admin Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 Cześć,Ponownie za TT (bo prasa do mnie jeszcze nie przyszła) kilka nowości na 2007r: Daiwa:- Steez 100 - multiplikator- Zillion Low Gear 4.9:1 - też oczywiście multik Shimano: - Antares DC7-LV - wersja tuningowana - Metanium Mg oraz Mg7 Megabass:- ito MONOBLOCK150 ZPI:- Szpulka magnezowa dla Metanium XT Jak dostanę więcej informacji dam znać. pozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerzy Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 dzięki nie martwi mnie to bo moj scorpion raczej zostaje na dluzej. Zastanawia mnie jednak ostatnio metanium. Jako, że raczej przed sezonem (1 maj) chciałbym kupić coś do kija 17 lb, myśle o mataniu XT albo tym nowym Mg 7 (o ile bedzie wersja LH), a jesli cena tego nowego będzie zaporowa w grę wchodzi jeszcze daiwa steez albo antares AR. I teraz tak, czy scorpiona 1001 pozostawic na kiju 10 lb a do 17-stki kupować krtóregoś z powyższych, czy scorpiona 1001 zalorzyc do kija 17 lb a do lighta kupic np. conquesta 51? Co prawda z kija 17 lb bedą latać woblery, wahadełka, gumki etc. od 10-21 g więc obawiam się, czy scorpiona 1001 nie rozwale po jednym sezonie. Co wy nato??pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 3 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Jurku, krótko Tym scorpionem Japońcy łowią do 30g, zakładając linkę 0,3 mm. Odpowiedź już masz. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Jurek... idź spać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Friko Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 To zalezy co za 21 gram z tego scorpiona bedziesz ciskal - jak 21 gramowa obrotowke to moze, moze Ja bym zostawil scorpiona do tego co masz a do Lamiglaska Antares AR lifetime investment, co sie bedziesz szczypal Tak sie zastanawiam, a propos tych szpulek magnezowych, jak to wyglada w kwestii saltwater ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cezorator Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Te dziurki maja duzy walor praktyczny @cezorator. Chodzi o zmniejszenie masy szpuli. Moze to i ladne ale przede wszystkim bardzo praktyczne. Wiem o tym bo im mniejsza masa, zatem zatem mniejsza bezwładność oraz mniejszy kręt (pęd,) przy danej prędkości kątowej szpuli. Skutek tego jest taki, że dane ciało (szpulę) łatwiej wprowadzić w rotację oraz zatrzymać. Bardzo lubiłem fizykę. :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerzy Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Remek,Mifek krótko , czekam mnie cała noc w ciemni. Od czasu do czasu wpadne na forum. To że japońce ciskaja z tego scorpiona 30g to mała pociecha, jak kawalek multika odleci razem z wabikiem w siną dal Morza Japońskiego, zapewne skośnooki castingowiec idzie do pobliskiego sklepu i kupuje następnego scorpiona. w miom pzypadku taki scenariusz odpada. Friko, 20g obrotowka raczej nie, ale jakiś X rap 10 cm, slider 7S czy gnomik jak najbardziej, mnie też AR przypadl do gustu pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 5 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Cześć,Wczoraj skończyły się targi w Osace. Daiwa ogłosiła dwie nowości: Steez - z bardziej pojemną szpulką, Crazy Cranker - czyli wzmocniona wersja T.D. ZILLIONA - generalnie mniejsze przełożenie. Pełną specyfikację tych produktów znajdziecie na stronach Daiwy:Katalog Daiwy PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cezorator Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Czy te zółte wstawki w kołowrotku to warstewka azotku tytanu ????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Cześć,Pojawiają się i pierwsze przecieki na temat cen. Nowe metanium na starcie ma kosztować około 320USD. Sporo ... ale z tego co pamiętam XT startowało też z ceny około 300 USD, a po roku kosztowało już 190 USD. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 trzeba bedzie dac sobie na wstrzymanie i zgodnie z planami pozostac przy wczesniejszym wyborze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Mam niezłą wiadomość. Na targach w Yokohama Megabass nie pozwolił robić zdjęć PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 heheheh no to ladne rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 13 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 Cześć,Już więcej ... http://www.japantackle.com/TackleShow/2007/TackleShow2007.ht m Jeśli chodzi o nowego Antaresa DC-LV to nie dodano wiele usprawnień - dłuższa korbka PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2007 i jesli dobrze pamietam mialo byc cos z limitowana (chyba) werjsa w kolorze czarnym lub tez z czrnymi wstawkami... ale konkretow to chyba jeszcze nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 14 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 Cześć,I kolejne wiadomości - trochę więcej zdjęć: http://www.tackletour.com/reviewosaka2007.html PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 Czemu mi to Remek robisz? Celowo trzymam sie z dala od tych zwlaszzca Ceratów i Megabastów, zeby mi nie przyszlo do lba ich kupowac, a tu zagladam i taki numer... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Friko Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 @Gumo Remek dobrze kombinuje. W przyrodzie musi być równowaga, harmonia. Za tydzień będzie relacja z targów poznanskich. Zeby tacy jak my mogli ją wytrzymać, dobrze żeby sobie wpierw poczytali o dobrym sprzęcie takie antidotum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 14 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 @Gumo Za tydzień będzie relacja z targów poznanskich. Za tydzień powiadasz? Postaram się, postaram coś skrobnąć - mam nadzieję, że uda się troszkę wcześniej - no ale wiadomo mamy ograniczone możliwości bo jesteśmy w Poznaniu więc poza domem. pozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gumofilc Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 Ostre tempo.... Co do rownowagi w przyrodzie / Certaty, Megabasy to mam watpliwosci, jesli chodzi o stan konta....chyba, ze rozumujesz w kategoriach ekonomii...przychod = odchod, w tym przypadku zostalaby osiagnieta rownowaga... Gumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Friko Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 Ostre tempo.... mówisz że dawka antidotum w organiźmie nie zdąży się odpowiednia nagromadzić ? @Remekjak chcesz, ja uważam że nie ma się do czego spinać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Trout Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2007 Ciekawe nowości.Mnie najbardziej zainteresowalo zdjęcie 12 liczą od góry te z napisem for Trout Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 22 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2007 Znalazłem ciekawe zdjęcia: http://www.jbnbc.jp/etc/2007/02/2007_1.php Ponadto nie wiem czy zauważyliście ale jest też nowa wersja Alphasa http://fishing.daiwa21.com/index.asp?ItemID=2034 To tak z ciekawostek PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 23 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 zobaczcie tutaj są filmiki z targów http://www.brushon.net/show07/index.html A to leci już do mnie PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 adasio Opublikowano 23 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 A to leci już do mnie razem z tą miłą panią ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 23 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2007 A to leci już do mnie razem z tą miłą panią ? No właśnie nie Tylko sama płytka. Ale już oglądałem kilka filmików i widziałem, że rzeczywiście będą ultralekkie szpulki do Metanium XT i Revo STX. Zwłaszcza ta ostatnia wiadomość mnie cieszy. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
admin
Cześć,
Ponownie za TT (bo prasa do mnie jeszcze nie przyszła) kilka nowości na 2007r:
Daiwa:
- Steez 100 - multiplikator
- Zillion Low Gear 4.9:1 - też oczywiście multik
Shimano:
- Antares DC7-LV - wersja tuningowana
- Metanium Mg oraz Mg7
Megabass:
- ito MONOBLOCK150