Skocz do zawartości

Bolenie 2020

gumowy

Rekomendowane odpowiedzi

Gdyby to było inne miejsce pewnie bym nic nie zamieszczał w obawie przed "najazdem Hunów". Ale że to znana i obficie eksploatowana 'meta', wole żeby się roiło tam od boleniarzy C&R którzy zablokują miejscówki dziadom z workami ;)

Edytowane przez bartsiedlce
  • Like 1

Dzisiaj poszły w niepamięć narzekania, marudzenia i stękania nad mizerią tegorocznego rozpoczęcia sezonu. Udało się skusić dwa fajne, grube bolenie. Zwłaszcza pierwszego nie zapomnę - w końcu ryba z tą wyczekiwaną i wymarzoną przeze mnie cyferką z przodu. Subtelnie zgarnął z powierzchni woblera - swojaka. Hol dość sprawny, ryba żwawo wróciła tam gdzie jej miejsce. A  miejsce o tyle ciekawe, że nie ma tam więcej jak kilkadziesiąt centymetrów wody. Nie żebym szukał mielizn, po prostu takie mamy wody. Tutaj o żadnym przyborze nikt od lat nie słyszał i boję się, że długo nie usłyszy. No ale miało być bez marudzenia. Dziś jestem mega zadowolony ;)

post-52757-0-81877800-1591475992_thumb.jpg

post-52757-0-89780900-1591476004_thumb.jpg

• Like 45

Wiślany złowiony na Sieka Siga 8cm, w mini klatce między główkami na piachu i spokojnej wodzie. Nie spodziewałbym się go w tym miejscu, ale atakował przy powierzchni... 3-ci rzut i uderzył.

Taki forumowy 65+. O tyle cieszy, że największy w tym roku, a ten rok...w zasadzie maj, nic ciekawym mnie nie zaskoczył, ale za to znowu dużo nauczył jak to moja ukochana rzeka Wisła :)

efa9965cebf8b968gen.jpg

f5c33da27baeb1e1gen.jpg

Edytowane przez maniak
  • Like 35

W tym roku poszukiwanie nowych boleniowych miejscówek to była nieustająca porażka... aż do dzisiaj  :).

Nowa woda obdarowała pierwszą 80tką w tym roku.

post-50112-0-06829700-1591975802_thumb.jpg

Jako, że łowiłem w woderach i wiara w nową metę była słaba to i do zdjęć się nie przygotowałem :mellow: ... ale obserwowanie ataku takiej torpedy w popera, dwa metry ode mnie z poziomu wody - czysta poezja  :D .

Później poprawił nieco mniejszy kolega   

post-50112-0-61178300-1591976562_thumb.jpg

ale to Pan Bolesław będzie zapamiętany na dłuuugo. :)

Edytowane przez robbertzam
  • Like 20