Skocz do zawartości

Shimano Vanquish ;)

tpe

Rekomendowane odpowiedzi

Vaniek C3000FB i łowienie zimowe czyli wstawienie w nurt, przytrzymanie wobków pstrągowych 7cm.Czy używali byście go na takie manewry czy raczej coś mocniejszego twinka C3000? Mojego używałem w lato na łowienie z prądem gdzie tam nie ma praktycznie oporów. Teraz po całodniowym łowieniu w cięższych warunkach mam wrazenie że ciężko mu było i ma "sucho". Używacie do takiego łowienia Vańków czy raczej cos mocniejszego?

Kup 3000mhg, i mam nadzieję, po kłopocie. Mocy nie zabraknie. Bebechy od 4000, a szpula jak od 2500/c3000.

W modelach c3000 masz napęd identyczny z 2500.

Lub certate 2500. ????

Edytowane przez Kokosz

Mnie  nie  irytuje  , akurat  nawet  tego nie  zauważam    i  tak potwierdzam : do łowienia  letniego z prądem  wody  ma  to  sens   i jak dla mnie  jest   logiczne   ( posiadam  2 x 2500 hgs  12  i 19 ) 

Mam 2500 FB oraz 3000 mhg FC. Nie zauważyłem żeby model mhg kręciłem z większym oporem.

Pomijając łowienie z prądem to czysta fizyka. Jak przerzutki w rowerze.Jazda pod górę? Chyba że mówimy o głowce 1g i keitechu 2".

Ciekawe jak z tymi przełożeniami w hybrydach.Przekładnia od najwiekszego modelu w korpusie i body 3000 może nie daje takiego wrazenia oporu?

Edytowane przez lyha

Przekładnia od najwiekszego modelu w korpusie i body 3000 może nie daje takiego wrazenia oporu?

Nie ma czegoś takiego jak "korpus i body 3000" z "przekładnią od największego modelu".

W przypadku 3000MHG jest korpus 4000 - z przekładnią 4000 oraz rotorem i szpulą 2500.

Edytowane przez Krzysiek Rogalski
  • Like 6

• 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

Zrób i wstaw zdjęcie, szpulki od spodu oraz wystającej z kołowrotka osi z czarnym, plastikowych pierścieniem.

Zapadka terkotki, zamontowana jest pod szpulką i podparta sprężynką, zapadka uderza w zęby czarnego pierścienia, który znajduje się na osi. 

Edytowane przez guciolucky