Skocz do zawartości

Shimano Vanquish ;)

tpe

Rekomendowane odpowiedzi

Masz rację Sławek, jeśli chodzi o magnes, czy ktoś słyszał o rozpadających sie stellach fd i ich odpowiednikach jdm , czy luzach w gniazdach moc. łożysk ?

Stelle FD weszly w 2007 roku. Mamy koncowke 2013. Jeszcze za wczesnie na slady zuzycia ich obudow ... ;)

Pamietajcie ze na forum najwiekszym wzieciem i estyma ciesze sie kolowrotki z konca 20 wieku.

TP 98

Stella 98/F

Stella FA

TP FA

Zeby cos zostalo uznane za "sprawdzone" to musi minac 12 lat, MINIMUM :)

Edytowane przez Guzu

Stelle FD weszly w 2007 roku. Mamy koncowke 2013. Jeszcze za wczesnie na slady zuzycia ich obudow ... ;)

Pamietajcie ze na forum najwiekszym wzieciem i estyma ciesze sie kolowrotki z konca 20 wieku.

TP 98

Stella 98/F

Stella FA

TP FA

Zeby cos zostalo uznane za "sprawdzone" to musi minac 12 lat, MINIMUM :)

No i jeszcze dodał bym do tej listy CZARNUSZKI Shimano - notabene też leciwa konstrukcji i pomimo że korpusy wykonane z grafitu większych problemów nie nastręczają do dzisiaj  ;)

Edytowane przez Karol Krause

Posiadam 11TP C3000 i fakt, jest doskonały, ale przy łowieniu z opadu główkami 25-30g + 3-4" gumy, mam wrażenie, że długo nie pociągnę ;)

Idzie więc TP do średniego łowienia i tam, mam nadzieję, będzie latał przez wiele sezonów.

Zdecydowałem się mimo wszystko na Certate 3012, mając nadzieję ( wiadomo czyją jest matką), że da radę w średnio-ciężkim spiningu.

Co do serwisu, to raczej nie mam obaw, bo Berlin bliżej niż Poznań, czy Warszawa, a w smarowanie sam raczej bawić się nie będę.

Pozdrawiam

Edytowane przez grzegosław

Certate serwisować możesz sam ,a nawet powinieneś, pewniejsze rozwiązanie i to od razu po zakupie dużo smalcu dać to opóźni zdecydowanie efekt ząbkowania. Nano-bajery zostaw dla księgowych i ludzi od marketingu. Nie mniej jednak to dobry młynek (smalcowałem ostatnio) ale wolałbym TP '11 4000.

Nie mniej jednak to dobry młynek (smalcowałem ostatnio) ale wolałbym TP '11 4000.

Ano...przekonam się na własnej skórze. TP'11 4000 był w kręgu zainteresowań, razem z Vańkiem, ale w związku z tym, że posiadam już TP '11 C3000, postanowiłem skłonić się w stronę Daiwy. Zobaczę, co potrafi.

Certate serwisować możesz sam ,a nawet powinieneś, pewniejsze rozwiązanie i to od razu po zakupie dużo smalcu dać to opóźni zdecydowanie efekt ząbkowania.

Obawiam się, że strach będzie okrutny cokolwiek w nim rozkręcić :)

Niby jakiś tam poziom techniczno-sprawnościowy mam, ale jaka pewność, że poskładam "toto" wszystko do kupy ? Już prędzej wysłałbym kołowrotek do kogoś bardziej ogarniętego ;)

Ano...przekonam się na własnej skórze. TP'11 4000 był w kręgu zainteresowań, razem z Vańkiem, ale w związku z tym, że posiadam już TP '11 C3000, postanowiłem skłonić się w stronę Daiwy. Zobaczę, co potrafi.

Obawiam się, że strach będzie okrutny cokolwiek w nim rozkręcić :)

Niby jakiś tam poziom techniczno-sprawnościowy mam, ale jaka pewność, że poskładam "toto" wszystko do kupy ? Już prędzej wysłałbym kołowrotek do kogoś bardziej ogarniętego ;)

Ze Szczecina do Slubic nie tak daleko...

No to i dzisiaj do mnie zawitał Vaniek 4000.

Na pierwszy rzut oka mała zabawka  :)

Bardzo fajnie spasowany , leciutki , nawój linki idealny , dobrze zbalansowany i przypomina mi starego TP MG ;)

Suchość wewnątrz wyczuwalana zaraz po zakręceniu kilka razy korbą :)

Pozostaje tylko go przetestować ale to niebawem ;)