u kogoś daje.... a kosztować 1/4 tej ceny Tomek zapewne wydoli ale po co ryzykować, no chyba że ktoś lubi.Do ostrej jazdy mam TP SW i wiem że nie zdechnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Nie pojmuje tego to po co płacić 1600... chyba ze do gabloty albo na spławik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilesianPerch Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Jozi to ja jak znam siebie i swoje upodobania to 70% poświęcę okoniom, więc chyba dylemat rozwiązany u mnie da radę szczególnie, że najczęściej łowię do 20gram a 30 podałem asekuracyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilesianPerch Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Nie pojmuje tego to po co płacić 1600... chyba ze do gabloty albo na spławik zdecydowanie bezpieczniejsza gablota... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Przy główce 30g + guma 3" w nurcie rzeki lepiej mi się łowił Vanquish'em 4000 aniżeli Stellą SW 4000HG (2001r.).To chyba wystarczająca rekomendacja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilesianPerch Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Przy główce 30g + guma 3" w nurcie rzeki lepiej mi się łowił Vanquish'em 4000 aniżeli Stellą SW 4000HG (2001r.).To chyba wystarczająca rekomendacja mnie wielce satysfakcjonuje-krótko i w temacie! ale z niecierpliwością czekam na kolejne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszek-1975 Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Bez jaj podczas wizyty w sklepie wędkarskim sprzedawca widząc że ślinie się na vańka mrugając porozumiewawczo i że dla specjalnych klientów to za 1600 odda zarabiają coś na tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 7 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Przy główce 30g + guma 3" w nurcie rzeki lepiej mi się łowił Vanquish'em 4000 aniżeli Stellą SW 4000HG (2001r.).To chyba wystarczająca rekomendacja Jak najbardziej, pytanie tylko jak dlugo wytrzyma? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilesianPerch Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Bez jaj podczas wizyty w sklepie wędkarskim sprzedawca widząc że ślinie się na vańka mrugając porozumiewawczo i że dla specjalnych klientów to za 1600 odda zarabiają coś na tym? kasy fiskalnej mu nie skanowałem a i do ślinienia było daleko ale jeśli zakupie to specjalnie dla Ciebie zeskanuje rachunek a tak z innej beczki to większość cen które widzimy to ceny sugerowane przez Normark, które nie są niskie i niektórzy sobie z tego zdają sprawę... Może tydzień temu był na allegro Vanquish za 1700 z jakimiś groszami i to chyba 2 sztuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Jak najbardziej, pytanie tylko jak dlugo wytrzyma?Nie mam pojęcia, ale na pewno mocy mu nie brakuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Rolen a z woblerami sobie radzi? Nie drży mu trybik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Bez jaj podczas wizyty w sklepie wędkarskim sprzedawca widząc że ślinie się na vańka mrugając porozumiewawczo i że dla specjalnych klientów to za 1600 odda zarabiają coś na tym?Sprzedają doplacajac.Przez fabrykę. Dystrybutora a na sklepie kończąc. Dlatego lowie Daiwa bo Shimano zaraz padnie i zniknie z rynku 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Rolen a z woblerami sobie radzi? Nie drży mu trybik?Łowie nim praktycznie tylko z opadu, ale czasem też trollinguję i nic takiego nie zauważyłem.Kołowrotek działa perfekcyjnie i nadal jest tak "ścisły" jak w dniu zakupu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 No i namówiłeś mnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Łowie nim praktycznie tylko z opadu, ale czasem też trollinguję i nic takiego nie zauważyłem.Kołowrotek działa perfekcyjnie i nadal jest tak "ścisły" jak w dniu zakupu I mnie też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Wytrzyma nie wytrzyma ...... tylko jak wyważyć kij o cw 30-40 gram młynkiem ważącym 240? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Wytrzyma nie wytrzyma ...... tylko jak wyważyć kij o cw 30-40 gram młynkiem ważącym 240?Dasz mu ołów w d.... i vanek będzie ważył 340g tak jak mój TPSW :lol: . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 (edytowane) Nie widzę z tym problemu, sandaczołapka, 30g daje radę a kręcioł 240g Edytowane 7 Października 2013 przez Sławek.Sobolewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Sławuś nie pitol-te 240g to w wydaniu exista .Daiwowo to trochę mocarniejsze od shimanowo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 No ale jeśli chodzi o wagę kręćka to jest ta sama, wyważać też tak samo musi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi