Przemsol Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 ale... "krótszy też by się sprawdził" oczywiście cały czas mowa o kiju w sensie że narzędziu do amatorskiego połowu ryb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 kij 240-260 i 20 gr ołów na Motławę? Z gruntu chcesz łowić? Ostatnio użyłem ciężarka 20 gr na Martwej Wiśle przy wietrze 6m/s i głębokości 9 metrów.Czemu chcesz tak ciężko łowić okonie? I czemu tak długi kij? Wysokie nabrzeża powodują ze łowisz jak z lodki. Jakis nowy patent 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 (edytowane) Wiktor na DS im większy ciężarek tym lepiej wg mnie. Przy większym ciężarku masz lepszy kontakt z dnem i go nie odrywasz od dna, linka jest lepiej napięta co za tym idzie lepiej czujesz każde muśnięcie ryby. Sam ostatnio koło Czarnej Perły łowiłem 25g. Edytowane 24 Lutego 2016 przez Gadget 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek11 Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 CD drop-shot medium. Do takiego łowienia daje radę.Produkcja starsza ale czasami się pojawia. tomaszek11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 (edytowane) kij 240-260 i 20 gr ołów na Motławę? Z gruntu chcesz łowić? Ostatnio użyłem ciężarka 20 gr na Martwej Wiśle przy wietrze 6m/s i głębokości 9 metrów.Czemu chcesz tak ciężko łowić okonie? I czemu tak długi kij? Wysokie nabrzeża powodują ze łowisz jak z lodki. Jakis nowy patent To może mam patent skoro mi łowienie wychodzi, a inni marudzą że nie biorą. Każdy ma jakieś swoje patenty, sekreciki, niuasne. Ja tam do pudełek i na koniec zestawu nikomu nie zaglądam. Po prostu chciałem dowiedzieć się jakie koledzy po kiju mają propozycję pod moje wymagania i tyle. Za propozycję dziękuję. Jak coś wybiorę dam znać i podzielę się opinią ; ) Edytowane 24 Lutego 2016 przez Bartas93 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 CD drop-shot medium. Do takiego łowienia daje radę.Produkcja starsza ale czasami się pojawia. tomaszek11Jakby komu zależało, to może mógłby się pojawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Ja się tam nie znam Ale uważam ze Twoje założenie co do wyboru sprzętu jest blednę. To co napisał Gadżet tez. Ale skoro łowisz a inni nie to co ja Ci będę gadał i tak nie uwierzysz i zrobisz jak uważasz.Tez taki bylem PozdrawiamWiktor PS żeby nie było ze nie w temacie ja uzywam LXS610MLXF i LXF70LF ideałem którego niestety jeszcze nie mam uważam ze bedzie LXS76MLXF 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 Ale może jakbym łowił inaczej bym łowił więcej haha albo też nic bym nie złowił. trzeba różnych rzeczy próbować. Tak czy inaczej dzięki za uwagi. Konstruktywna krytyka zawsze na plus ; ) PozdrawiamBartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boczek322 Opublikowano 24 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2016 ja używam pod ciężkiego okonia inazumy perch niby ciężar ma trochę zaniżony ale spełnia w 100% moje oczekiwania pod dropa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 6 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2016 Wybrałem Inazume flash pearch 18gr. Jak narazie jestem bardzo zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby0404 Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 WitamJaki blank do drop shota polecacie? Głębokość do 9 m. Cel- okoń. Archiwum już przejrzałem i może pojawiło się coś nowego. A może jakiś gotowiec ???PozdrawiamBobby0404 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 No to ci ułatwię Zależy do jakiego dropsa chcesz go używać 1. Dropsik na lekko i kij bardzo szybki2. Dropsik na średnio i kij bardzo szybki3. Dropsik na ciężko i kij bardzo szybkipotem zmiana1. Dropsik na lekko i kjj średnio szybki2. Dropsik na średnio i kjj średnio szybki3. Dropsik na ciężko i kij średnio szybki potem zmiana1. Dropsik na lekko i kjj mało szybki2. Dropsik na średnio i kjj mało szybki3. Dropsik na ciężko i kij mało szybki i wcale nie piszę tego z szyderstwem - niestety, drops dla wielu to jedna wędka, tymczasem podejdź do tematu, tak jakbyś kombinował z okoniami. A każdy kij w danym dniu może zadziałać, albo i nie Ja na łódkę zabieram 5 sztuk i próbuję wszystkimi po kolei - aż znajdę sposób. Albo i nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 siemka Ogarniam takim kijem na blanku Batsona.To blank na sandacza na lekko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby0404 Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Nieźle. I tak mam zbyt dużo kijów na łódce aby do dropsa używać kilku. Chcę mieć jeden, którym ogarnę okonie i poradzi sobie z obciążeniem do max 15-17g- tak mi się przynajmniej wydaje. Wolę klasyczny spinn, ale czasami nie ma innej możliwości i trzeba sięgnąć po dropsa. Chodzi mi o to aby praktycy się wypowiedzieli czy wolą kije szybkie z delikatną szczytówką, czy może wolne. Obawiam się, że z szybkich mogą spadać okonie. Co Wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby0404 Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Ad. woblerek48czyli jednak na szybko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dano-G Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Jeden co znam, idealny w tej charakterystyce to Phenix tx 713s. No ale to nie jest najtańsza opcja :-)Gunki robi zacne koje do dropsa - ludzka kasa, mocny dolnik, szybki kij ale jednak spolegliwy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Ad. woblerek48czyli jednak na szybko...lubię szybkie kije a na wodzie do 9 m to mu mieć moc .To nie woda 2m a ten blank w opisie na sandacza na lekko był już opisywany.http://fishingrod.pl/pl/pavblog/blog.html?id=32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 4 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2016 Panowie,tylko czy ten blank jest jeszcze dostępny,bo szukam go właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojciiech Opublikowano 5 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Do lekkiego dropsa polecam Phenixa FX802-1x - telescopic. Ostra szpada na duże okonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-O-K-E-R Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 No to jak w końcu? Drop czy Flash?https://wedkuje.pl/n/mikado-specialized/92242 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Wątki połączone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert Matuszewski Opublikowano 2 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2018 Batson ma ciekawe blanki do tej metody. Do cięższego drop shota REVS610MXF lub IMMS610MXF, a do lżejszego REVS610MLXF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 HiPewnie powstała niejedna konstrukcja pod DS i się sprawdziła. Chodzi i o blanki pod DS z łódki i z brzegu (okoń, sandacz). Jakie blanki polecacie? Pewnie jestr sporo modeli zależnie na jakiej głebokości się łowi i pod jakim obciążeniem. Powiedzmy 10-25g, może 30g do tych 10m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Pewnie powstała niejedna konstrukcja pod DS i się sprawdziła. Chodzi i o blanki pod DS z łódki i z brzegu (okoń, sandacz). Jakie blanki polecacie? Pewnie jestr sporo modeli zależnie na jakiej głebokości się łowi i pod jakim obciążeniem. Powiedzmy 10-25g, może 30g do tych 10m. Np. taki: http://jerkbait.pl/topic/25500-sandacz%C3%B3wka-na-%C5%82%C3%B3dk%C4%99/page-29#entry1794724 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yankis Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 (edytowane) Np. taki: http://jerkbait.pl/topic/25500-sandacz%C3%B3wka-na-%C5%82%C3%B3dk%C4%99/page-29#entry1794724Dzięki, wyszło moje lenistwo Edit: Niewiele tego, przeczytałem i nic ciekawego nie znalazłem. Mamy rok 2020 i masę blanków nowych, a i sama technika mocno się u nas zadomowiła. Zapraszam do dyskusji, jakie wędki się sprawdzają, co ewentualnie z blanków można pod tę metodę adoptować? Edytowane 27 Kwietnia 2020 przez Cpt. Lego 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi