lukaszkosciukiewicz Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Szukam opinii użytkowników lub kolegów, którzy mieli jakąkolwiek styczność z Shimano Zodias Casting - 1,98m 5-15g u przeznaczenie to okoniowanie z gumami 3-4 cale + 7-10 g obciazenia. Generalnie poszukuje casta do operowania komfortowo takimi przynętami i gramaturami, jak ktoś ma jakies ciekawe propozycje to tez chetnie wysłucham. Zaczynam w tym sezonie bawić się castingiem na lekko jak narazie pierwszym patykiem jest ABU Vendetta 5-25 g ale to dla mnie strasznie sztywna pała, nie nadaje sie pod moje łowienie. Kij ma być szybki ale przechodzący w głębsze ugięcie typowo okoniowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 http://jerkbait.pl/topic/85939-shimano-zodias/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Niestety nic nie znalazłem w tym temacie, mój wątek dotyczy zupelnie innego modelu w castingu Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Mam i bardzo sobie chwale, rzucam nim wszystkim od kajtków po żaby i jestem bardzo zadowolony kij dobrze opisany mocny dolnik wmiarę czuły szczyt, wędka o akcji fast bardzo wytrzymała. Xpride jest generalnie lepszy ale i droższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 15 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2020 A możesz coś więcej napisać o akcji tego zodiasa ? Czy to będzie takie progresywne dosyć glebokie typowo okoniowe ugięcie czy raczej akcja szczytowa ? Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anonymous Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Ostatnio zakupiłem Daiwe Powermesh 2.10 cw do 14g. Kij spokojnie ogarnie takie ciężary. Dosyć szybki z czułym szczytem. Pod obciążeniem dosyć głęboko się ugina ( Ale nie jest to parabola jak w kluskowatych patykach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2020 Ostatnio zakupiłem Daiwe Powermesh 2.10 cw do 14g. Kij spokojnie ogarnie takie ciężary. Dosyć szybki z czułym szczytem. Pod obciążeniem dosyć głęboko się ugina ( Ale nie jest to parabola jak w kluskowatych patykach).Nie chodzi mi o akcję kluskowata tylko głębokie progresywne ugięcie pod obciążeniem ale z szybkim szczytem Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Ten zodias jest bardzo mocny. Łowilem wersja do 12g. Dla mnie za sztywny na okonie. Bardziej sandacz na lekko, okon jak już to na woblery i wirówki. Celuj w expride do 10 lub daiwa tatula 3-14. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Ten zodias jest bardzo mocny. Łowilem wersja do 12g. Dla mnie za sztywny na okonie. Bardziej sandacz na lekko, okon jak już to na woblery i wirówki. Celuj w expride do 10 lub daiwa tatula 3-14.Możesz coś więcej o tatuli ? Ciekawa propozycja Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Szybki kij, który pod obciążeniem będzie pracował w 3/4 długości. Pod ryba typu okon 35+ będzie wygięty w 1/2. Na pewno najlepiej będzie trzymał rybę z tych trzech. Nie wiem tylko czy poradzi sobie z 4cale plus 10g, raczej nie... Ładuje się już fajnie od 5-7g plus 3 cale keitech. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszkosciukiewicz Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Jeszcze zodias 4-12 g do rozważenia, tylko ten może już klekac przy 4 calach na 7 g za to ugięcie pewnie będzie glebsze Wysłane z mojego SM-A530F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dekosz Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2020 Agresywnie nie podbijesz już, ale na leniucha da radę z guma typu keitech. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi