MarCinFin Opublikowano 3 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2021 (edytowane) Odświeżę temat, co polecacie z kijów seryjnych i jakie blanki wam się sprawdziły pod dropsa? Osobiście do tej metody z powodzeniem używam wędki SG finezze drop shot 5-20g 7'8''. Mój typowy zestaw pod okonia i szkierowego sandacza (45cm). Na wodę 3-9m podpinam 12-15 gram ołowiu a do tego na haczyki ob Bft z kretlikami jaskołki lub robaki 8-10 cm i jazda [emoji12]. Kij ma delikatna szczytówkę, pozwalająca na animacje przynętami ale już za miękką żeby jigować 15g główką. Pięknie amortuzuje okonie 30+ i sandaczyki 40-50 cm. Myślę, że przy większych sandaczach może być problem z wcięciem ryby. Mankamentem tej wędki, według mnie, jest niewygodny uchwyt, typowy dla całej serii finezze. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane 3 Stycznia 2021 przez MarCinFin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi