darsio Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Kamil, może w ten weekend Sulejowski obskoczymy???? Jak vaniek pewnie tak, ale Jak TPSW - wątpię. Mniej łozych w zwykłym TP, inne koło i inne łozyska....w niedzielę łódki z Bronisławowa nie wypożyczycie, zawody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Dziękuję za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stella Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Masz rację Sławek, jeśli chodzi o magnes, czy ktoś słyszał o rozpadających sie stellach fd i ich odpowiednikach jdm , czy luzach w gniazdach moc. łożysk ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 (edytowane) Masz rację Sławek, jeśli chodzi o magnes, czy ktoś słyszał o rozpadających sie stellach fd i ich odpowiednikach jdm , czy luzach w gniazdach moc. łożysk ? Stelle FD weszly w 2007 roku. Mamy koncowke 2013. Jeszcze za wczesnie na slady zuzycia ich obudow ... Pamietajcie ze na forum najwiekszym wzieciem i estyma ciesze sie kolowrotki z konca 20 wieku.TP 98Stella 98/FStella FATP FA Zeby cos zostalo uznane za "sprawdzone" to musi minac 12 lat, MINIMUM Edytowane 10 Października 2013 przez Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stella Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 ...a ją mysle, że 11,5 :-):-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 (edytowane) 12 lat, ta sama Stella, intensywnie używana Wieje nudą jak w .............. Edytowane 10 Października 2013 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stella Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Właśnie, kto wytrzyma z ...tą samą 12 lat ? :-) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Właśnie, kto wytrzyma z ...tą samą 12 lat ? :-)Dokładnie. Jest ktoś taki tu, na forum? Bo przecież wszyscy jak jeden, szukają kołowrotka "na lata" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 (edytowane) Stelle FD weszly w 2007 roku. Mamy koncowke 2013. Jeszcze za wczesnie na slady zuzycia ich obudow ... Pamietajcie ze na forum najwiekszym wzieciem i estyma ciesze sie kolowrotki z konca 20 wieku.TP 98Stella 98/FStella FATP FA Zeby cos zostalo uznane za "sprawdzone" to musi minac 12 lat, MINIMUM No i jeszcze dodał bym do tej listy CZARNUSZKI Shimano - notabene też leciwa konstrukcji i pomimo że korpusy wykonane z grafitu większych problemów nie nastręczają do dzisiaj Edytowane 10 Października 2013 przez Karol Krause Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegosław Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 (edytowane) Posiadam 11TP C3000 i fakt, jest doskonały, ale przy łowieniu z opadu główkami 25-30g + 3-4" gumy, mam wrażenie, że długo nie pociągnę Idzie więc TP do średniego łowienia i tam, mam nadzieję, będzie latał przez wiele sezonów.Zdecydowałem się mimo wszystko na Certate 3012, mając nadzieję ( wiadomo czyją jest matką), że da radę w średnio-ciężkim spiningu.Co do serwisu, to raczej nie mam obaw, bo Berlin bliżej niż Poznań, czy Warszawa, a w smarowanie sam raczej bawić się nie będę. Pozdrawiam Edytowane 10 Października 2013 przez grzegosław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Certate serwisować możesz sam ,a nawet powinieneś, pewniejsze rozwiązanie i to od razu po zakupie dużo smalcu dać to opóźni zdecydowanie efekt ząbkowania. Nano-bajery zostaw dla księgowych i ludzi od marketingu. Nie mniej jednak to dobry młynek (smalcowałem ostatnio) ale wolałbym TP '11 4000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegosław Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Nie mniej jednak to dobry młynek (smalcowałem ostatnio) ale wolałbym TP '11 4000.Ano...przekonam się na własnej skórze. TP'11 4000 był w kręgu zainteresowań, razem z Vańkiem, ale w związku z tym, że posiadam już TP '11 C3000, postanowiłem skłonić się w stronę Daiwy. Zobaczę, co potrafi. Certate serwisować możesz sam ,a nawet powinieneś, pewniejsze rozwiązanie i to od razu po zakupie dużo smalcu dać to opóźni zdecydowanie efekt ząbkowania.Obawiam się, że strach będzie okrutny cokolwiek w nim rozkręcić Niby jakiś tam poziom techniczno-sprawnościowy mam, ale jaka pewność, że poskładam "toto" wszystko do kupy ? Już prędzej wysłałbym kołowrotek do kogoś bardziej ogarniętego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Ano...przekonam się na własnej skórze. TP'11 4000 był w kręgu zainteresowań, razem z Vańkiem, ale w związku z tym, że posiadam już TP '11 C3000, postanowiłem skłonić się w stronę Daiwy. Zobaczę, co potrafi. Obawiam się, że strach będzie okrutny cokolwiek w nim rozkręcić Niby jakiś tam poziom techniczno-sprawnościowy mam, ale jaka pewność, że poskładam "toto" wszystko do kupy ? Już prędzej wysłałbym kołowrotek do kogoś bardziej ogarniętego Ze Szczecina do Slubic nie tak daleko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegosław Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Ze Szczecina do Slubic nie tak daleko... Chociażby... Zastanawiam się tylko, w jaki sposób i czy w ogóle smaruje się jakoś te "magsile" ? W jaki sposób smarujecie ten wynalazek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stella Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 (edytowane) Ktoś na forum pisał, że obsługuje je we własnym zakresie i jest git :-) Edytowane 10 Października 2013 przez stella Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 10 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2013 Pewnie jakiś wielkich "cudów" tam nie ma, chyba więcej pompownia tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 No to i dzisiaj do mnie zawitał Vaniek 4000.Na pierwszy rzut oka mała zabawka Bardzo fajnie spasowany , leciutki , nawój linki idealny , dobrze zbalansowany i przypomina mi starego TP MG Suchość wewnątrz wyczuwalana zaraz po zakręceniu kilka razy korbą Pozostaje tylko go przetestować ale to niebawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Karol na warsztat klienta i dopiero wtedy nad wodę.Inaczej się dotrze i na lata będzie kręcił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Ty pod moją warsztat szykuj. Może razem z Karolem wyślemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Józiu wiem , wiem ale po co ten pośpiech czasu u mnie teraz ............. Pomyślimy nad smarowaniem mam dwóch Józków do wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Ty pod moją warsztat szykuj. Może razem z Karolem wyślemy? Nooooo.... i jeszcze Twinka 4000 mu dorzuce co by się chłopina zimą nie nudził 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Szkoda że nie ma w standardowej ofercie Normarku dodatkowych szpul, swoją drogą dziwne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Dokładnie Sławek a cena u Mefiego zabija 1/3 wartości całego zestawu Jak byś coś trafił ciekawego to pisz śmiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Stelka, vaniek czy TP to sama przyjemność smarowania .Waldek. Karol czekać na grudzień . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Jak skończysz te remonty to pomyslimy Na gwiazdke dostaniesz paczke od gwiazdora oczywiscie do zwrotu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi