Karpiu95 Opublikowano 23 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2023 Ja polecam Andrzeja Przybytka- co prawda u nikogo innego nie serwisowałem; ale u Andrzeja zawsze wszystko było w porządku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 23 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2023 Chyba nigdy nie pojmę, dlaczego ludzie tak bardzo pragną smarować kołowrotki. Najlepsze jest to, że później jak je sprzedają to się okazuje, że ich nie otwierali albo otwierali ale piszą, że nie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 23 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2023 Chyba nigdy nie pojmę, dlaczego ludzie tak bardzo pragną smarować kołowrotki. Najlepsze jest to, że później jak je sprzedają to się okazuje, że ich nie otwierali albo otwierali ale piszą, że nie.:D:D:D hahahahaha czysta prawda 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 23 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2023 Witam,pytanie taktyczne.Kupiłem Vanquisha w pewnym "świetnym" sklepie i nie jestem w stanie oddać go na serwis gwarancyjny (przegląd/smarowanie) ponieważ sklep po prostu nie odpisuje. Jak napisałem do Shimano to odbili piłeczkę że musi być przez sklep. Poleci ktoś serwis który ogarnie przegląd i smarowanie ? Pozdrawiam MaciekGwarantem jest producent, importer lub dystrybutor, nie sklep. Czy dostałeś w pudełku kartę gwarancyjną? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maaaciaas Opublikowano 23 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2023 Nie, nie mam żadnej karty. Mam schemat, instrukcje obsługi, podkładki i coś tam jeszcze. Karty gwarancyjnej brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 23 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2023 Gwarantem jest producent, importer lub dystrybutor, nie sklep. Czy dostałeś w pudełku kartę gwarancyjną? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ProShimano Pl nie jest gwarantem. Gwarantem jest sklep i sklep załatwia sobie dalej z Shimano.Nie dostajesz karty gwarancyjnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 23 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2023 Nie, nie mam żadnej karty. Mam schemat, instrukcje obsługi, podkładki i coś tam jeszcze. Karty gwarancyjnej brak.Właśnie. Od jakiegoś już czasu trwa ten proceder robienia nas w ciula. Dystrybutor mimo tego że powinien dostarczyć oświadczenie/gwarancję w której są opisane obowiązki gwaranta i uprawnienia konsumenta nie robi tego z premedytacją. Normark kiedy jeszcze był dystrybutorem na PL dodawał karty gwarancyjne do sprzętu i wszystko było jasne, natomiast w tej chwili jest to wolna amerykanka. Konsumentowi przysługuje obowiązkowo prawo do rękojmi wynikające z kodeksu cywilnego i w naszym pięknym kraju są to 24 mce i tu faktycznie obowiązek spełnienia spoczywa na sklepie. Gwarancja jest zupełnie innym konstruktem i jest dobrowolna tzn. Jeśli producent chce to może jej udzielić a jeśli nie, to nie:) Z powodu braku karty gwarancyjnej i tym samym oświadczenia w tym wypadku dystrybutora Shimano Polska Bicycle Parts Sp. z o.o. W zasadzie nie wiemy czy shimano udziela gwarancji, jako taka nie jest doprecyzowana a przynajmniej nie ma jasnych zasad. Jest jednak oświadczenie shimano fish europa, które to właśnie powinno być dostarczone wraz z towarem Sekcja zobowiązania https://fish.shimano-eu.com/content/fish/eu/pl/pl/homepage/Serwis-Shimano/Procedura-Reklamacyjna-Shimano.html To co w linku powyżej należałoby traktować jako gwarancje A to co poniżej jako info Możesz próbować skontaktować się z innym sklepem sprzedającym shimano. https://fish.shimano-eu.com/content/fish/eu/pl/pl/homepage/Serwis-Shimano/Konserwacji-kolowrotkow.html Jednak trzeba mieć jedną kwestię na uwadze, gwarancja czy rękojmia nie zapewnia że kołowrotek w trakcie używania będzie działał tak samo jak po wyjęciu z pudełka. Producent zapewnia że ma działać prawidłowo tj. Wszystkie funkcje mają działać. To tyle. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 23 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2023 Shimano Pl nie jest gwarantem. Gwarantem jest sklep i sklep załatwia sobie dalej z Shimano.Nie dostajesz karty gwarancyjnej.Hej:) nie rozumiesz pojęcia gwarancja i rękojmia. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 23 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2023 Nie rozumiem. Tylko co to zmienia? Od samego początku działania Shimano Pl tak było. Odpowiedz mi czy smarowanie jest serwisem gwarancyjnym? Czy widzimisie użytkownika bo sobie tak w necie wyczytał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 23 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2023 Nie rozumiem. Tylko co to zmienia? Od samego początku działania Shimano Pl tak było. Odpowiedz mi czy smarowanie jest serwisem gwarancyjnym? Czy widzimisie użytkownika bo sobie tak w necie wyczytał?Smarowanie nie jest obowiązkiem wynikającym z warunków gwarancji. Tak jak pisałem wcześniej gwarancja nie jest doprecyzowana, jest oświadczenie shimano fish eu z którego nic takiego nie wynika. Jeśli taka bezpłatna usługa istnieje wynika z dobrej woli dystrybutora, polityki marki PR’u itd. Dystrybutor nie ma fizycznego obowiązku smarowania na każde życzenie konsumenta. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiwaldi1970 Opublikowano 23 Lutego 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2023 Chyba nigdy nie pojmę, dlaczego ludzie tak bardzo pragną smarować kołowrotki. Najlepsze jest to, że później jak je sprzedają to się okazuje, że ich nie otwierali albo otwierali ale piszą, że nie. :D:D:D hahahahaha czysta prawda Moim zdaniem kołowrotek po pełnym sezonie powinien być serwisowany. Przecież łowimy w różnych warunkach, czy to w solance, czy w deszczu albo mrozie. W tych warunkach chcemy czy nie to w bebechach odbudowy skrapla się para wodna bez względu na uszczelnienie. Jak firma daje gwarancję na kilka lat,to winna przewidzieć serwis. W naszej rzeczywistości się tego nie doczekamy. Ja co roku zimą serwisuje sobie (również znajomym) wszystkie kołowrotki i choć mają co niektóre sporo latek to pochodzą jeszcze trochę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOOtt Opublikowano 3 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2023 Cześć. Czy szpula o kodzie RD19287 będzie pasowała do Vanquisha 2019 model 2500s ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 4 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2023 Cześć. Czy szpula o kodzie RD19287 będzie pasowała do Vanquisha 2019 model 2500s ? Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkNie będzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciastek Opublikowano 4 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2023 Witam,pytanie taktyczne.Kupiłem Vanquisha w pewnym "świetnym" sklepie i nie jestem w stanie oddać go na serwis gwarancyjny (przegląd/smarowanie) ponieważ sklep po prostu nie odpisuje. Jak napisałem do Shimano to odbili piłeczkę że musi być przez sklep. Poleci ktoś serwis który ogarnie przegląd i smarowanie ? Pozdrawiam MaciekJak się nie mylę a może się tak zdarzyć, każdy sklep sprzedający Shimano powinien przyjąć kołowrotek, nie musi to być sklep w którym został kupiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 4 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2023 Jak się nie mylę a może się tak zdarzyć, każdy sklep sprzedający Shimano powinien przyjąć kołowrotek, nie musi to być sklep w którym został kupiony.Na serwis pogwarancyjny to wyśle każdy ale gwarancyjny tylko ten w którym został zakupiony. Nie dostajecie przecież karty gwarancyjnej Shimano. Gwarantem jest sklep który później załatwia sobie resztę z Shimano.Serwis gwarancyjny nie obejmuje gratisowego przeglądu i smarowania.Tylko Stella Fj miała jeden przegląd gratisowy do roku od zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pio76 Opublikowano 13 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2023 Czy do Vanquisha 4000 z 2012 r. by podpasowała szpula z C3000 z tego samego rocznika...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 13 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2023 Nie, C3000 to 2500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 23 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2023 Czy ma ktoś z Was możliwość zważenia podwójnej korbki od Vanquisha 16 C3000SDH ?Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 23 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2023 piszesz i masz : 29 gram mam ich ze 20 sztuk na stanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 23 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2023 Artur, powiedz mi jeszcze ile waży szpulka od Vańka 19 4000MHG FB ?... Można przyjąć, że to samo co Twin Power FD 20 4000MHG ? Kombinuje i obym nie przekombinował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MefistoFishing Opublikowano 23 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2023 Artur, powiedz mi jeszcze ile waży szpulka od Vańka 19 4000MHG FB ?... Można przyjąć, że to samo co Twin Power FD 20 4000MHG ? Kombinuje i obym nie przekombinował nie mam, mają bhp w listopadzie...chyba jest lżejsza mimo wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yyanek Opublikowano 23 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2023 Z nawiniętą plecionką waży 48,7 g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 23 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2023 (edytowane) Dziękuję za pomoc. Chcę odchudzić TP 21 XD na jeszcze inne lżejsze zastosowanie i wezmę szpulkę od Vańka 19 MHG i podwójną korbkę.Około 20g mniej a kolorystycznie też powinno zagrać. Edytowane 23 Października 2023 przez maniak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 24 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2023 Artur, powiedz mi jeszcze ile waży szpulka od Vańka 19 4000MHG FB ?... Szpulka waży 39,9g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 1 Listopada 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2023 (edytowane) Ojejejej. Kupiłem Vańka. Do UL.dzisiaj chorym, leżę, pomyślałem poczytam. I jestem przerażony:- ja nie wiedziałem ile on niesie mi potencjalnych zagrożeń! Do chałupy i nad wodę. Taki nieświadom kupiłem.- 3 ostatnie strony wioną grozą, dalej nie czytam, nie zrobiłem doktoratu choć próbowałem. Połowy nie rozumiem.- No i najgorsze. Ze wstydem przyznam, ja go ordynarnie przykręciłem do wędki i łowię nim ryby. I jeszcze na rożne przynęty. I ryby różne też. Przepraszam … Edytowane 1 Listopada 2023 przez Qh_ 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi