KRZYMAL2 Opublikowano 15 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2020 Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 16 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 Zdecydowanie tak.Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 16 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 (edytowane) Mam 12-tkę 4000 i dokupioną mam dodatkowo nową szpulę , oraz nową całą kompletną przekładnie. Nie planuję zakupu kolejnych generacji Vańka , bo 12-tka była i jest najładniejsza. Jeszcze myślę też o nowej fabrycznej 2500s. Edytowane 16 Października 2020 przez Kajtelek2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszzz Opublikowano 16 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 (edytowane) Mam dwa, w tym C3000SDH którego miałem na sandaczach około 1000 razy. Stosowany zdecydowanie za ciężko względem forumowych założeń i.... działa dobrze. Rocznik 2012. Edytowane 16 Października 2020 przez pszzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 16 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 Etam nie warto, szumi???? Miałem V16 i V19, v12 kręciłem u znajomych. Każdy z nich to kosa młynek warta wydanych pieniędzy. Najbardziej mi leżał V19, sprzedałem i żałuję. V19 dawał uczucie najmocniejszego z nich mimo że w rękach jak papierowy, nad wodą też łowiło się nim najwygodniej i najprzyjemniej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 16 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 Ten Vaniek '19 w jakim rozmiarze sprzedałeś i żałujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majunio Opublikowano 16 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 Vanquish to dobry kołowrotek, chyba że trafisz na takiego co stuka... Wtedy zadowolenie nie jest już tak duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 16 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 Miałem okazję połowić każdą generacją vańka, 19 została ze mną i cieszy zmysły jak stelle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostom63 Opublikowano 16 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 Witam, a czy szpule od '16 pasują do '19 ?Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 16 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 Witam, a czy szpule od '16 pasują do '19 ?TomekNie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 16 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 (edytowane) Ten Vaniek '19 w jakim rozmiarze sprzedałeś i żałujesz ?2500S 165g ???? najlżej kręcący młynek do ul i l jako miałem. Edytowane 16 Października 2020 przez gajosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 16 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 Tak myślałem , że maluszek z płytką szpulą . Kumpel ma 4000MHG podpięte do Silverado 5-20. Pięknie to chodzi, kręciłem i łowiłem . Sam myślałem o zastąpieniu Vańka '16 C3000 przy mojej M1 10 lb na takiego właśnie gagatka. W rachubę wchodzi jeszcze nowy TP C3000 lub jakaś Certate LT , ale sytuacja ogólna nie sprzyja w moim przypadku zmianom innym jak konieczne . Ale biorąc pod uwagę fakt, że łowiłem i łowię Vanquish'ami z dwóch poprzednich generacji, to naturalną koleją rzeczy przydałoby się zapoznać z najnowszym wypustem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 16 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 (edytowane) TP też fajny mam '20, Certate LT dobry smaczek i sprawia wrażenie mocarza przy zachowaniu super kultury pracy jak na Daiwe. Wszystko w sumie fajne i wszystko bym chciał mieć, a nerki niestety mam tylko dwie ???? może wątroba ponoć się regeneruje... Edytowane 16 Października 2020 przez gajosik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 16 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 Dołączam się do zachwytów nad vankiem 19 do zastosowań UL/L ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 16 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 Dołączam się do zachwytów nad vankiem 19 do zastosowań UL/L [emoji6]Popieram, też oprócz Stelli 1000 2010 roku mam vańka 2500 z 2019 roku do UL/L. Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerrys Opublikowano 16 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2020 Vanquish 4000 MHG z 2019 r założony do Elitki łowię szczupaki.Gdy łowiłem żyłką nieraz wskakiwała pod szpulkę. Teraz łowię plećką i jest ok no może korbka za krótka , ogólnie +++Fajny lekki zestaw ,hamulec 11kg mi pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 17 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2020 Jerzy do ilu gram w komforcie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerrys Opublikowano 17 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2020 Dla mnie komfort to wachlarz przynęt od do... c.w wędki zmieniam dużo przynętŁowię np. guma Manns Maximus +główka do 18 g ,kołowrotek normalnie kręci, to samo guma + główka 6 g.Nie podbijam z kołowrotka .Mam do tego inne kołowrotki i wędkiVaniek nie zatrzymuje się przy starcie przynęty,jak w niektórych kołowrotkach Unoszę wędkę i zaczynam zwijać Lepiej by było, aby miał okrągłą gałę na korbie.Wachadła to całkiem leciutko pracują -używam 10- 25 cm długości i wagi max co kręciłem 28g .To samo woblery ....Kołowrotek naprawdę godny uwagi . Plecionka układa się idealnieBałem się ,że delikatny ale hamulec 11kg ,no to raczej nie delikatnyU mnie służy tylko do spininguTym zestawem St Elitka i Vaniek(107 i 123 ale nie ważyłem 2019r) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
km777 Opublikowano 17 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2020 Pod jaką Elitkę podpinasz Vanquisha? Zastanawiam się nad rozmiarem kołowrotka do LXS76MLXF2 i LES76MF2, aktualnie mam podpięte do nich Stradic FL 2500/c3000 w zależności od wymaganej plecionki. Wagowo pod te kije bardziej podchodziłby mi V4000, ale obawiam się, czy nie będzie zbyt duży i nie będzie kolizji (skrót myślowy:-)) z przelotką startową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 17 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2020 (edytowane) Właśnie do takich zastosowan powstała hybryda 3000MHG ???? Edytowane 17 Października 2020 przez saitt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
km777 Opublikowano 17 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2020 Właśnie do takich zastosowan powstała hybryda 3000MHG Problem w tym, że hybryda jest o 50% droższa niż standardowe rozmiary ☹ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 17 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2020 Za cenę takiej hybrydy są 3 stradic FL a w moritzie to może nawet 4. Jak budżet nie ma ograniczeń to wszystko można ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 17 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2020 No ale piszemy tu o vanku nie o stradicu???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerrys Opublikowano 17 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2020 Vanquish jest zapięty do tej wędki St Croix Legend Elite LES 8.6 MHF2 (3/8-1oz) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 17 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2020 (edytowane) Vanquish jest zapięty do tej wędki St Croix Legend Elite LES 8.6 MHF2 (3/8-1oz) To do takiej wedki nie bylo szans, by byl za ciezki lub za mozolny. Bardzo sprytny zestaw ! Edytowane 17 Października 2020 przez Guzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi