przemas Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 Czy już ktoś próbował?Ja mam zamiar jutro, od kilku dni utrzymuje się przez całą dobę minusowa, może uda się wejść. Małe zbiorniki na Pojezierzu Drawskim stoją. Mieszkańcy północno-wschodniej Polski jak u was wygląda sytuacjaZIMO NIE ODSĘPUJ!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 Cześć,Ja lubię ciepełko więc niestety nie będę próbował. Chociaż na pstrągi bym chętnie wyskoczył PozdrawiamRemek P.S.Przeniosłem wątek tutaj bo lepiej pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 przemas Opublikowano 26 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 OK.Pstrągi swoją drogą ale i podlodowe jest niezwykle urokliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 OK.Pstrągi swoją drogą ale i podlodowe jest niezwykle urokliwe Kiedyś próbowałem ale ... jakoś mnie nie wciągnęło (nie do dziury ). Oczywiście rozumiem fascynacje wędkarstwem podlodowym. To też może być bardzo ciekawe. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gromit Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 Remek,na pstrągi z pod lodu? <_<. Pozdrawiam Gromit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 Remek,na pstrągi z pod lodu? <_<. Pozdrawiam Gromit A jak! Na jeziorze PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gromit Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 Jak na Kisajnie,to możemy się wybrać razem . Pozdrawiam Gromit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 klon Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 Ja też jakoś nie czuje podlodówki. Nie ta bajka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Roch Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 Ja też jutro uderzam Dzisiaj popróbowałem lodu na małym, płytkim bajorku. Wytrzymał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 TERMOS Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2007 Z niecierpliwoscia czekamy na relacje .To pierwszy lodzik i pierwsze garby .Szczerze zazdroszcze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 przemas Opublikowano 27 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Ja właśnie wróciłem. Niestety jeden zbiornik częściowo stoi i jest bardzo niebezpiecznie, drugi stoi lecz lód ma jedynie 4 cm- nie odważyłem się. Najgorsze jest to że w północno-zachodniej Polsce mamy odwilż i tak ma się utrzymać przez kilka dni.Szczerze zazdroszczę wam koledzy z suwalszczyzny i mazur oczywiście zimy no i życzę połamania kija i takich...... garbusów!Jestem też ciekam jak wam dzisiaj poszło(Rochu jak wrażenia z pierwszego w tym roku wypadu?)Z wędkarskimi pozdrowieniami Przemas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 przemas Opublikowano 27 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Ja właśnie wróciłem niestety jeden zbiornik częściowo stoi i jest bardzo niebezpiecznie, drugi stoi lecz lód ma jedynie 4 cm- nie odważyłem się. Najgorsze jest to że w północno-zachodniej Polsce mamy odwilż i tak ma się utrzymać przez kilka dni. Szczerze zazdroszczę Wam koledzy z suwalszczyzny i mazur oczywiśćie zimy i życzę połamania kija i takich.... garbusów. Z niecierpliwością czekam na relacje(Rochu jak wrażenia z pierwszego w tym roku wypadu?). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 JohnnyJohn Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 A miałem nadzieję ,ż enie będzie zimy... Nie to ,że nie lubię śniegu i łowienia kropków w bajecznej scenerii ale... miałem nadzeję ,że w tym roku połowię se przez całą zimę na klasyczny spinning... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ORION99 Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Kurcze, panowie !Nie przesadzajcie z tym wchodzeniem na lód, narazie jeszcze za słabo mroziło !W czwartek widziałem, że niektóre mniejsze oczka stoją pod lodem, ale duże są pozamarzane tylko częściowo.Ja jeszcze się wstrzymuję. pozdroorion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 przemas Opublikowano 27 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Masz racje ORION99 bezpieczeństwo przede wszystkim.Myślę że jak na te kilka dni mrozów, może nie największych są już takie miejsca gdzie bezpiecznie można połowić. Sam nie wchodzę na lód cieńszy niż 10 cm, największe bowiem garbusy nie są warte tego co jest dla mnie najcenniejsze...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Seeb Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Sezon podlodowy rozpoczęty .Wyskoczyłem dzisiaj na dwie godzinki na niewielkie starorzecze Bugu.Lodu jak na lekarstwo,ok 4cm.Pierwsze kroki z duszą na ramieniu ale po pierwszych rybkach odwagi przybyło .Łowiłem na blaszkę(coś na wzór Abu issac)i udało mi się wydłubać 12 okonków(ok.20cm) i jednego trzydziestaka .Może mormycha byłaby skuteczniejsza ale zima zaskoczyłahandlowców i o ochotce na razie mogę zapomnieć.Jutro powtórka ale z rańca Pozdr.Seba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 przemas Opublikowano 28 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 Gratulacje, piękne rozpoczęcie sezonuCzekamy na relacje z dzisiejszego wypadu no i połamania kija! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Seeb Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 Witam.Dzisiejszy wypad podobny do wczorajszego.Rybek ok. 30szt ale wszystkie mikrych rozmiarów takie 15-18cm.Kolega próbował mormyszką i co dziwne o tej porze roku miał zdecydowanie gorsze wyniki niż ja. .Lecz najważniejsze,że za 3 dni rozpoczęcie kropkowego sezonu na Tanwi(Roztocze)i mam nadzieje,że uda mi się wygospodarować choć jeden dzień by pochodzić po pięknym sosnowym lesie w dolinie którego wije się Tanew.No i może jeszcze uda się coś złowić??? Pozdr.Seba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Roch Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 Na lód wybrałem się już w sobotę. Po prostu: szwagier był wyposzczony jeszcze bardziej niż ja i stwierdził, że jedziemy, choćby na dwie godzinki tylko. Jadąc na mój Rydwan mijaliśmy mniejsze wyrobiska -wyglądały nieciekawie: ciemne plamy lub zupełny brak lodu przy brzegach... Widok Rydwanu załamał mnie zupełnie. Zero lodu! Wyobraźcie sobie ten widok: dwóch wędkarzy z podlodówkami i świdrem maszerujących raźno ku falującym wodom... Krzyk kaczek zrywających się do lotu brzmiał jak szyderczy śmiech. Mimo wszystko postanowiliśmy dokonać rekonesansu. Okazało się, że część zbiornika pokryta jest lodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 przemas Opublikowano 29 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 Dzięki panowie za relacje.Seeb masz farta że chyba jako jeden z nielicznych masz możliwość tej zimy pośmigać po lodzie, wielkość jest w mojej opinii drugorzędna - najważniejsze że coś się w ogóle dzieje(życzę powodzenia).Rochu nam niestety przyjdzie chyba poczekać na kolejny atak, mam nadzieję mroźnej i już nie odstępującej zimy, a wreszcie na tak wytęsknione kiwanie nad przeręblem.Za chwilę wyruszam na Parsęte jej górny odcinek, czy potokowce będą chciały współpracować - zobaczymy, może jakieś brania, wyjścia do przynęty?... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Roch Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 Przemas napisał:Rochu nam niestety przyjdzie chyba poczekać na kolejny atak, mam nadzieję mroźnej i już nie odstępującej zimy, a wreszcie na tak wytęsknione kiwanie nad przeręblem.Za chwilę wyruszam na Parsęte jej górny odcinek, czy potokowce będą chciały współpracować - zobaczymy, może jakieś brania, wyjścia do przynęty?... A ja nie mam pstrągowej rzeczki w zasięgu wędki... Buuuu Co do zimy, to już przestaję w nią wierzyć. Chociaż?... Może pan Luty okaże się być godnym miana swego? Oby! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 przemas Opublikowano 30 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 No nie całkiem tak w zasięgu reki, około 50-60 km na łowisko a często i więcej, ale jest to silniejsze ode mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 przemas Opublikowano 30 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2007 A co do zimy, to tak jak piszesz cała nadzieja w lutym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
przemas
Czy już ktoś próbował?
Ja mam zamiar jutro, od kilku dni utrzymuje się przez całą dobę minusowa, może uda się wejść. Małe zbiorniki na Pojezierzu Drawskim stoją. Mieszkańcy północno-wschodniej Polski jak u was wygląda sytuacja
ZIMO NIE ODSĘPUJ!!!!
22 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi