Guzu Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 No ale jeśli chodzi o wagę kręćka to jest ta sama, wyważać też tak samo musi Będziesz sprzedawal exist hc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Nie, raczej ma u mnie dożywocie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Nie, raczej ma u mnie dożywocie No raczej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Wzasadzie to jedyny kręcioł w ktorym totalnie nie ma sie do czego przyczepić i to mnie czasem wku...ia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 Wzasadzie to jedyny kręcioł w ktorym totalnie nie ma sie do czego przyczepić i to mnie czasem wku...ia Mnie przed nim obronil brak 25xx R wsrod Exist HC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 To jak to jest w końcu, przy rozmiarze 4000 i przynętach sandaczowych daje radę czy jedynie na pstrąga ? Na razie tylko Dunajec i Poprad. Blacha (nr 2 i 3,woblery smukłe do 10cm).Niby lekko,ale woda gruba i szybka. Fajnie układa żyłeczkę,opory przy kręceniu"żadne". Sandacza i szczupaka obskakuję czym innym. Do tej pory, przynajmniej dla mnie - pstrąg to był rozmiar 2500. Teraz Vaniek 4000 !Waga ta sama - cała reszta o niebo lepsza. Większa szpula,lepsze układanie żyłki,mniejsze "spirale". Pewnie Stella byłaby jeszcze lepsza,ale jak mawia klasyk jest do d... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilesianPerch Opublikowano 7 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2013 no to i ja już się znajduję w gronie "namówionych" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 No i doszło to coś zwanego Vanquish, rozmiar 4000F. Jakie są moje pierwsze wrażenia? Po wyjęciu z pudełka i zakręceniu korbą byłem szczerze zaskoczony niestety w negatywnym tego słowa znaczeniu - efekt suszy wewnątrz ujawniający dźwięki jakby ktoś piachu nasypał do środka, pracuje miękko i płynnie ale ewidentnie suchy w środku, wyraźnie szumią łożyska. Szczerze mówiąc jestem zdziwiony ponieważ w tej cenie oczekuje się kołowrotka przygotowanego do łowienia no ale cóż, rozbiórka i smarowanie nieuniknione. Kilka fotek na szybko Po smarowaniu i oliwieniu jest nieco lepiej, natomiast myślę, że porównanie do stelli FE byłoby zdecydowanie na wyrost, reszta wyjdzie w praniu Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Dzieki za ciekawy wpis Slawku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Po nasmarowaniu się poprawiło ?. Bo może też sie przymierzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Poprawiło się, uciszyłem chama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Coraz częściej niestety sucho w młynkach.niedawno otwierałem nowe gablotowce z lat 98/2000 tam mazidła nie brakowało.tarcie metalu o metal to nieuniknione szumy,smalec wtedy najlepszym przyjacielem dobrze że ten Vania trafił na "majstra" bo na sucho to daleko nie zajedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 (edytowane) Kolko przekladni znamionuje maselko czyli pelnie szczescia krecacego Koleczko wyglada bardzo "user friendly" i mieciutko. Zadne tam SW czy inne HC. Nie bedzie zabkowania Edytowane 9 Października 2013 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 9 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Slawek,to model europejski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Kupiony u nas z papierami Normarku, z tego co jest mi wiadomo to w tym przypadku nie ma rozgraniczenia na Japonię i resztę świata. Wyszedł po prostu Vanquish z tym że nie wszystkie jego wariacje są u nas dostępne, są C3000 i 4000, brak natomiast. S, HGS, XG, DH, modeli 1000, 2000, 2500 http://www.plat.co.jp/shop/catalog/advanced_search_result/language/en/?keywords=vanquish&osCsid=6342ca7b2fe0427e98894278cbf43198&x=-294&y=-1185 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Ile kasy trzeba wyłożyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Znalazłem najtaniej za 1799zł z dostawą ale gdzieś tam ponoć można lub można było kupić za 1600zł, wcześniej w wątku jest taka informacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Znalazłem najtaniej za 1799zł z dostawą ale gdzieś tam ponoć można lub można było kupić za 1600zł, wcześniej w wątku jest taka informacja. Wiadomo - to Twoj wybor. Ale ja bym siegnal po Stelle FE w rozmiarze 4000 przy takiej cenie tego Vanquisha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Ja też czekam na Vańka i porownam sobie z Stelką 4000SFE Zresztą jak pisze Sławek o suchości Vańka to Stelka też była sucha na wiór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Ja też czekam na Vańka i porownam sobie z Stelką 4000SFE Zresztą jak pisze Sławek o suchości Vańka to Stelka też była sucha na wiór Karol japońce już nic nie smarują .Wszystkie trzeba rozbierać i smarować, stelle też. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 No stelka była smarowana odrazu Zresztą nowy twinek 4000 też jakoś mi się zdaje suchutki więc poczeka na vanka i polecą oba do smarowania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Po przemyśleniach zamiast vańka raczej wezme to: http://marunouchishop.com/main/shimano_e/exsence_ci4_plus.html Będzie pasował do kompletu razem z 2xTPSW i TP 2011, a płytka szpulka na lekkie łowy szczupakowe w sam raz. Szkoda, że drugiej w komplecie nie ma. Musze tylko popatrzeć, gdzie te 3 łożycha do vańka dodatkowo upchali. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegosław Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 (edytowane) Panowie, przymierzam sie do Daiwy Certate 3012 i generalnie to jestem zdecydowany, ale... Czytam o tych Vańkach, zbieram opinię ( całkiem pozytywne ) i zaczyna brakować mi przysłowiowych jaj. Jest jeszcze Stella 4000 FE i człowiek głupieje do reszty... Łowię z łodzi, w Odrze i główki 25-35g to raczej norma. Kij, to Fenwick Ellite Tech Walleye 1,98cm, jednoczesciowy. Ryby, to w zasadzie szczupaki i sandacze. Czasami trafi sie duży okoń. Przynęty to gumy, obrotówki i wahadła. Woblerów nie podpinam. Jesteście w stanie podpowiedzieć i pomóc mi, podjąć decyzję, który z w/w kołowrotków przetrzyma ciężkie warunki i posłuży przez wiele sezonów? Czekam i dziękuje za wskazówki Pozdrawiam, Grzechu Edytowane 9 Października 2013 przez grzegosław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Wiadomo - to Twoj wybor. Ale ja bym siegnal po Stelle FE w rozmiarze 4000 przy takiej cenie tego Vanquisha.Stelle fe miałem mniejszą 2500 i wiem mniej więcej czego mogę się spodziewać, być może jeszcze do niej wrócę a tymczasem eksperymentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 9 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2013 Sławku jesli można wiedzieć to co za mazidłem go potraktowałeś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi