Skocz do zawartości

Shimano Vanquish ;)

tpe

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli kogoś interesuje sprzęt wędkarski i między innymi kołowrotki bez specjalnych korowodów sprowadzania z Japonii. Polecam sklep w którym zaopatruje sie od lat: www.nordfishing77.at Mają naprawde przystępne ceny. Mam nadzieję że to komuś pomoże.

• Like 1

• 1 miesiąc temu...

Tak z czystej ciekawości czemu szukasz rocznika '12 a nie '16 cena, brak blokady wstecznych obrotów czy kryje się za tym coś jeszcze?

Powolutku i ja przymierzam się żeby uzupełnić pułke gdzie leżą dwie Stelki i jedno pudełeczko z Vankiem bo akurat dziura jest :) a trzy było by idealo. Mam mały dylemacik '12 czy '16. może ktoś kręcił tymi dwoma rocznikami i jest w stanie opisać różnice.

Edytowane przez gajosik

• 7 miesięcy temu...

Posiadam dwa egzemplarze modelu '12 i jestem bardzo zadowolony z ich płynnej pracy a że trochę poszumią.......

• Like 1

• 1 miesiąc temu...
  • 9 miesięcy temu...

Pytanie do intensywnych użytkowników Vańków????Jak się sprawują po czasie?Warto kupować?C3000 jak da się komfortowo połowoć żeby go nie zajeździć?Czytałem że lubią szumieć...

ja mam 4000HG z 2016 roku kupiony u Mefisto. Jest to moj glowny kreciol, uzywany intensywnie caly rok z lodki, z brzegu, na rzekach i jeziorach na szczupakach, sandaczach i trociach. Jak dla mnie super jedynie co szumialo to rolka przy kablaku, kropla oliwki i po klopocie. na zapas pasuje szupla od stradica 4000 Ci4. jest polowe tansza. zdecydowanie polecam.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

• Like 1

Witam

użytkuję  12  4000  i  2500 HGS   pierwszy  do  średniego   sandaczowania  10-17 g max 21 g plus ES 4" I 4,5" bardzo  fajnie się  spisuje  ładnie  dużo  nawija  stabilny  przy  tej  robocie  , natomiast  przy  woblerze  typu  Husky 10 cm/ Flat Rap 10 cm

przy max wychyleniu  szpuli  skrajnym położeniu  lekkie  pykanie  ,  drugi  do przynęt  5-8 g plus  guma ( więcej nie mam  potrzeby)  i woblery   typu Orginal 5/ 7 / 9 cm  3/4/5 gramów   lub Shad Rapy  5 cm / 6 gramów ......

Tego c 3000  raczej bym  nie  katował  mocniej  jak omawiane przy HGS  i jak  max  14 g  plus wąska  guma  , pewnie   można  ale  po co  .....?  to taki pstrąg/ okoń / sandacz  na lekko ...

pozdrawiam

Maciej

• 7 miesięcy temu...

Mam następujące pytania. Czy szpula Yumeya 4000SS S-12 Type II (jak z fotki poniżej), sprzedawana w oryginalnym opakowaniu, ma dołączone pokrętło do hamulca? Czy może do tej szpulki pasuje oryginalne pokrętło do Vanquisha 4000F?

post-47501-0-35537800-1533986917_thumb.jpg

Edytowane przez Krzysiek Rogalski

• 2 lata później...