krzychun Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 inna sprawa, że Polak najczęściej przez więcej , to rozumie najlepiej 100% i od ręki Z takim podejściem nie da się dyskutować, bo jest takie... polskie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 widzę, że źle zabrzmiało, faktycznienie miałem na myśli Ciebie - zapewniam , po prostu pracuję z handlowcami i coś o ich naturze wiem, tych niby najlepszych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 ze wszystkich poznanych mi stellek owa sw HG 01 kreci najciezej, wiec to chyba nie najlepsze porownanie ;p Przykro mi kolego blackabyss, ale akurat tylko ten "zabytek" wpadł mi do ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 (edytowane) Te opiłki mnie załamały Mr. zorro Przecież to po prostu********** Jak tak można?! To by trzeba aferę zrobić, o prezesa oprzeć, foty makro wysłać, napisać co było, sądem zagrozić, całą zmianę na zbitą mordę wywalić Teraz wiem że elektrownia Fukushima to była "kara Boża"! Ale się wku.....m Proszę się powstrzymać od wulgaryzmów Edytowane 18 Czerwca 2014 przez milupa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Te opiłki mnie załamały Mr. zorro Przecież to po prostu********. Jak tak można?! To by trzeba aferę zrobić, o prezesa oprzeć, foty makro wysłać, napisać co było, sądem zagrozić, całą zmianę na zbitą mordę wywalić Teraz wiem że elektrownia Fukushima to była "kara Boża"! Ale się wku.....mNo tak, niech giną ludzie, niech chodzą napromieniowani bo w jakimś je....ym kolowrotku sa opilki. Moje serdeczne gratulacje !!! I teraz to ja sie wku...m!!! Bujo 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slava Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Te opiłki mnie załamały Mr. zorro Przecież to po prostu *********. Jak tak można?! To by trzeba aferę zrobić, o prezesa oprzeć, foty makro wysłać, napisać co było, sądem zagrozić, całą zmianę na zbitą mordę wywalić Teraz wiem że elektrownia Fukushima to była "kara Boża"! Ale się wku.....mTak, tak, z samego posiadania mózgu nie należy się cieszyć. Trzeba go jeszcze włączyć - najlepiej waląc pustym łbem w stół. ps. przepraszam, ale... są granice głupoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 No dobra ... Przesadziłem. Ochłonąłem.. Ale zaczynam zmieniać zdanie o Japońcach.. Budować elektrownię atomową na terenie sejsmicznie czynnym to lekko mówiąc....niefrasobliwość!Inna sprawa że być może wyboru za bardzo nie było.. A do tej pory uważałem ich za takich uczciwych i superprzewidujących.. Chyba że te opiłki to celowo.. ale w to nie mogę uwierzyć.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Próbuję poczytać o Vanquish a tu przez dwie strony opowieści z mchu i paproci... Ludzie może coś o tymże Vanquishu dałoby się napisać ? Ciekaw jestem czy warto czy nie warto to to brać. A czy maślany, śmietanowy, budyniowy to może niekoniecznie. Wiadomo, że opinie będą subiektywne ale na boga nie kulinarne... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smokwelski Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 tylko nie kulinarne, powiedział paprykarz :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arti-zander Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Próbuję poczytać o Vanquish a tu przez dwie strony opowieści z mchu i paproci... Ludzie może coś o tymże Vanquishu dałoby się napisać ? Ciekaw jestem czy warto czy nie warto to to brać. A czy maślany, śmietanowy, budyniowy to może niekoniecznie. Wiadomo, że opinie będą subiektywne ale na boga nie kulinarne...To ja Ci odpowiem krótko i treściwie: Mam Vańka 2500S oraz Stelkę 2500S. Zasadnicza różnica między nimi to waga.Vaniek waży tyle co nic i fantastycznie sprawuję się przy kijaszku do dłubaniu okoni.On + kijek do 200cm do 6g pasują do siebie idealnie.Praca Vańka i Stelki jest porównywalna choć z małą przewagą dla Stelli. Linke Vaniek nawija wzorowo. Użytkuje go od roku an plećce 0.08 i do tej pory nie przeżyłem żadnej przykrej niespodzianki.Mogę w ciemno polecić.Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paprykarz Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Czyli jak mogę kupić Vanquisha taniej o kilka stówek od ceny Stelli to nie ma co kombinować tylko brać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Rzecz jasna, ze tak. A to co Ci zostanie dołóż sobie do kija 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Kupować, to jest naprawdę fajny kręcioł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 1 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Mam i szczerze polecam. Model 4000.Lekkość , spasowanie , kultura pracy , nawój dla mnie idealny.Pracuje o wiele płynniej i lżej od Stelki 4000SFE ,którą też posiadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Co by potwierdzic, ze "Stelle JDM nie roznia sie niczym od tych na reszte swiata," krotki wpis z rozmowy o serwisowaniu Stelli FE : http://jerkbait.pl/topic/40282-rozkręcenie-stelli-fe/?p=1455779 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 ..takie modele (opisane przez nabywcę) nie powinny znaleźć się w sprzedaży. Mam 2010 w wersji EU i JDM, widać i czuć różnicę na korzyść tej drugiej...Co do 2014 jestem ciekaw..,.czas pokaże... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esox34 Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 patu ta różnica polega na lepszym spasowaniu ?Ale z drugiej strony to się dziwię. Shimano wypuszczając stelle przez kilkanaście lat "wyrobiła" sobie świetną renomę (jak czytam opinie tak było do 2007 roku) a potem równanie w dół, szczególnie modeli na rynek nie japoński. Cena nadal wysoka a kręciek już nie ten, kupujący 3 razy się zastanowi kupować czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 A co? Globalizacja... I wszystko się "wyrównuje"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Dyskusja zatoczy zaraz kolo.A juz kilkakrotnie zostalo to napisane, ze egzemplarze JDM maja to do siebie, ze trudniej wtopic na jakis spektakularny sposob.Ale zdarzaja sie popisy jak historia opisana przez @Zorro.Takze nie wszystko zloto co sie swieci ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 Może faktycznie jedna jedyna ta SW taka niedorobiona z fabryki wyszła, a może statystycznie jedna na sto tak ma?Co by nie gadać, to tak "z ostrożności procesowej", kto się strasznie nie boi, to niech se zajrzy do swoich cud-zabawek, bez względu czy z Japonii, czy od Niemca, czy tam spod Olkusza... Zawsze potem sen spokojniejszy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 14 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2014 patu ta różnica polega na lepszym spasowaniu ?Ale z drugiej strony to się dziwię. Shimano wypuszczając stelle przez kilkanaście lat "wyrobiła" sobie świetną renomę (jak czytam opinie tak było do 2007 roku) a potem równanie w dół, szczególnie modeli na rynek nie japoński. Cena nadal wysoka a kręciek już nie ten, kupujący 3 razy się zastanowi kupować czy nie...też...japońskie mają więcej masła w maśle ...po 2-3latach intensywnego użytkowania ów masło nie topnieje ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 (edytowane) autocenzura Edytowane 6 Marca 2015 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Kupiłem Vańka C3000 jak tylko się pokazał. Łowię na niego bassy z plecionką 30lb, czasami trzeba posiłować się z krzaczorami , ostatnio sporo łowiłem nim w rzece z dużym uciągiem na woblery gdy był ciąg parposzy ( http://pl.wikipedia.org/wiki/Parposz ). Tego CI4+ nie ma co się bać do to tylko rotor, korpus jest z magnezu jak Stella. Młynek nadal chodzi nie naganie , nic nie puka. Trochę szumi , ale tylko w domu Mam serię F 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 c3000 i 30lb-odważnie . Co decyduje o tak mocarnej lince? Ryby,zaczepy i ciężkie wabiki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 (edytowane) c3000 i 30lb-odważnie . Co decyduje o tak mocarnej lince? Ryby,zaczepy i ciężkie wabiki?Toż to na wąsacza linka jak nic .Chyba, że Variwas 2.0 cienka a opisówka prawie 30lb . Edytowane 2 Czerwca 2014 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi