Skocz do zawartości

Shimano Vanquish ;)

tpe

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem w ostatni weekend możliwość pokręcenia dwoma egzemplarzami modelu 4000.

Krótko: Jest moc!

Oba kręciły gładko i bardzo lekko, dobrze spasowane, linka nawinięta bardzo dobrze. wrażenia bardzo pozytywne.

Niestety nie kręciłem nago w skórzanym fotelu wiec ku mojemu rozczarowaniu szumów i innych stuków puków nie usłyszałem :D

Miał być Luvias 2004 '15, a teraz kusi mocno Vaniek C2000S

Edytowane przez gajosik
  • Like 2

Rozmawiałem z Dawidem na ten temat, a w zasadzie to pytałem go czy zdarza się faktycznie trafić na bubla, jednym słowem chodziło o powtarzalność. Odpowiedział mi, że kręci każdym kołowrotkiem celem sprawdzenia czy wszystko jest ok gdyż zdarzył się egzemplarz z którego nie do końca był zadowolony.

Mogę tylko potwierdzić, że trzy znane mi vańki, kupione od kolegi @dawek1 kręcą bardzo dobrze, nie ma też różnicy między nimi, a vanquishem zakupionym w Japonii.

Dodam jeszcze, że żaden znany mi Vanquish nie szumi w boju, fotelowe doświadczenia mnie nie interesują :)

• Like 1

I to jest rekomendacja :)

Niestety w tej sytuacji znowu jesteśmy zmuszani do podkręcania wyniku finansowego Angeli Merkel :(

Ze Ona ze wschodnich landow to wiedzialem.

Ale ze z branzy i ma udzialy w geszefciku w Nauen ?

Fiu fiu !

Swiat jest mały...

Wiktor- szacun za wiedzę ;)

Ze Ona ze wschodnich landow to wiedzialem.

Ale ze z branzy i ma udzialy w geszefciku w Nauen ?

Fiu fiu !

Swiat jest mały...

Wiktor- szacun za wiedzę ;)

Jako głowa państwa ma udział w każdym geszefcie po tamtej stronie Odry niestety ma również wiele udziałów po naszej :(

Robiąc zakupy w Nauen poprawiamy kondycje finansowa sąsiadów a nie swoja.....

I żeby nie było sam robiłem tam zakupy.....szkoda tylko ze ceny (żeby wrócić do meritum) Vanquisha są znacznie niższe niż w PL a zarobki wyższe...paradoksik  :(

• Like 2

• 2 tygodnie później...

Jeśli posiadasz ten sam smar który dają do młynków w fabryce to jak najbardziej możesz dołożyć. W przypadku aplikowania innego smaru niż fabryczny wypadałoby juz dokładnie wyczyścić kołowrotek ze starego smaru i dopiero presmarowac nowym.

Oczywiście smarujemy młynek jak czuć ze jest w środku suchy.

Edytowane przez Pickerel
  • Like 1

Jeśli posiadasz ten sam smar który dają do młynków w fabryce to jak najbardziej możesz dołożyć. W przypadku aplikowania innego smaru niż fabryczny wypadałoby juz dokładnie wyczyścić kołowrotek ze starego smaru i dopiero presmarowac nowym.

Oczywiście smarujemy młynek jak czuć ze jest w środku suchy.

Co często sie zdarza w nowych Vańkach. Suche jak pustynia .....