Kokosz Opublikowano 1 Lutego 2025 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2025 (edytowane) Vaniek C3000FB i łowienie zimowe czyli wstawienie w nurt, przytrzymanie wobków pstrągowych 7cm.Czy używali byście go na takie manewry czy raczej coś mocniejszego twinka C3000? Mojego używałem w lato na łowienie z prądem gdzie tam nie ma praktycznie oporów. Teraz po całodniowym łowieniu w cięższych warunkach mam wrazenie że ciężko mu było i ma "sucho". Używacie do takiego łowienia Vańków czy raczej cos mocniejszego?Kup 3000mhg, i mam nadzieję, po kłopocie. Mocy nie zabraknie. Bebechy od 4000, a szpula jak od 2500/c3000.W modelach c3000 masz napęd identyczny z 2500. Lub certate 2500. ???? Edytowane 1 Lutego 2025 przez Kokosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 2 Lutego 2025 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2025 5.1 u mnie max. Nie łowię wysokimi przełożeniami bo mnie irytuje ten opór. Chociaż przy letnim łowieniu, z prądem może miało by to sens 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 3 Lutego 2025 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2025 Mnie nie irytuje , akurat nawet tego nie zauważam i tak potwierdzam : do łowienia letniego z prądem wody ma to sens i jak dla mnie jest logiczne ( posiadam 2 x 2500 hgs 12 i 19 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 3 Lutego 2025 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2025 Mam 2500 FB oraz 3000 mhg FC. Nie zauważyłem żeby model mhg kręciłem z większym oporem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 3 Lutego 2025 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2025 (edytowane) Mam 2500 FB oraz 3000 mhg FC. Nie zauważyłem żeby model mhg kręciłem z większym oporem.Pomijając łowienie z prądem to czysta fizyka. Jak przerzutki w rowerze.Jazda pod górę? Chyba że mówimy o głowce 1g i keitechu 2".Ciekawe jak z tymi przełożeniami w hybrydach.Przekładnia od najwiekszego modelu w korpusie i body 3000 może nie daje takiego wrazenia oporu? Edytowane 3 Lutego 2025 przez lyha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 3 Lutego 2025 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2025 (edytowane) Przekładnia od najwiekszego modelu w korpusie i body 3000 może nie daje takiego wrazenia oporu? Nie ma czegoś takiego jak "korpus i body 3000" z "przekładnią od największego modelu".W przypadku 3000MHG jest korpus 4000 - z przekładnią 4000 oraz rotorem i szpulą 2500. Edytowane 3 Lutego 2025 przez Krzysiek Rogalski 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lyha Opublikowano 4 Lutego 2025 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2025 Mój błąd. Myślałem, że body też mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziela77 Opublikowano 23 Lutego 2025 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2025 (edytowane) Jakie szpulki pasują do Vanquish C3000SDH-B ? Edytowane 23 Lutego 2025 przez ziela77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 23 Lutego 2025 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2025 Rozm 2500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziela77 Opublikowano 23 Lutego 2025 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2025 Ale tylko Vaniek czy od innych modeli też? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 23 Lutego 2025 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2025 Powyżej 2010 roku od innych również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 23 Lutego 2025 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2025 https://www.mefistofishing.pl/szpula-shimano-twin-power-fd-2500-p-2331.htmlTu jest wszystko podane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziela77 Opublikowano 23 Lutego 2025 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2025 Dzięki pany za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 23 Lutego 2025 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2025 (edytowane) Powyżej 2010 roku od innych również.Chyba chodzi Ci o korby, te owszem pasują od 2010 wzwyż, ale szpule sprzed 2018 nie pasują do obecnych. Edytowane 23 Lutego 2025 przez drChlubicz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 23 Lutego 2025 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2025 Jakie szpulki pasują do Vanquish C3000SDH-B ?Od 2018, od Stradica w górę, przed tym rocznikiem tylko od Stelli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 25 Lutego 2025 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2025 Dobre miejsce zeby zapytać posiada ktoś na sprzedaż, Vaniacza FB 1000ssspg na sprzedaż, albo też szpulke od takowego:D? Dobrym miejscem jest giełda, a konkretnie dział "kupię" 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 24 Marca 2025 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2025 Panowie czy miał ktoś przypadek, że terkotka w hamulca działa/nie działa? Dodam, że chodzi o model fc c2000, który lata z kijem lb... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 24 Marca 2025 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2025 Terkotka działa tylko w jednym kierunku, kierunku przeciwstawnym do tego w którym nawijasz linkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 24 Marca 2025 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2025 HmmBardziej chodziło mi o to, że nie działa pod rybą i nagła działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 24 Marca 2025 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2025 Nie chodzi mi o kreceniw q fotelu szpulą lewo/prawo z tego sobie zdaje sprawę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 24 Marca 2025 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2025 (edytowane) Zrób i wstaw zdjęcie, szpulki od spodu oraz wystającej z kołowrotka osi z czarnym, plastikowych pierścieniem. Zapadka terkotki, zamontowana jest pod szpulką i podparta sprężynką, zapadka uderza w zęby czarnego pierścienia, który znajduje się na osi. Edytowane 24 Marca 2025 przez guciolucky Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 24 Marca 2025 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2025 Ta balszka od spodu dość delikatna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 24 Marca 2025 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2025 Może jakiś syfek się dostał i zapadka się przycina, albo sprężynka padła. Zapadka w szpuli chodzi luźno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 24 Marca 2025 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2025 Podejrzewam, że balszka mogła się ugiąć...Podejrzewam, że sprężynka i blaszka nie do dostania w serwisie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 24 Marca 2025 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2025 (edytowane) Ale na pewno do wyprostowania.Zapadka w szpuli chodzi luźno?Sprawdź czy śrubka mocująca się nie odkręciła. Edytowane 24 Marca 2025 przez drChlubicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi