Skocz do zawartości

wpadl mi w łapy multik

zetika16

Rekomendowane odpowiedzi

witam serdecznie... wpadl mi w rece multik daiwa megaforce 100 thsl... nigdy zestawu castingowego jie obslugiwalem , ale zawsze chcialem sprobowac....a jako ze mam juz multik to zostalem postawiony pod przyslowiowa sciana.... wiec przerabiam powoli patyk pod pazur o cw mysle ze cos kolo 40 moze 50 gram wyzutu gornego... krotki na 180 cm...i teraz pytanko... w moim pudle sa slidery 7. i sa wobki fatso crank... moze dojda jakies slidery 10 jak ksiegowa (żona) pozwoli,.. czy tym multikiem moge brac zamach na życie szczupłych za pomocą wymienionych przynęt? bardziej chodzi mi o slidery 10....

jesli mozna sie wtracic...

mam 3 egrzeplarz tego multika, mlynek do przynet nie ciezszych niz 30g, jak podczepisz go pod bardzo twardy kij to bedziesz sie wkurzal na dlugosc rzutu, a mowisz z tego co zrozumialem, ze jestes laikiem w tym temacie. Co ja radze, zbudowac/kupic kij 2,3/2,4m do 30g taki ktory ma akcje midium-light/medium i dopiero sie oswoic z tego rodzaju sprzetem. Ma on duzo przelozenie, zebys go nie zkrecil na tych ciezkich przynetach.I chyba najwazniejsze! rozkrec go i wyjmij taka mala zebatke laczaca ten bar(przycisk) z reszta bebechow, wlasnie przez to 2 razy byl na gwarancji, blokuje sie wszystko jak to peknie.

Tyle ode mnie, co do silderow 10, ja bym kupil okraglaka lub lepszego niskowca.

Pozdrawiam

Nie mowie ze to jest slaby, zly, beznadziejny multik, tylko chodzilo mi o to, ze daiwa go pchala do kijkow 1,8m do 80 gdzie on lubi ciezar wabika, ale ma slabe bebechy na to ;p. Na moje to swietny multik pod bolenia, 7g skupionej masy woblera boleniowego szybuje niezle, pod warunkiem, ze wlasnie ma sie kij dosc dlugi i ktory sie pod swoja masa laduje juz niezle. Ja osobiscie do niego uzywam berkleya 2,4m 10-30g lighting rod o mocy M-L i funkcjonuje to swietnie.

@zayl990, kolega szuka kija pod jerki a ty mu proponujesz kij 2,3 -2,4m? :unsure: :unsure: Troszke jest to irytujace ze osoba ktora ma doswiadczenie nie wieksze z castem jak sam autor zabiera sie do udzielania rad kierujac sie swoim doswiadczeniem zwiazanym z jedynym swoim zestawem BC.

@Do Autora. Multika tego akurat nie mialem ale znam kilku uzytkownikow ktorzy loja z niego 50gr i narazie dzialaja. Kijek 1,8m jest jak najbardziej odpowiedni ale nie moze byc zbyt sztywny co by dobrze pracowal w dolnym zakresie CW. Wabiki jak slidery to super lotne przynety wiec problemow z rzucaniem nie powinno byc. Na poczatek polecam nawiniecie dobrej zylki o srednicy 0.30-0.35 bo brody rozplatuje sie latwiej jak z plecionki.

o i wlasnie taka rada mi sie podoba, co do zylki to juz nawinieta jest stara plecionka pp 17 chyba... beda proby beda brody :D ale plecka i tak spisana na straty... wiem ze trzeba dlugo cwiczyc aby zalapac co i jak... mam czas i napewno checi.. a jak zlapie bakcyla to zestaw sie inny zlozy;-p

Hahahah!!!

Przepraszam, ale Gucio widzisz, sam sie udzielasz na moj temat nie znajac mnie ani troche. Uwazasz, ze posiadam 1 zestaw bc, kiedy posiadam TYLKO zestawy bc. I nie napisalem Stary, kupuj 2,4 pod jerki itd itp. tylko, osobista uwage na temat Daiwy, z czym ona najlepiej chodzi. Troszke uwagi i bylo by fajne.

... wiem ze trzeba dlugo cwiczyc aby zalapac co i jak... mam czas i napewno checi.. a jak zlapie bakcyla to zestaw sie inny zlozy;-p

Na pocieszenie... jak ktoś Ci pokaże co i jak to po jakiś 7 min będziesz rzucał, później poniesie Cię trochę ułańska fantazja i będziesz chciał miotnąć daleko daleko i trochę się poplącze. :D Później będzie już lepiej... właśnie minęło 20 min :D... chyba, że dalej rozplątujesz. Cast to nie wiedza tajemna ani czary mary, nawet przygłupi amerykanie tak łowią :D

... wiem ze trzeba dlugo cwiczyc aby zalapac co i jak... mam czas i napewno checi.. a jak zlapie bakcyla to zestaw sie inny zlozy;-p

Na pocieszenie... jak ktoś Ci pokaże co i jak to po jakiś 7 min będziesz rzucał, później poniesie Cię trochę ułańska fantazja i będziesz chciał miotnąć daleko daleko i trochę się poplącze. :D Później będzie już lepiej... właśnie minęło 20 min :D... chyba, że dalej rozplątujesz. Cast to nie wiedza tajemna ani czary mary, nawet przygłupi amerykanie tak łowią :D

Nic dodac nic ujac! Swieta prawda!

jestem juz po pierwszym razie z wedka z pazurem... poczatki raczej dziwne niz trudne.... po kilku minutach prob i ustawieniu multka jak trzeba rzuty nie sprawialy problemu... wedka fajnie miota wobki i po kilku godzinach w padajacym non stop deszczu, po kilku zaliczonych splataniach plecionki, stwierdzam co zauwazylem

calkiem przyjemny teb casting, i wcale nie taki trudny.... masz racje to nie zadna magia... czysta fizyka raczej.... szkoda tylko ze nic sie nie zainteresowalo moimi przynetami....ale nie wszystko naraz....

WIEC MIT OBALONY:-)