Skocz do zawartości

Shimano Vanquish ;)

tpe

Rekomendowane odpowiedzi

Trzeba mieć w życiu jakieś dewiacje, bez tego by człowiek oszalał. Fajnie że mamy takich kolegów na forum, też zboczeńców :D

Toć to w naszej profesji dewiantów nie brakuje  :P  :lol:  :lol:  :lol:

Ps. Miałem w końcu możliwość przetestować poważnie Vańka w niedziele na ciężkim zestawie sandaczowym (guma 4'' + główki 30--35gr) i jestem pod ogromnym wrażeniem łatwości,płynności i kultury pracy. :)

Jesli jeszcze przełoży to się na żywotność kołowrotka no to micha sama się cieszy ;)

Edytowane przez Karol Krause

Wojtku bedzie smarowany ;) a łowiony był tylko raz i już do momentu smarowania nie bedzie łowił. ;)

Czekam tylko jak majster znajdzie chwilke czasu zimą na serwis ;)

Nie dajmy się zwariować :)  że nowym kołowrotkiem nie można łowić przed wczesniejszym smarowaniem  :P  :lol:  :lol:  :lol:

Wyobraż sobie Karolu taką sytuację ,że zajeżdzasz na rybki z nowym kręckiem z polskiej dystrybucji (na gwarancji Normarku) i dopiero podczas łowienia przy większym obciążeniu wychodzi jakaś wada fabryczna.. .co teoretycznie jest bardzo możliwe ;) na sucho wszystko było ok ...a ty już posmarowałeś ;)

Kamil, wątek wtedy ciągnął by się jak flaki z olejem do 2020 r. Bez wtchnienia, po co to Normarku taki bałagan?;) jeśli kręciołek został prawidłowo zdemontowany, nasmarowany odpowiednim smarem i złożony bez uszkodzeń to jakoś nie widzę powodu dla którego porządna firma w środku europy miałaby na siłę szukać pretekstu żeby nie uznać wewentualnej reklamacji wynikającej z faktycznej wady produkcyjnej.

Edytowane przez Sławek.Sobolewski

..znając nasze realia i podejście sprzedawców każda ingerencja w mechanikę danego urządzenia będzie dobrym pretekstem do odrzucenia reklamacji...

..a tak BTW,wątpię,żeby każdy dzapaniec rozkręcał młynek zaraz po zakupie,a przerabiają tego trochę i nie słyszy się o zatartych stellach, twinach,ceratach...

Niektórzy to naprawdę mają mega problem bo młynek delikatnie szumi. Posiadam trzy Shimano w wersji Super Baitrunner i jeszcze nigdy ich nie rozkrecałem, na koniec sezonu smaruje przez port smarowania i to cały mój przegląd. Chowam do pokrowców i koniec. Młynki chodzą miękko, cichutko i zero problemów, a życie mają ciężkie bo zestwy do 120gr. Żadne Japan, tylko Malezia. A nie rozkręcanie, sprawdzanie kolorów, sprzęt jest dla mnie a nie ja dla niego.

• 2 tygodnie później...

Będąc dziś na zakupach w pobliskim sklepie wędkarskim spytałem o możliwość zamówienia i cenę szpulki do Vanquisha 3000.  W odpowiedzi otrzymałem że będzie w styczniu za 68 euro  :)

Miała być dopiero w styczniu a już jest i to w cenie 68 euro :)

post-49222-0-53173300-1384865878_thumb.jpg

• 2 tygodnie później...