gumowy Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Dziś udało się wymknąć na wodę( wody morskie ), czasu mało bo tylko 2 godzinki. Udało się odwiedzić dwie miejscówki. Jedna z nich dała kilka ryb 55 +\- i tego przystojniaka. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumowy Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Pogoda piękna szkoda w domu siedzieć...krotka piłka śmigam bolenie trenować[emoji16]. Woda spokojna ryby ostrożne, przez pierwsza godzinę kilka puknięć bez efektu[emoji52]. Kombinuje...kombinuje i wykońcu łup[emoji123][emoji109] siedzi pierwszy rapek Kolejne rzuty nie przynoszą efektu pomimo ze widać aktywność ... zmiana woblera i łup [emoji16]Niemal identyczny jak wcześniej. Słońce zachodzi a rybki nie chcą się rozkrecic[emoji36]. Ostatni rzut i melduje się chlapak Ok 55cm.Fajne popołudnie, rybki dopisały. Sprzętowo sankroj les86mhf2, Stradic fk4000xg, żyłka singlon blazer 0,26. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Pierwszy w tym roku, skusił się na Ukleje od Kaszub-Bait Wysłane z mojego PCT-L29 przy użyciu Tapatalka 38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 stary dobry gloog Hermes 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Taki przyjemniaczek 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Jezioro 49 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. guciolucky Opublikowano 1 Maja 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Salt water 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Jeszcze trafił się "stykacz" forumowy, ten wziął na Bielika Rapid 7,5 Wysłane z mojego PCT-L29 przy użyciu Tapatalka 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert91 Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Byłem i ja na otwarciu sezonu na podkrakowskiej Wisełce. Okazów nie było, ale udało się trafić 6 rybek: ~55, ~60, 62, 65, 65, 67.Poniżej zdjęcia tych spełniających forumowe minimum, sorry że takie byle jakie, nie chciało mi się bawić ze statywem. 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert91 Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 (edytowane) Ja tam jakieś oznaki żerowania widziałem, kilka ataków. Ryby i tak łowiłem w miejscach gdzie miały być, a nie gdzie widać było oznaki żerowania. Wędkarzy sporo, w sumie sprawdziłem 3 miejscówki i zawsze ktoś był. Na jednej mecie musiałem łowić tam gdzie nie ma boleni, żeby nie spalić miejsca gdzie stoją, bo 4 innych spinningistów miałem w zasięgu wzroku. Po godzinie poddałem się i pojechałem dalej. Obstawiam, że i tak nikt z nich tam nie rzucał i obłowię to miejsce przy kolejnej okazji. Na następnym miejscu też sporo czekałem, zanim było bezpiecznie PS. Wolałem jak przewóz był otwarty dla spinningistów w maju, większe luzy były niżej Edytowane 1 Maja 2020 przez Robert91 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k.gluchy Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 I ja musiałem rozpocząć sezon od wyjazdu nad ukochaną Wisłę, stara dobra miejscówka dała dwie rapy, obie skusiły się na Krąpika 6cm własnej produkcji. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirek2000 Opublikowano 1 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2020 Taki forumowy stykacz, ale na rozpoczęcie sezonu dobre i to???? 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 (edytowane) Podczas łowienia nie oglądam się za plecy Edytowane 2 Maja 2020 przez guciolucky 38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k.gluchy Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Pewnego razu kolega poprosił mnie abym pomalował mu woblery bez bajerów, ma być srebro, czarne i koniec. Ja sam wole więcej detali ale czego się nie robi dla kolegów, prawda? Wyglądały dosyć obiecująco wiec zostawiłem i sobiw jednego Krąpika i jedną Ukleje. Dzisiaj nad Wisłą spędziłem dosłownie 30 minut, w drodze w rodzinne strony mogłem zboczyć na moment bo żona mało nie zniosła jajka w samochodzie że nawet dzisiaj musze, że nie przyjadę obok Wisły obojętnie.... ah te baby, jaki bez nich byłby świat???? Upór się opłacił. Skromne 73 i zadowolony jadę do domu rodzinnego na majowe spotkanie z bliskimi. Ps. Jutro wracam tą samą drogą haha, czy zatrzymywać się ponownie? 46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 2.05 Skromniutko na początek, dolna Wisła. Jest apetyt na więcej 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 Ja wreszcie dziś dałem radę wyskoczyć na 1,5h nad Wartę. Dwa brania na przestrzeni 15 minut i oba zakończone spadami.Ryby jakieś ospałe,zero oznak żerowania a brania raczej z tych niezdecydowanych. Mimo wszystko fajnie znów po latach pochodzić z bolkiem.Oby przyszła poprawa pogody i będzie lepiej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ferret Opublikowano 2 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2020 (edytowane) Sanowe ospałe i jak zwykle o tej porze z pijawkami.Na wolno prowadzonego małego bezsterowca basonskiego.Nie śmiejcie się z czapeczki, ma 12 lat i szerg zalet: długi daszek, składa sie na cztery do kieszeni i co wiele razy co sprawdzone darzy rybą :-) Edytowane 2 Maja 2020 przez Ferret 42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ORKA Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 Dziś pogoda niezbyt boleniowa ale coś udało się wydłubać. 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wisni@ Opublikowano 3 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 Gratulacje panowie. @ark70 miło było zamienić kilka słów nad wodą. Gdybym wiedział, że Ty to Ty, zapewne zajął bym trochę więcej czasu rozmawiając o Twoich wędkach i przynętach [emoji6]Czy ktoś obserwował tarło boleni w tym roku? Ja byłem świadkiem, nagrałem film o którym wspominał @ark70 i pomimo słabej zimy albo prawie jej braku, jeszcze pod koniec kwietnia bolenie były zgrupowane na tarliskach i nie miały zamiaru z nich spływać. Myślałem że tegoroczna pogoda przyspieszy ten cykl a jednak był wyraźnie opóźniony. Jak było na waszych wodach? Sent from my iPhone using Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mansik Opublikowano 3 Maja 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2020 (edytowane) Majówka majówka i po majówce...Sobotnie rozpoczęcie sezonu na Ślaskie górskiej zaporówce wypadało całkiem fajnie.Założenia były trzy...Przetestować nowy obiektyw - udało sie, dzięki jednej w miarę zdjęciowej rybie Chciałem również zwodować Asprout`wego poppera 11ccm 20g, który okazał sie pięknym straszakiem na wszędobylskie stada 40-50takow I najważniejsze... nie zmoknąć.Wszystko odhaczone Edytowane 3 Maja 2020 przez MichałAspiusFishing 51 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Piotr Gołąb Opublikowano 4 Maja 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Wczoraj podczas podchodów kleniowych zauważyłem bolenia, który ustawił się w szybkim wlewie i co jakiś czas zbierał siadające na wodzie niewielkie jętki. Specjalnie nie spodziewałem się reakcji ze strony ryby której stałem praktycznie nad głową . Może podczas dziesiątego podania bolek odkleił się od dna i pewnie zebrał imitację czarnego chruścika na #14 stce. Przypon 0,12 w silnym nurcie nie napawał optymizmem jednak po kilku odjazdach dał się podebrać. Emocje spore bo na tak delikatnym zestawie hol takiej ryby to już trochę nerwówka . 53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Wiślany łosoś o poranku. 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Newbie90 Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Majówkowy, stołeczny Gdyby ktoś miał ochotę, to tutaj szersza relacja:http://jerkbait.pl/topic/17042-warszawska-i-podwarszawska-wisła/?p=2753330 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patzaw26 Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Poranny, deszczowy, dunajcowy zbój. Jeden z dzisiejszej trójki. 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi