nitror1 Opublikowano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 https://fish.shimano.com/ja-JP/content/special_contents/23vanquish/index.html nowy Vaniek bardzo ładny! Nie rozumiem w ogóle jednej rzeczy…. Dlaczego teraz rozmiary c2500s/c2500shg mają body od 1000jak zawsze wczesniej miały od 2500? Jaki jest sens teraz tego kołowrotka? Jak była mala szpulka w większym body to były bardzo fajne małe kołowrotki o dużej mocy a teraz jest szpulka minimalnie większa niż w c2000s, rotor od 2500 i dluzsza korbka… szkoda że to zmienili, bo mam soare xr c2500s i ten rozmiar z body od 2500 bardzo mi podpasował Przecież jest 2500s. Dołożyli po prostu modele C2500. Osobiście 19’ dużo bardziej mi się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 (edytowane) . Edytowane 20 Stycznia 2023 przez Voiteh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19john92 Opublikowano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 Liczyłem mocno na c2500shg, że będzie szpula od 1000 a body 2500… 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 Liczyłem mocno na c2500shg, że będzie szpula od 1000 a body 2500…Było do przewidzenia patrząc po Stelli FK 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papierzakilures Opublikowano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 (edytowane) Leciutki, szkoda ze czarniaawy taki... Edytowane 20 Stycznia 2023 przez papierzakilures Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 20 Stycznia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Werem Opublikowano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 No to czekam, kiedy pojawią się w Naszej dystrybucji. Mnie osobiście urzekł. ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 FB_IMG_1674202072280.jpgJeśli tabela jest kompletna to nie widzę hybrydy 3000MHG.. a szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 Jeśli tabela jest kompletna to nie widzę hybrydy 3000MHG.. a szkoda W Japonii będą dostępne, to jest tabela z modelami w dystrybucji EU 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rally Opublikowano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 (edytowane) Jeśli tabela jest kompletna to nie widzę hybrydy 3000MHG.. a szkoda Kompletne dane na stronie shimano.jp, jest 3000MHG trochę mały ten obrazek....ale w miarę czytelne Edytowane 20 Stycznia 2023 przez rally Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 Wygląda trochę jak połączenie obecnej Stelli z pierwszym Vańkiem z 2012r. (kolor szpuli) wizualnie chyba 2019 bardziej mi się podoba. Dobrze, że go chociaż nie ozłocili, jak model 2016.Zobaczymy jeszcze jak organoleptycznie się przetestuje A bebechy w stosunku do modelu 2019 to co się zmieniło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 Poza S.O to niewiele się zmieniło i dobrze, liczyłem na urwanie z 10g wagi ale jest identyczna jak w V19. Wizualnie dobrze bo i podobnie do poprzednika. Czekamy na zabawkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 Widać że wagowo doszli już do ściany, ale to w sumie dobrze bo większej wydmuszki już sobie nie wyobrażam. Najmniejsze modele c2000 nawet przytyły 5g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
papierzakilures Opublikowano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 Teraz ciekawe co zrobia, ale wg mnie polityka bedzie wygladala tak:Stella wszystkie bajery +3kVanquish =bieda-stella (niewiele gorsza od TOP) +2k..Stradic/Twin Power +1k znaczaco gorsze od TOP.Nasci i cala reszta.. 0,5k+ Do tej pory kupowalem Stadiki i TP, teraz bedzie mnie to koszto 2x wiecej. Bowiem Stradic i TP przesunelo sie polke nizej jakosciowo. Czy sie myle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 Stradic zawsze był daleko od TP i to się nie zmieni a TP zawsze był dobry i będzie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 Oczywiście porównywanie Stelli z Vanquishem nie ma większego sensu gdyż oba modele reprezentują odpowiednio koncepcje solid core i quickresponse będąc flagowcami w swoich liniach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 Zmieni się szpulę na matową Yumeya i nie będzie taki zły ten vaniek ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 (edytowane) Teraz ciekawe co zrobia, ale wg mnie polityka bedzie wygladala tak:Stella wszystkie bajery +3kVanquish =bieda-stella (niewiele gorsza od TOP) +2k..Stradic/Twin Power +1k znaczaco gorsze od TOP.Nasci i cala reszta.. 0,5k+ Do tej pory kupowalem Stadiki i TP, teraz bedzie mnie to koszto 2x wiecej. Bowiem Stradic i TP przesunelo sie polke nizej jakosciowo. Czy sie myle...Hierarchia modeli jest nadal zachowana. A polityka Shimano działa tak samo od 20 lat. Rozwiązania ze Stelli wpadają po upływie pewnego czasu do niższych modeli. TP i Stradic dostaną to co ma Stella FK w następnym modelu.To nic nowego. I nic nowego że jakość wykonania miedzy modelami w hierarchii spada proporcjonalnie. Ze Stradica- Stelli się nie zrobi pomimo że możesz całość bebechów i łożysk wsadzić do niego z Gwiazdy to nadal Gwiazdą nie będzie.Mały błąd zrobiłeś wyżej :-)Drabinkę topu zaczyna TP. Siusiek, Stradic i Ultegra to średniaki a poniżej to już przeciętniaki które stanowią największy odsetek sprzedaży całości.Ps. Do rozmiaru c3000 sens istnienia Vańka rozumiem ale po co 4000 i c5000? Ktoś to kupuje? Edytowane 20 Stycznia 2023 przez przemo_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 Mnie w nowym modelu podoba się jedynie fakt, że korba 45mm (tak mocno poszukiwana) występuje w kilku modelach, które będą dostępne na naszym rynku i z tego względu nie powinna kosztować fortuny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sslonio Opublikowano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 (edytowane) A coś wiadomo kiedy można się go spodziewać w sprzedaży w PL, bo jestem na rozdrożu - brać V19 póki jeszcze jest dostępny czy czekać na V23 Edytowane 20 Stycznia 2023 przez sslonio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 Chyba marzec/kwiecien 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 Vaniek 4000 jak najbardziej, w naszych realiach to świetna propozycja do łowienia bezsterowcami. Trzeba pamiętać o tym, że moc obudowy nie zawsze jest wymagana więc tam gdzie liczy się komfort i używa się przynęt o niskich oporach to łowiąc średnie i większe ryby vańek będzie świetnym rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 A coś wiadomo kiedy można się go spodziewać w sprzedaży w PL, bo jestem na rozdrożu - brać V19 póki jeszcze jest dostępny czy czekać na V23Ja bym brał 19 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 20 Stycznia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2023 (edytowane) Vaniek 4000 jak najbardziej, w naszych realiach to świetna propozycja do łowienia bezsterowcami. Trzeba pamiętać o tym, że moc obudowy nie zawsze jest wymagana więc tam gdzie liczy się komfort i używa się przynęt o niskich oporach to łowiąc średnie i większe ryby vańek będzie świetnym rozwiązaniem.Ok tylko zastanawia mnie ilu w naszych realiach kupi ten młynek w rozmiarze 4000 i c5000? O budę i resztę to się nie obawiam. Ale używając tych rozmiarów walczy ktoś o tą lekkość?W sumie Vaniek jest wg mnie mocno "spersonalizowanym" młynkiem to może i na te rozmiary trafią się chętni. Edytowane 20 Stycznia 2023 przez przemo_w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi