guciolucky Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 Oddam Vańka na dotarcie sorry ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2013 1649 PLN absolutne minimum Podobno do sprzedawania sluzy dzial sprzedam.A tu takie klusownictwo w bialy dzien... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 6 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Macie namiar na europejski sklep gdzie mozna nabyć w dobrej cenie Vańka 4000? Jak na razie najniższą cenę znalazłem 389 Euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Jak tam panowie Vańki się sprawują, zadowoleni z zakupu? Szumią dalej czy ucichło? No i kluczowa sprawa jak się kręci przybyło masła w maśle, a może praca się pogorszyła? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2014 Jak tam panowie Vańki się sprawują, zadowoleni z zakupu? Szumią dalej czy ucichło? No i kluczowa sprawa jak się kręci przybyło masła w maśle, a może praca się pogorszyła?Bezgłośny nie jest, ale pstrągów nie płoszy - czyli szmery raczej do zaakceptowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Macie namiar na europejski sklep gdzie mozna nabyć w dobrej cenie Vańka 4000? Jak na razie najniższą cenę znalazłem 389 Euro....za tyle stoi Stella 4000 w Moritz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 (edytowane) tak jak patu pisze a coś czuje ze po wprowadzeniu nowego 2014 modelu będzie promocja i można będzie wyrwać dość promocyjnej cenie Edytowane 8 Stycznia 2014 przez szpiegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Już wybrałem, Vaniek 4000 już jedzie. Oświeć mnie coż to jest to Moritz, bo kojarzy mi się jedynie z kurortem szwajcarskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 sklep wędkarski w ddrówku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MieczysławS Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Moritz to spora sieć sklepów wędkarskich w Niemczech, która powstała jeszcze przed zjednoczeniem Niemiec.Na początek zaszokowała cenami. Ceny sprzętu w tym markowego w tej sieci były często o połowę niższe niż w innych sklepach. Wszyscy wtedy zadawali pytanie jak im to się opłaca? Później przeżywali jakieś trudności, wielu im nieżyczliwych już zacierało ręce, że upadną - nie upadli.Znałem kiedyś te sklepy w Duesseldorfie i Wesell. Oprócz masy badziewia jak pisałem można było znaleźć także markowe produkty Daiwy Shimano, Mepps'a Rublex'a i wielu innych producentów.Co jest tam dziś i jaki jest poziom cen - nie wiem niestety.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Niestety, nie wysyłają do Polski. I tylko model z płytką szpulką SFE na pólce w promocji. Ja poniżejl plecionki 20 Lb nie schodzę - więc odpada.A co ciekawe - miesiąc temu pojawiła sie nówka z Niemiec za 2450,00 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 8 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2014 Niestety, nie wysyłają do Polski. I tylko model z płytką szpulką SFE na pólce w promocji. Ja poniżejl plecionki 20 Lb nie schodzę - więc odpada.A co ciekawe - miesiąc temu pojawiła sie nówka z Niemiec za 2450,00 .Nigdzie nie wysylaja. Nie prowadza sprzedazy online ani wysylkowej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2014 (edytowane) Vaniek dotarł, w porównaniu do 11 Twin Power C3000 którego już posiadam kręci trochę mniej "maślanie". Może to znak że ma trochę więcej smaru w środku? Ale i tak dla zasady pojedzie na serwis po towocik Edytowane 10 Stycznia 2014 przez pawello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 No i potwierdziło sie to co przypuszczałem. Po serwisie w Słubicach okazało się że Twin był suchutki w środku, stąd ta maślana praca. Vaniek był trochę bardziej "naoliwiony". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 No i potwierdziło sie to co przypuszczałem. Po serwisie w Słubicach okazało się że Twin był suchutki w środku, stąd ta maślana praca. Vaniek był trochę bardziej "naoliwiony".Normale . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Polecam lowienie, krecenie kolowrotkami w warunkach lowiska.Znakomicie to wplywa na nie. Wygladza ich prace i sprawia ze "zauwazalne zmiany po serwisie" ustepuja.PozdrawiamGuzu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 Moj po serwisie i smarowanku przez kolege Józka po 4 dniach ostrego kręcenia w ciężkim terenie wyraznie gładziej chodzi niż tuż po smarowaniu Odnośnie nowych Vańków i Twinków Józek ma najlepszy ogląd sytuacji co tam było w środku bo oba niedawno miał na warsztacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2014 Jeszcze trochę "pary" w rękach jest więc dam radę, nawet jeśli będą ciut ciężej chodzić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 (edytowane) Z racji tego ,że lekarz zalecił mi przyjmowanie magnezu to poszedłem jeszcze dalej i zwiększyłem sobie dawkę kupując Vanka 4000F. Na pierwszy rzut oka i ucha prócz trochę bardziej metalicznej i głosniejszej pracy(takiej daiwowskiej) niż w innych shimano ,kołowrotek zaprezentował się bardzo przyzwoicie. Natomiast przy próbie nawinięcia żyłki pojawiło się terkotanie.Przy szybkim kręceniu jest to prawie nie wyczuwalne.Podobnie zachowuję się stary stary emblem. Bez szpulki ten objaw w Vanku ustepuje tak jak zresztą w emblemie bo wtedy nie ma obciązenia na ośce.W emblemie jest to dopuszczalne bo to stary pryk i do cięzkiego łowienia ale Vaniek miał być pod lekki kijek pod woblerki.Miał którys z Kolegów podobne objawy w swoim Vanku ?TP? Może tym razem za mało żelaza? Choc w cale mi do śmiechu nie jest pzdr Edytowane 1 Września 2015 przez maicke82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 W moim 4000 też tak było. Pan J. Leśniak załatwił temat. Generalnie Vańki są dość suche w środku. Sam nie bardzo rozumiem dlaczego popełnili kołowrotek jakby nie było z wyższej półki, który już "od nowości" zaczyna denerwować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 To nieźle kołowortek ,którego ceny sięgają 2 tys tak wybranzlowany przez większość ma niedopuszczalne wady już na starcie. Moze tą wersje F puscili felerną jakąś.Masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Nie ma wersji F, to tylko nazewnictwo na potrzeby dystrybucji. Od vanquisha i nowej stelli zaprzestali rozgraniczania na Japonię i resztę świata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 (edytowane) A skad mamy pewność ,że finalny Japonczyk nie bierze do ręki i te z mniej aksamitną pracą wrzuca do pudełka na resztę świata. Edytowane 1 Września 2015 przez maicke82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris1 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Nie ma wersji F, to tylko nazewnictwo na potrzeby dystrybucji. Od vanquisha i nowej stelli zaprzestali rozgraniczania na Japonię i resztę świata.Czy mógłbyś gwoli informacji podać od kiedy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Tej pewności nie mamy jednak rynek poza Japonią jest znacznie większy i takie działania bardzo szybko odbiłyby się czkawką. Jest najwyraźniej problem z powtarzalnością, używałem krótki czas c3000 i miałem też w ręku 2 inne modele c3000, każdy pracował nieco inaczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi