gringo Opublikowano 21 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2024 Ok, dzięki.Podejrzewam, że vb jest "straszy" od vg ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 21 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2024 V- 2021B- lutyG lipiecNiech mnie ktoś poprawi jeśli sie pomyliłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 21 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2024 Czyli vaniek fc z 2021??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2024 (edytowane) V - 2023 Miesiące, tak jak pisał Przemo. Całościowo wygląda to :First letter (year)A - 2002B - 2003C - 2004D - 2005E - 2006F - 2007G - 2008H - 2009I - 2010J - 2011K - 2012L - 2013M - 2014N - 2015O - 2016P - 2017Q - 2018R - 2019S - 2020T - 2021U - 2022V - 2023Second letter (month)A - JanuaryB - FebruaryC - MarchD - AprilE - MayF - JuneG - JulyH - AugustI - SeptemberJ - OctoberK - NovemberL - December Edytowane 21 Lutego 2024 przez Guzu 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 21 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2024 Ale wstyd. 2 litery w alfabecie zgubiłem :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 21 Lutego 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2024 Wszystko jasne, dzięki Panowie ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 11 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2024 @sslonio zadzwoń do mnie to się umówimy i pokręcisz sobie '23.Czy jest różnica w stosunku do poprzednich generacji?Miałem wszystkie i chyba miałem też pecha do Vanquisha bo dopiero najnowszy model mogę polecić z czystym sumieniem. Mam model 2500S i poprzednie, które miałem to też był zawsze ten model. To czego nie byłem w stanie zaakceptować w poprzednich modelach to było stukanie pod obciążeniem. Niestety każdy z nich przy łowieniu sandaczy na lekko, czyli łączna masa przynęty jakieś 10 gramów, stukał. Najnowszy wypust jest dla mnie w totalnym topie kołowrotków jakie miałem i cenię najbardziej czyli Exist '12, Steez Type II czy Stella FE. Pracuje bardzo miękko, idealnie nawija linkę, jest lekki i co najważniejsze w końcu nie stuka Mam rozumiec, ze jak zaloze malego woblera trociowego czy meppsa Aglia 2 (raz na jakis czas) to taki Vanquish 12 2500s zacznie mi stukac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 11 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2024 Zgubilem sie troche w rozmiarowce vankow. Chodzi mi o model vanquish c2500hgs fb. Czy to jest body 2500hg z szpula c2000s czy w druga strone model c2000hgs z szpula 2500s? Sent from my SM-S928B using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homax Opublikowano 12 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2024 Tak. Dokładnie to on się nazywa V'19 C2500SHG FB .. Body 2500 a rotor i szpule rozmiar 2000. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saitt Opublikowano 12 Sierpnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2024 W generacji FB jest to body od 2500hg z rotorem i szpula jak w c2000s. Szpula jest tylko odrobinę głębsza niż c2000s.W najnowszej generacji FC już tak nie jest i ten rozmiar ma korpus od c2000 z minimalnie szerszą szpulą i 5mm dłuższa korbką (45mm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekOlc Opublikowano 14 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia Cześć, Czy możecie mi pomóc z doborem łożyska w rolce do Shimano Vanquish 2012 w rozmiarze 4000? Łożysko po 12 latach pracy poddało się, a kołowrotek był niedawno w serwisie i nie chcę go specjalnie wysyłać, wolę sam wymienić. Jakie łożysko polecacie? Byłbym wdzięczny za linki Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 14 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia (edytowane) Cześć, Czy możecie mi pomóc z doborem łożyska w rolce do Shimano Vanquish 2012 w rozmiarze 4000? Łożysko po 12 latach pracy poddało się, a kołowrotek był niedawno w serwisie i nie chcę go specjalnie wysyłać, wolę sam wymienić. Jakie łożysko polecacie? Byłbym wdzięczny za linki Pozdrowienia!4x7x2,5, EZO będzie ok. https://allegro.pl/oferta/lozysko-kulkowe-ezo-4x7x2-5-nierdzewne-smr74zz-wwa-7891274979?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_content=supercena&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_dio_przemysl_pla_pmax_sc&ev_campaign_id=17958851430&gad_source=1&gclid=EAIaIQobChMIw-Gvn9z1igMVK2eRBR1xuib3EAQYAyABEgJeD_D_BwE Edytowane 14 Stycznia przez Adaś Niezgódka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia (edytowane) Vaniek C3000FB i łowienie zimowe czyli wstawienie w nurt, przytrzymanie wobków pstrągowych 7cm.Czy używali byście go na takie manewry czy raczej coś mocniejszego twinka C3000? Mojego używałem w lato na łowienie z prądem gdzie tam nie ma praktycznie oporów. Teraz po całodniowym łowieniu w cięższych warunkach mam wrazenie że ciężko mu było i ma "sucho". Używacie do takiego łowienia Vańków czy raczej cos mocniejszego? Edytowane 31 Stycznia przez lyha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia Raczej wybrałbym TP, vaniek używam do łowienia larwami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia A czym sie różnią przekładnię tych dwoch kołowrotków? Ze jeden miałby paść a drugi nie? Tak konkretnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia A czym sie różnią przekładnię tych dwoch kołowrotków? Ze jeden miałby paść a drugi nie? Tak konkretnie.Tak konkretnie to nie o przekładnie tu chodzi, a na przykład o masę rotora i korby chociażby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia (edytowane) Raczej wybrałbym TP, vaniek używam do łowienia larwamiU mnie od kwietnia do sierpnia takie przeznaczenie głównie miał. Zabawy robactwem na główkach 2-3g. Natomiast aktualnie w zimę juz miał więcej pracy, dla tego pytam użytkowników i pstrągarzy. Edytowane 31 Stycznia przez lyha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia Przekładnie w "sklepowych" tp i vanquish-ach identyczne są ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia Tak konkretnie to nie o przekładnie tu chodzi, a na przykład o masę rotora i korby chociażby. No tak konkretnie to jasne 165g vs z tego co pamietam 225g. Waga swoje. Ale wyczułem obawy o przekładnię w zdaniach typu: prąd, ciężkie warunki i było mu sucho. A z tego co pamietam przekładnia jest ta sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia Przekładnie w "sklepowych" tp i vanquish-ach identyczne są ?Te same bebechy mają. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia (edytowane) No tak konkretnie to jasne 165g vs z tego co pamietam 225g. Waga swoje. Ale wyczułem obawy o przekładnię w zdaniach typu: prąd, ciężkie warunki i było mu sucho. A z tego co pamietam przekładnia jest ta sama.VQ FB ma inną przekładnię niż TP FE jeśli juz patrzymy na napęd. Pytanie powstało, gdyż chodzi wyłącznie o "bebechy" ale równiez materiał (metal) Porównując 1:1 VQ i TP to w TP czuję więcej mocy. Vaniek to sprzęt do lekkich zadań. Edytowane 31 Stycznia przez lyha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia VQ FB ma inną przekładnię niż TP FE jeśli juz patrzymy na napęd. Pytanie powstało, gdyż chodzi wyłącznie o "bebechy" ale równiez materiał (metal) Porównując 1:1 VQ i TP to w TP czuję więcej mocy. Vaniek to sprzęt do lekkich zadań.Inne. Tp fe ma wspólny napęd nowym vańkiem. Tylko to nic nie zmienia.Ta " moc " to tylko odczucia/ wygoda ze wzglegu na inny rotor. @Adaś już o tym napisał. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Valo Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia (edytowane) Dokładnie wszystko rozbija się o komfort zwijania, Vanquish nie zajedziesz ale TP będzie się wygodniej zwijać przynęty stawiające większy opór. W niektórych sytuacjach te parę gramów więcej oferuje większe korzyść dając komfort zwijania niż wygoda płynąca z urwania tych 30-50g na wadze całego zestawu. Vanford i Vanquish doskonale do wszelkich technik gdzie bawisz się przynęta i często zatrzymujesz i startujesz młynek. Edytowane 31 Stycznia przez Valo 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia (edytowane) Dokładnie wszystko rozbija się o komfort zwijania, Vanquish nie zajedziesz ale TP będzie się wygodniej zwijać przynęty stawiające większy opór. W niektórych sytuacjach te parę gramów więcej oferuje większe korzyść dając komfort zwijania niż wygoda płynąca z urwania tych 30-50g na wadze całego zestawu.Merytoryczna odpowiedź, temat wyczerpany.P.S po głowie chodzila mi stella ale czesto łaże po takich krzakach że było by mi szkoda masować ją gałęziami ????. Serce by bolało. Edytowane 31 Stycznia przez lyha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 31 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia Temat róznicy w rotorach a co za tym idzie w komforcie był kilka dni temu mocno wałkowany w innym temacie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi