Skocz do zawartości

Śpiochy do pasa - Traper, Savage lub...?

Batory

Rekomendowane odpowiedzi

kolega kupił z Aliexxpres jakieś kylebroker czy coś takiego. Bardzo przyzwoite i tanie też wytrzymają ze 3-4 lata jak nie będziesz łaził po krzakach.

Może jak będzie chodził w nich tylko do kościoła to tyle wytrzymają, pod warunkiem że jeszcze nie będzie klęczał????

A tak serio, to skąd możesz wiedzieć ile wytrzymają?

• Like 3

Może jak będzie chodził w nich tylko do kościoła to tyle wytrzymają, pod warunkiem że jeszcze nie będzie klęczał????

A tak serio, to skąd możesz wiedzieć ile wytrzymają?

3 sezony śmigałem w zwykłych, nie do pasa, kylebooker. Dopiero w tym sezonie zaczęły gdzieś cieknąć na skarpecie. W tym czasie do żadnego świetnego serwisu ich oddawać nie musiałem. Dlatego kupiłem drugie.
  • Like 1

• 2 miesiące temu...

Do mnie wczoraj dotarły jedne z najtańszych na Aliexpres wodery do pasa rozmiar L

https://pl.aliexpres...earchweb201603_

Testy będą jutro. Z pierwszych oględzin na sucho - starannie wykonane - nie ma się do czego przyczepić.

Krój jak widać - trochę za szerokie. Lepsze były by M..ale tam stopa jest za mała. Zresztą tu stopa tez jest lekko za mała. Jak czytam opisy innych modeli -to jest szansa ze te droższe mają weższe nogawki i lepiej by to wydladało.

Ale za cenę 225 pln z przesyłką w 14 dni na te kilka razy w roku po małych rzeczkach będą ok.

Chyba ze trafie jakieś węższe z większa stopa w dobrej cenie  -  to kupie i zobacze.

A co do jakości - raczej powinno być ok. Na sucho wyglądają bardzo dobrze. I faktem jest że kilka marek - w tym jedna Polska bierze od tego producenta spodniobuty i sprzedaje pod swoja marką z własnym logo.

Potestuje to po weekendzie napisze coś więcej.

post-51107-0-06309600-1594898539_thumb.jpg

post-51107-0-42968900-1594898544_thumb.jpg

• Like 1

• 2 lata później...

ile masz wzrostu ?

Do mnie wczoraj dotarły jedne z najtańszych na Aliexpres wodery do pasa rozmiar L

https://pl.aliexpres...earchweb201603_

Testy będą jutro. Z pierwszych oględzin na sucho - starannie wykonane - nie ma się do czego przyczepić.

Krój jak widać - trochę za szerokie. Lepsze były by M..ale tam stopa jest za mała. Zresztą tu stopa tez jest lekko za mała. Jak czytam opisy innych modeli -to jest szansa ze te droższe mają weższe nogawki i lepiej by to wydladało.

Ale za cenę 225 pln z przesyłką w 14 dni na te kilka razy w roku po małych rzeczkach będą ok.

Chyba ze trafie jakieś węższe z większa stopa w dobrej cenie  -  to kupie i zobacze.

A co do jakości - raczej powinno być ok. Na sucho wyglądają bardzo dobrze. I faktem jest że kilka marek - w tym jedna Polska bierze od tego producenta spodniobuty i sprzedaje pod swoja marką z własnym logo.

Potestuje to po weekendzie napisze coś więcej.

Ja używam juz drugi sezon scierry te link niżej:

https://allegro.pl/oferta/wodery-ze-skarpeta-helmsdale-20000-m-12809968175

Ganiam za pstrągami w wodzie i na brzegu używam ich również na belly poki co nic się z nimi nie dzieje zero przetarć ani wygniecionej skarpety jak to bywało w poprzednich modelach. Jak ktoś wejdzie w jeżyny albo bedzie miał żwir w butach to każde śpiochy szlak trafi. Jak dbasz to masz ???? niech nikogo nie zmyli zamek, nie jest to zamek Jak w portkach vision-a który się otwiera Jak w normalnych spodniach tu się rozsuwa i spodnie są szersze i wygodniejsze do założenia żeby się odsikać to trzeba i tak opuścić całe spodnie Jak w normalnych długich śpiochach tylko nie ma szelek (dobre i nie) w pasie od środka jest guma która dobrze trzyma aby się nie ześlizgiwały.

• 1 rok później...

Odświeżę trochę temat. Kolega szuka czegoś do pasa. Pół na pół mokre trawy i brodzenie. Często w lecie. Może być z butem lub bez. Nie musi wytrzymywać drutu żyletkowego ???? .

Oddychające. Coś porządnego, sprawdzonego. Budżet elastyczny.

Pozdrawiam. Bartek.

• 8 miesięcy temu...