Guzu Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Od biomastera ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikolaj Opublikowano 30 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Może koledzy się orientują, czy jest do zdobycia szpula do vanquisha z klasycznym rantem pod który można nawinać linkę? Te obecne, jak najbardziej lubię ale są okoliczności że przydałby mi się nawój pod rant. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 31 Lipca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Może koledzy się orientują, czy jest do zdobycia szpula do vanquisha z klasycznym rantem pod który można nawinać linkę?Te obecne, jak najbardziej lubię ale są okoliczności że przydałby mi się nawój pod rant. Jeśli chodzi Ci o system AR-C Spool ( rant stożkowy ) to raczej nie ma takiej szpuli do Vańka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekOlc Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Mam pytanie do posiadaczy Vańka i nie tylko Odkręcając szpulę u swojego zauważyłem, że nakrętka przy rotorze na pinion nie ma żadnego zabezpieczenia w postaci dodatkowej śruby lub nakładki. Czy jest to jakoś zabezpieczone przed odkręcaniem?? Z tego co widziałem Stella FE ma nawet dwie śruby i nakładkę... Trochę jestem tym zmartwiony, bo mam tyci luzik na rotorze i nie wiem czym to jest spowodowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Tam jest lewy gwint pewnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Mam pytanie do posiadaczy Vańka i nie tylko Odkręcając szpulę u swojego zauważyłem, że nakrętka przy rotorze na pinion nie ma żadnego zabezpieczenia w postaci dodatkowej śruby lub nakładki. Czy jest to jakoś zabezpieczone przed odkręcaniem?? Z tego co widziałem Stella FE ma nawet dwie śruby i nakładkę... Trochę jestem tym zmartwiony, bo mam tyci luzik na rotorze i nie wiem czym to jest spowodowaneNie ma się czym martwić,nakrętka ma "lewy" gwint i to zapobiega odkręcaniu się.W Stelli nakrętka ma gniazdo na łożysko i też ma "lewy" gwint,a nakładka jest po to aby zabezpieczyć łożysko i uszczelniacz przed wypadaniem podczas pracy kołowrotka."Tyci "luzik na rotorze może sobie być,tak ma być. PozdrawiamJózef Leśniak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekOlc Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Dzięki wielkie Odetchnąłem z ulgą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekOlc Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Mam jeszcze jedno pytanie, a mianowicie mam mały luz na szpuli zresztą on jest chyba we wszystkich kołowrotkach tylko, że w Vańku ma dziwny metaliczny pogłos. Ujawnia się on przy drżeniu wędki czyli np przy dużych wobkach lub przy podbijaniu większych gum. Czy ten dźwięk to również jest normalne zjawisko, bo sprawdzałem inny egzemplarz w sklepie i też ma taki sam luzik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Kolego masz dobry kolowrotek i wez sie lepiej za lowienie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekOlc Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Kolego masz dobry kolowrotek i wez sie lepiej za lowienie Wiem, ale jestem cholernie przewrażliwiony na te tematy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Mam jeszcze jedno pytanie, a mianowicie mam mały luz na szpuli zresztą on jest chyba we wszystkich kołowrotkach tylko, że w Vańku ma dziwny metaliczny pogłos. Ujawnia się on przy drżeniu wędki czyli np przy dużych wobkach lub przy podbijaniu większych gum. Czy ten dźwięk to również jest normalne zjawisko, bo sprawdzałem inny egzemplarz w sklepie i też ma taki sam luzik.Tam jest duże łożycho pod szpulą które styka sie z metalowym wnętrzem szpulki i może reagować metalicznym dźwiękiem. Jak chcesz się tego pozbyć, to dam ci plasik z Biomka a ty mi wyślesz łozycho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slava Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Tam jest duże łożycho pod szpulą które styka sie z metalowym wnętrzem szpulki i może reagować metalicznym dźwiękiem. Jak chcesz się tego pozbyć, to dam ci plasik z Biomka a ty mi wyślesz łozycho. Lepiej kolego Hauuki zostań przy tym łożysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Wiem, ale jestem cholernie przewrażliwiony na te tematy Nie dziwię się chłopu... Jak się tu poczyta co tam może być w środku (opiłki metalu w Stelli-by Zorro na przykład), albo co nowsze generacje to gorsze- brak łożyska w rolce w Stelli '14, ząbkowanie w Daiwach R4 (moja Saltiga 4000- po 2 sezonach słychać ją na łodzi oddalonej zgodnie z RAPR) to można trochę drżeć... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2014 Lepiej kolego Hauuki zostań przy tym łożysku.Spróbuj nawinąć cieniutką tasmę przezroczystą na łozysko. Zobacz czy hałas zniknie po tym zabiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havy Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Nie dziwię się chłopu... Jak się tu poczyta co tam może być w środku (opiłki metalu w Stelli-by Zorro na przykład), albo co nowsze generacje to gorsze- brak łożyska w rolce w Stelli '14,ząbkowanie w Daiwach R4 (moja Saltiga 4000- po 2 sezonach słychać ją na łodzi oddalonej zgodnie z RAPR) to można trochę drżeć... Kurcze też się nie dziwię, jak bym dał 1.5k za młynek to bym go osłuchiwał 2 razy dziennie.. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekOlc Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Szpula nie ma bezpośredniego kontaktu z tym łożyskiem, bo jeszcze jest kilka podkładek. To chyba jest spowodowane małym luzikiem na ośce. Czy w tym modelu to normalne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Szpula nie ma bezpośredniego kontaktu z tym łożyskiem, bo jeszcze jest kilka podkładek. To chyba jest spowodowane małym luzikiem na ośce. Czy w tym modelu to normalne??Szpula ma bezpośredni kontakt z łozyskiem. Nie mówię o czole łożyska tam gdzie są podkładki ale o jego boku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Kurcze też się nie dziwię, jak bym dał 1.5k za młynek to bym go osłuchiwał 2 razy dziennie..To nie rob tego i kup sobie cos znacznie tanszego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 (edytowane) WitamSprawdzaliście czy szpula od biomastera 3000 będzie pasowała do vamqa C3000 ?Mam 2013 bio5000PG i nie bardzo mogę to przymierzyć Edytowane 11 Sierpnia 2014 przez zenek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Podziękował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Nie dziwię się chłopu... Jak się tu poczyta co tam może być w środku (opiłki metalu w Stelli-by Zorro na przykład), albo co nowsze generacje to gorsze- brak łożyska w rolce w Stelli '14, ząbkowanie w Daiwach R4 (moja Saltiga 4000- po 2 sezonach słychać ją na łodzi oddalonej zgodnie z RAPR) to można trochę drżeć... Tak się składa że właśnie w nowej Stelli '14 jest łożysko w rolce,jest to łożysko zabudowane w rolce i uszczelnione na stałe.Na schemacie nie jest oznaczone jako łożysko rolki,gdyż stanowi spójny element razem z rolką. PozdrawiamJózef Leśniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 (edytowane) A...... to sorki! Jakiś czas temu była dyskusja o Nowej Stelli i padło że jest ślizgowe! Czyli jednak jest kulkowe. Edytowane 9 Sierpnia 2014 przez homax Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 A...... to sorki! Jakiś czas temu była dyskusja o Nowej Stelli i padło że jest ślizgowe! Czyli jednak jest kulkowe. Dokładnie tak. Jest kulkowe w specjalnym uszczelnieniu i praktycznie nierozbieralne.Wynika z tago że jak padnie łożysko to trzeba będzie zamawiać całą rolkę razem z łożyskiem. Ale jak znam życie serwisowe będzie to można obejść. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
havy Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 To nie rob tego i kup sobie cos znacznie tanszego Tak na razie robię, ale powiedz szczerze swojego pierwszego młynka w tych pieniądzach nie osłuchiwałeś na początku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi