kotwitz Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2014 Ja to swoich słucham nawet jak leżą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Tak na razie robię, ale powiedz szczerze swojego pierwszego młynka w tych pieniądzach nie osłuchiwałeś na początku?A po co? sprzet jak kazdy inny i modly tu nie pomoga Wszystko sie moze zepsuc, ale nie jest to jednorazowka, a wszystkie czesci sa latwo dostepne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenek Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 A po co? sprzet jak kazdy inny i modly tu nie pomoga Wszystko sie moze zepsuc, ale nie jest to jednorazowka, a wszystkie czesci sa latwo dostepne...Dokładnie tak i nie ma co gdybać, tylko na ryby Jak się posypie to do Pana Józefa, on wyreguluje jak zegarmistrzMoje młynki po przeglądzie to masło w maśle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Panowie, jak to jest z tymi szpulami w Vanquishach,11'TP JDM, Biomek JDM i TP SW? Dzisiaj przymierzyłem szpulę Vańka 4000 do Twinka SW XG 4000 i pasuje jak ulał. W drugą stronę też to samo. Jeszcze nie wiem jak z nawijaniem plecionki po takim zabiegu, ale na pierwszy rzut oka nic nie ociera, hamulec tryka. Czy ktoś z Was robił takie eksperymenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Panowie, jak to jest z tymi szpulami w Vanquishach,11'TP JDM, Biomek JDM i TP SW? Dzisiaj przymierzyłem szpulę Vańka 4000 do Twinka SW XG 4000 i pasuje jak ulał. W drugą stronę też to samo. Jeszcze nie wiem jak z nawijaniem plecionki po takim zabiegu, ale na pierwszy rzut oka nic nie ociera, hamulec tryka. Czy ktoś z Was robił takie eksperymenty? Szpula od TP SW nie ma prawa dzialac dobrze z Vanquishem Szpula TP SW dziala ze Stella 07 i Stella 10.Wedlug super tajnej, a bardzo praktycznej tabeli Shimano, szpule TP JDM 2011, Vanquish i Biomaster sa w 100 % kompatybilne w ramach standardu S-12 Shimano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Przymierzałem kiedyś szpule od 11 TP 4000 do 10 Stelli w tym samym rozmiarze i na sucho pasowała. W druga stronę już nie. Rotor Twin Powera jest trochę szerszy i szpula od Stelli go obcierała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Przymierzałem kiedyś szpule od 11 TP 4000 do 10 Stelli w tym samym rozmiarze i na sucho pasowała. W druga stronę już nie. Rotor Twin Powera jest trochę szerszy i szpula od Stelli go obcierała. Na sucho pasowala . Bo szpula TP jest ciut szersza . To nie tarla. Ale od takiego "pasowania" do dzialania w warunkach lowiska niestety droga daleka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Twinka sprzedałem już jakiś czas temu więc i szpulek nie mam. Ale jak tylko jakaś wpadnie mi w ręce to obiecuje ze specjalnie dla Ciebie przeprowadzę testy nad wodą:-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotwitz Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Przede wszystkim szpulka od TP 11' 4000 różni się od TPSW4000 09' wysokością nawijanej linki. W TPSW jest wyższy nawój i nie ma szans żeby działało. Od biomka pasuje do TP 11, vańka nie miałem więc się nie wypowiem. TPSW kompatybilny tylko ze stelkami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Wyreguluje się podkładkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jersey Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 temat wraca jak bumerang, nie tylko ten zresztą. gdyby wyszukiwarka funkcjonowała jak na niebieskim j.pl (gdzie szło znaleźć igłę w stogu postów) to nowych tematów/postów byłoby zdecydowanie mniej. w obecnej sytuacji powstają posty jak powyższy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Na szczęście Ty się pojawiłeś i rozwiałeś wszelkie wątpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jersey Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 nie traktuj tego osobiście, nie mam nic do ciebie. po prostu gada się i gada w kółko o tym, co już dawno jest w zasobach forum. tyle, że ciężko to znaleźć. nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 16 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2014 Przede wszystkim szpulka od TP 11' 4000 różni się od TPSW4000 09' wysokością nawijanej linki. W TPSW jest wyższy nawój i nie ma szans żeby działało. Od biomka pasuje do TP 11, vańka nie miałem więc się nie wypowiem. TPSW kompatybilny tylko ze stelkami.Zgadza się w 100% " TPSW kompatybilny tylko ze stelkami." Natomiast jest szpulka YUMEYA V-4000 SS która doskonale będzie pasować do TP 4000 '11 jak i Vanquish 4000. Wyreguluje się podkładkami Mowy nie ma ,nie da rady. Jak Pan chce to proszę sobie poćwiczyć. PozdrawiamJózef Leśniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pluton Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 (edytowane) Witam. Wracając do Shimano Vanquisha to obecnie na allegro można go nabyć w przedziale od ok 1500 do ponad 2200 pln. I prawie wszystkie oferty są sygnowane jako JDM. Skąd taka rozpiętość cenowa ? Czy ktoś kupował może kołowrotek od allegrowicza o drzewnym pseudo, który sprzedaje je za 1499 złociszy? Troszkę się na tego kręcioła napaliłem, a cena 15-stu stówek wydaje mi się bardzo do przyjęcia. Z racji faktu, że jest to mój pierwszy wpis na JB, chciałbym się przywitać i wszystkich pozdrowić. Edytowane 12 Stycznia 2015 przez Pluton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Ja tam się z Vańka wyleczyłem. Przyszedł nowy z Niemiec i terkotał. Odesłałem dziada. I się wyleczyłem mocząc kilka stówek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Ja tam się z Vańka wyleczyłem. Przyszedł nowy z Niemiec i terkotał. Odesłałem dziada. I się wyleczyłem mocząc kilka stówek.A mój prawdopodobnie z tego samego niemieckiego sklepu nie terkoce :-DMasełko klarowne ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 W moim także wszystko w porządku czyli masło maślane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Pewnie miałem pecha, ale się zraziłem i już typa nie kupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 (edytowane) Jak potrafia nowe Stelle JDM wracac natychmiast po zakupie do Japonii to przypadek Vanquish'a wcale mnie nie dziwi... Edytowane 13 Stycznia 2015 przez rolen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Też już widziałem parę nowych, prosto z pudełka, zarówno na "S" jak i na "D", i też nic mnie już nie zdziwi... Świat zeszedł na psy... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Skoro piszecie, że nowe kołowrotki tej klasy potrafią terkotać to producent ma poważny problem. To nie jest wyrób rzemieślniczy tylko fabryka. A w fabryce produkuje się masowo... co z powtarzalnością? Większość, jeśli nie wszystko robią maszyny... więc błędu ludzkiego nie powinno być... ciekawe... jedynym co mi przychodzi na myśl to pośpiech przy obróbce i stąd niedokładności...a nierówność w jakości to być może stąd, że pod koniec zmiany trzeba normę wyrobić i podkręcają tempo kosztem jakości... ? Tylko szkoda, że na najwyższej półce takie rzeczy mają miejsce. Bo jak kołowrotek za 100pln to jeszcze jestem w stanie to zrozumieć... ale za kilka tys... ???Tak... świat schodzi na psy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 W kołowrotku mechanizmy są bardzo precyzyjne, i nie sądzę żeby coś tam składały maszyny raczej tylko ludzkie rączki tak naprawdę wystarczy inaczej dokrecic rotor czy obudowę i praca zmienia się diametralnie, to samo ma się sprawy podkładek pod lozyskiem koła ciekawi mnie w jaki sposób składający ocenia ile ich tam wsadzić i to co mnie najbardziej zastanawia kwestia smarowania często jest tak że przekładnia jest sucha kompletnie a elementy posuwu taplaja się w smalcu, albo jest go nakitowane gdzieś z boku obudowy. Ciekawe czy ktoś ma jakieś konkretne potwierdzone informacje jak to wszystko się ma w fabryce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 W kołowrotku mechanizmy są bardzo precyzyjne, i nie sądzę żeby coś tam składały maszyny raczej tylko ludzkie rączki tak naprawdę wystarczy inaczej dokrecic rotor czy obudowę i praca zmienia się diametralnie, to samo ma się sprawy podkładek pod lozyskiem koła ciekawi mnie w jaki sposób składający ocenia ile ich tam wsadzić i to co mnie najbardziej zastanawia kwestia smarowania często jest tak że przekładnia jest sucha kompletnie a elementy posuwu taplaja się w smalcu, albo jest go nakitowane gdzieś z boku obudowy. Ciekawe czy ktoś ma jakieś konkretne potwierdzone informacje jak to wszystko się ma w fabryce. Ma sie do d..y to wszystko ale jest takie jakie ma byc czyli maslane, letkie i letko sie krenconce, przeciez tego chca wedkarze... jakie bedzie dalej zalezy od nas, wedkarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 http://m.youtube.com/watch?v=1TWUAM9mDDU 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi