gringo Opublikowano 24 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca Właśnie nie, sprężynka odbija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 24 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca (edytowane) Śrubka ciasno? Spróbuj dokręcić. Sprawdź też ten element zaznaczony na zdjęciu, czy nie lata góra -dół. Jego też trzyma maleńka śrubka. Edytowane 24 Marca przez drChlubicz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 24 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca (edytowane) Sprawdziłem obie śrubki dokręcone Poruszlem trochę blaszką już tak nie przerywa... Obstawiam, że po serwisie mogło coś podejść i blaszka nie dochodziła Edytowane 24 Marca przez gringo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 24 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca Cała ta "koronka" po której klika ta blaszka, jest dość mocno przekombinowana, rozbierałem to kiedyś, składa się z kilku elementów m.in. sprężynki w kształcie koła, która powoduje że mechanizm klika tylko w jedną stronę. Problem może być i tutaj. Jakby przyszło Ci do głowy to rozbierać to zalecam wzmożoną uwagę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 24 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca Dzięki za porady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 24 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca Blaszka, oceniając po zdjęciu, wydaje się zbyt odsunięta od centrum szpuli. Może jest lekko ugięta, tego nie widać, trzeba sprawdzić i wyprostować bo dotyka ona pierścień tylko minimalnie i lekkie ugięcie może sprawić brak kontaktu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adaś Niezgódka Opublikowano 24 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca (edytowane) Panowie czy miał ktoś przypadek, że terkotka w hamulca działa/nie działa? Dodam, że chodzi o model fc c2000, który lata z kijem lb...Niczego nie doginaj, szpula jest OK.Tak jak napisał Michał, problem tkwi w tej okrąglej sprężynce, na schemacie nr 14, jej odstająca końcówka powinna wskoczyć w rowek w czarnym pierścieniu. Zdejmij podkładki regulacyjne, wykręć kołek blokujący (imbus 0,9), delikatnie dociskając złoty element obracaj czarnym pierścieniem do momentu aż zrobi "klik", poczujesz jak złoty element wskakuje na miejsce, wkręć kolek i po sprawie. Edytowane 24 Marca przez Adaś Niezgódka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrrd Opublikowano 30 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca Vanquish FC C2500s co to za twór ?Body od 2000 a reszta?Szpula i rotor od 2500 ? Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 30 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrrd Opublikowano 30 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca TakZnalazłem, że różnica pomiędzy 2000 a C2500 w nawoju to tylko 1cm A w modelu 2500 to 5cm różnicy. Wszystko w tym samym przełożeniu. Coś tu się nie zgadza. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 30 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca Wszystko się zgadza.C2000 i C2500 to to samo body, więc nawój zbliżony.2500 to już większe body, więc i nawój większy.Zwróć uwagę na masę poszczególnych modeli, to wiele wyjaśnia.https://japantackle.com/shimano-23vanquish.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrrd Opublikowano 30 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca Wszystko się zgadza.C2000 i C2500 to to samo body, więc nawój zbliżony.2500 to już większe body, więc i nawój większy.Zwróć uwagę na masę poszczególnych modeli, to wiele wyjaśnia.https://japantackle.com/shimano-23vanquish.htmlKurcze czegoś chyba nie ogarniam. Rozmiar 2000 ma przekładnie i body z rozmiaru 1000 ? W takim wypadku rozmiar c2500 ma również body z rozmiaru 1000 ? Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 30 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca Tak, dopiero 2500 ma większe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drChlubicz Opublikowano 30 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca Kurcze czegoś chyba nie ogarniam. Rozmiar 2000 ma przekładnie i body z rozmiaru 1000 ? W takim wypadku rozmiar c2500 ma również body z rozmiaru 1000 ? Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu TapatalkaWszystko się zgadza, jak Grzesiek pisze, dopiero od 2500 jest większe body i bebechy.Masa prawdę Ci powie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 30 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca Aaa rozniansienjeszcz3 długościami korbek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onufry kocipała Opublikowano 30 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca (edytowane) Aaa rozniansienjeszcz3 długościami korbekC2500 ma 45 mm2500 ma 50mm Dodam tylko ze w modelu z 23 roku taki zabieg z wielkością body został wykonany w sensie ze jest taki jak w 1000/2000 Model c2500 z 2019 roku ma body jak w 2500 a szpulkę jak w 2000 Edytowane 30 Marca przez Rampampam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qh_ Opublikowano 30 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca No i to jest właśnie konsekwencja jakiegoś chorego wyścigu gramów. Dla mnie najlepiej by było, jakby z numerami rosły wymiary przekładni i waga. Miałem przy jednej lekkiej wędce vanqiusha najpierw 2500 to wymieniłem na 3000 bo "wyglądał lepiej" tak bardziej pasował do kija 2,24 i ze sporą mocą. Ale wydawał VQ mi się za lekki. No i skończyło się na TP 2500 i teraz jest git. Oczywiście ten wyścig nie jest wymysłem producenta, tylko klientów, co producent stara się spełniać. I teraz może od tego rozboleć głowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jR303 Opublikowano 1 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia (edytowane) Oczywiście ten wyścig nie jest wymysłem producenta, tylko klientów, co producent stara się spełniać. I teraz może od tego rozboleć głowa. Taka mała dygresja - sęk w tym, że właśnie niekoniecznie, bo sytuacja jest raczej odwrotna. Producenci wszelkiego szajsu przy pomocy odpowiednich zabiegów socjotechnicznych potrafią doskonale wykreować w masach potrzeby wzięte z kosmosu i przy pomocy pewnego rodzaju marketingowej hipnozy wmówić konsumentowi czego ten tak naprawdę potrzebuje. Potem wytarczy tylko uruchomić machinę i już mieli sama Edytowane 1 Kwietnia przez Warcisław 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrrd Opublikowano 9 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia Może ktoś zna średnicę szpul od 1000, c2000s i 2500s ? Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 9 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2500S - 47 mm. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 9 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia Może ktoś zna średnicę szpul od 1000, c2000s i 2500s ? Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalkahttps://fish.shimano.com/en-SG/product/reels/spinning/a075f00003slvm7qac.html 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi