Skocz do zawartości

Shimano Vanquish ;)

tpe

Rekomendowane odpowiedzi

Te opiłki mnie załamały Mr. zorro  :wacko:

Przecież to po prostu********** Jak tak można?! To by trzeba aferę zrobić, o prezesa oprzeć, foty makro wysłać, napisać co było, sądem zagrozić, całą zmianę na zbitą mordę wywalić :angry:

Teraz wiem że elektrownia Fukushima to była "kara Boża"!

Ale się wku.....m

Proszę się powstrzymać od wulgaryzmów

Edytowane przez milupa

Przecież to po prostu********. Jak tak można?! To by trzeba aferę zrobić, o prezesa oprzeć, foty makro wysłać, napisać co było, sądem zagrozić, całą zmianę na zbitą mordę wywalić :angry:

Ale się wku.....m

No tak, niech giną ludzie, niech chodzą napromieniowani bo w jakimś je....ym kolowrotku sa opilki. Moje serdeczne gratulacje !!!

I teraz to ja sie wku...m!!!

Bujo

• Like 8

Przecież to po prostu *********. Jak tak można?! To by trzeba aferę zrobić, o prezesa oprzeć, foty makro wysłać, napisać co było, sądem zagrozić, całą zmianę na zbitą mordę wywalić :angry:

Ale się wku.....m

Tak, tak, z samego posiadania mózgu nie należy się cieszyć. Trzeba go jeszcze włączyć - najlepiej waląc pustym łbem w stół.

ps. przepraszam, ale... są granice głupoty.

No dobra ... Przesadziłem. Ochłonąłem.. Ale zaczynam zmieniać zdanie o Japońcach.. Budować elektrownię atomową na terenie sejsmicznie czynnym to lekko mówiąc....niefrasobliwość!

Inna sprawa że być może wyboru za bardzo nie było..

A do tej pory uważałem ich za takich uczciwych i superprzewidujących.. Chyba że te opiłki to celowo.. ale w to nie mogę uwierzyć..

Próbuję poczytać o Vanquish a tu przez dwie strony opowieści z mchu i paproci...  :huh:  Ludzie może coś o tymże Vanquishu dałoby się napisać ? Ciekaw jestem czy warto czy nie warto to to brać. A czy maślany, śmietanowy, budyniowy to może niekoniecznie. Wiadomo, że opinie będą subiektywne ale na boga nie kulinarne...

• Like 1

Próbuję poczytać o Vanquish a tu przez dwie strony opowieści z mchu i paproci...  :huh:  Ludzie może coś o tymże Vanquishu dałoby się napisać ? Ciekaw jestem czy warto czy nie warto to to brać. A czy maślany, śmietanowy, budyniowy to może niekoniecznie. Wiadomo, że opinie będą subiektywne ale na boga nie kulinarne...

To ja Ci odpowiem krótko i treściwie: 

Mam Vańka 2500S oraz Stelkę 2500S. Zasadnicza różnica między nimi to waga.Vaniek waży tyle co nic i fantastycznie sprawuję się przy kijaszku do dłubaniu okoni.On + kijek do 200cm do 6g pasują do siebie idealnie.

Praca Vańka i Stelki jest porównywalna choć z małą przewagą dla Stelli. 

Linke Vaniek nawija wzorowo. Użytkuje go od roku an plećce 0.08 i do tej pory nie przeżyłem żadnej przykrej niespodzianki.

Mogę w ciemno polecić.

Artur

• 2 tygodnie później...

patu ta różnica polega na lepszym spasowaniu ?

Ale z drugiej strony to się dziwię. Shimano wypuszczając stelle przez kilkanaście lat "wyrobiła" sobie świetną renomę (jak czytam opinie tak było do 2007 roku) a potem równanie w dół, szczególnie modeli na rynek nie japoński. Cena nadal wysoka a kręciek już nie ten, kupujący 3 razy się zastanowi kupować czy nie.

Może faktycznie jedna jedyna ta SW taka niedorobiona z fabryki wyszła, a może statystycznie jedna na sto tak ma?

Co by nie gadać, to tak "z ostrożności procesowej", kto się strasznie nie boi, to niech se zajrzy do swoich cud-zabawek, bez względu czy z Japonii, czy od Niemca, czy tam spod Olkusza... Zawsze potem sen spokojniejszy... :)

patu ta różnica polega na lepszym spasowaniu ?

Ale z drugiej strony to się dziwię. Shimano wypuszczając stelle przez kilkanaście lat "wyrobiła" sobie świetną renomę (jak czytam opinie tak było do 2007 roku) a potem równanie w dół, szczególnie modeli na rynek nie japoński. Cena nadal wysoka a kręciek już nie ten, kupujący 3 razy się zastanowi kupować czy nie.

..też...japońskie mają więcej masła w maśle ;) :P ...po 2-3latach intensywnego użytkowania ów masło nie topnieje ...

• 3 tygodnie później...

Kupiłem Vańka C3000 jak tylko się pokazał. Łowię na niego bassy z plecionką 30lb, czasami trzeba posiłować się z krzaczorami  :D , ostatnio sporo łowiłem nim w rzece z dużym uciągiem na woblery gdy był ciąg parposzy ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Parposz ). 

Tego CI4+ nie ma co się bać do to tylko rotor, korpus jest z magnezu jak Stella. Młynek nadal chodzi nie naganie , nic nie puka. Trochę szumi , ale tylko w domu  ;)

Mam serię F

• Like 1