LOLO Opublikowano 16 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2020 Wiślany średniaczek 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MGOR Opublikowano 17 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2020 (edytowane) 70+, warszawska Wisła wersja wideo z krókiego wypadu, czyli jeszcze jedna 70+ i dwa 60+ tutaj: Edytowane 17 Czerwca 2020 przez MGOR 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 (edytowane) Poniżej mój poranny grubasek. Najfajniejsza srebrna ryba z wielu złowionych w ostatnich dniach.Więcej w wątku warszawskiej Wisły Edytowane 18 Czerwca 2020 przez korol 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiemnastak Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 (edytowane) Udało się na kilka godziń podjechać, ryby praktycznie nieaktywne.Wymęczyłem jednego fajnego. Edytowane 18 Czerwca 2020 przez osiemnastak 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Dunajec. 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiemnastak Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2020 Dziś i wczoraj, ale nie są zbyt chętne. 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 Jeziorowy, bardzo dyskretna bestia. Delikatnie zebrał wylęg z powierzchni, przywalił w drugim rzucie. 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2020 (edytowane) Jedno z piękniejszych brań w tym roku, strzelił z daleka w sterówkę własnej roboty. Edytowane 22 Czerwca 2020 przez Piotr Gołąb 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdrianNaklo Opublikowano 23 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2020 Mocne branie , wygiął nim kotwice ale dał się wyholować pewnie ???? 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 25 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2020 (edytowane) Pięknie urwał na koniec... https://www.facebook.com/jakub.falkowski.315/videos/3692114557471164/ Edytowane 25 Czerwca 2020 przez guciolucky 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 26 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2020 Wciąż czekam aż moje bolenie odpalą i zaczną efektownie zbierać woblery powierzchniowe. Póki co stara poczciwa sterówka ratuje cztery litery i skutecznie kusi 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 27 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 (edytowane) Panowie nie mogłem znaleźć odpowiedniego tematu odnośnie jak konkretnie złowić bolenia. Ogólnie nigdy nie była to ryba mojego celu, ale ostatnio chodziłem trochę za nim i szlak mnie trafiał jak widziałem sportowe 60+ jak ganiały drobnicę a ja jedynie mogłem się obejść.Rybki zawsze uwalniam zastrzegam.Kiedyś łowiłem je bez problemu za młodu na wahadłówki czy stare siudaki. Obecnie nie posiadam takich przynęt, lecz zaopatrzyłem się w boleniówki Józka inne hand made oraz sieki siga(rozmiary 6-10cm głównie).Walk the dog megabass. Powiem tak mam miejscówki na Odrze gdzie woda jest płynąca przechodząca w spokojną czyli warkocze etc. Bolenie atakują drobnicę różnie raz bardziej leniwie,raz agresywne ataki.Sporo drobnicy jest.Przyglądałem się w jaki rozmiar wlatują i tak dobierałem przynęty.Niestety lipa z moich poczynań. Nie wiem jak w zasadzie te woblery prowadzić może głupio zabrzmi ale głupieje Próbowałem szybszym tempem pod powierzchnią jak i wolniejszym.Te woblery pracują bardzo neutralną pracą(sendale,siek siga)czasem błyśnie lub dostanie dreszczu lusterka ale zazwyczaj jest przecinakiem jak siudak. Nie wiem czy po prostu są tak opatrzone w przynęty, czy mają tyle drobnicy że olewają resztę? Za pewne po ciemku bym miał łatwiej, ale nie chcę zapuszczać się tam w nocy i wolę zająć się żoną Może ktoś coś doradzi jak złowić tak aktywne bolenie.One głównie seriami atakują drobnice zakres od ok 6-15cm nawet widziałem jak atakowały. Edytowane 27 Czerwca 2020 przez woblery L.E. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 27 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 Mój kolega opowiedział mi ostatnio ciekawą anegdotę odnośnie łowienia boleni w Odrze. Jeździ tam co jakiś czas za boleniem na kilka dni i zauważył, że ryby dużo chętniej współpracują z przynętami, których nie znają. Założył, że przy natężeniu odrzańskich boleniarzy ryby nie mają czasu oduczyć się powszechnie stosowanych killerów bo po prostu nie mają czasu ich "odzobaczyć". Taktyka stosowania przynęt nieznanych powszechnie odrzańskim rapom (zaznaczam, że nie ma moich woblerów, dopiero za kilka miesięcy będzie miał właśnie na odrę) przynosiła mu efekty. Hipoteza warta sprawdzenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gumowy Opublikowano 27 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2020 (edytowane) Mam metę w której bankowo kręcą się bolenie. Ale kluczem do ich zlowienia jest ustawienie się z wiatrem. Czyli przynęta ściągana jest pod wiatr. Kiler to od lat ta sama przynęta, jak już mi się znudzi experymetowanie zakładam to cholerstwo i jep...siedzi! Gdy nie ma wiatru działa albo z nurtem albo pod prąd. Obecnie na moich akwenach Bolen zeruje na narybku 2-4 cm który pływa w mini ławicach. Kombinuj ! I miej wiarę - poplaci[emoji6]. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 27 Czerwca 2020 przez gumowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Double impact podczas odrzańskiej dwudniowki z Danielem vel Guzu. Duży przybór, upał ale kilkanaście ryb zaliczonych. Do następnego mistrzu ???????????????? 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Panowie nie mogłem znaleźć odpowiedniego tematu odnośnie jak konkretnie złowić bolenia. Ogólnie nigdy nie była to ryba mojego celu, ale ostatnio chodziłem trochę za nim i szlak mnie trafiał jak widziałem sportowe 60+ jak ganiały drobnicę a ja jedynie mogłem się obejść.Rybki zawsze uwalniam zastrzegam.Kiedyś łowiłem je bez problemu za młodu na wahadłówki czy stare siudaki. Obecnie nie posiadam takich przynęt, lecz zaopatrzyłem się w boleniówki Józka inne hand made oraz sieki siga(rozmiary 6-10cm głównie).Walk the dog megabass. Powiem tak mam miejscówki na Odrze gdzie woda jest płynąca przechodząca w spokojną czyli warkocze etc. Bolenie atakują drobnicę różnie raz bardziej leniwie,raz agresywne ataki.Sporo drobnicy jest.Przyglądałem się w jaki rozmiar wlatują i tak dobierałem przynęty.Niestety lipa z moich poczynań. Nie wiem jak w zasadzie te woblery prowadzić może głupio zabrzmi ale głupieje Próbowałem szybszym tempem pod powierzchnią jak i wolniejszym.Te woblery pracują bardzo neutralną pracą(sendale,siek siga)czasem błyśnie lub dostanie dreszczu lusterka ale zazwyczaj jest przecinakiem jak siudak. Nie wiem czy po prostu są tak opatrzone w przynęty, czy mają tyle drobnicy że olewają resztę? Za pewne po ciemku bym miał łatwiej, ale nie chcę zapuszczać się tam w nocy i wolę zająć się żoną Może ktoś coś doradzi jak złowić tak aktywne bolenie.One głównie seriami atakują drobnice zakres od ok 6-15cm nawet widziałem jak atakowały.Nic odkrywczego nie napisze, trzeba miec dobre przynety dobrane do odpowiednich miejsc. Jak ryby żeruja to musza być do złowienia. Musisz poprzerzucać troche przynęt i drogą eksperynentu dobrać co im pasuje. Ja mam 3 pudła boleniowe i przeważnie jak coś żeruje to go łowię, ale przez lata łowienia nastąpiła u mnie selekcja przynet i wiem co założyc w danym miejscu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 Znalezione w sieci.Boleniowe eldorado + mega ujęcia z drona.Szkoda ze tak daleko, równe 1000km 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 (edytowane) Double impact podczas odrzańskiej dwudniowki z Danielem vel Guzu. Duży przybór, upał ale kilkanaście ryb zaliczonych. Do następnego mistrzu ???????????????? IMG_20200627_141355_535.jpgCała przyjemność po mojej stronie Arcymistrzu ) Bardzo dziękuję za gościnę Edytowane 28 Czerwca 2020 przez Guzu 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 28 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2020 DE, Ren.Rybna woda + niski stan + jesienne zgrupowanie, stworzyły mega warunki ☺ 10 minut zajęło mi znalezienie tej konkretnej miejscówki na mapgoogle, fajna zabawa, której nie zamierzam nikomu psuć podpowiadając więcej.Tym bardziej że nie jest to jakaś popularna i oblegana meta, nikt że znajomych z DE nie wiedział gdzie to, a większość łowi na Renie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 29 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 Wstyd się przyznać, ale to pierwsza sensowna rapa w tym sezonie 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. patu Opublikowano 29 Czerwca 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2020 (edytowane) świetny boleń Artur Kilka migawek z odrzańskiego spotkania z Danielem @Guzu. Kolejnym razem zagramy grubiej...oby do września P.S. fotka pod tytułem...wypatrując rapy P.S...... niestety największy Bolen Daniela postanowił sam opuścić pokład zanim mignęła migawka...szkoda ???????????????? Edytowane 29 Czerwca 2020 przez patu 52 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Siemson Opublikowano 30 Czerwca 2020 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 (edytowane) Rzeka Odra, stan ostrzegawczy, przynęta Stalker Ryba może nie miała nie wiadomo ile centymetrów bo 76 natomiast strasznie fotogeniczna że tak powiem.Płetwy, wysoki garb, wielki łeb i szerokość tej ryby tylko ułatwiały w robieniu fotek. Nie mogłem go złapać za kark więc podebranie było za ogon Genialny strzał w Stalkera. Trzeba dodać że jest bardzo wysoka woda teraz na Odrze, wylała się na łąki itd.Jest bardzo duży przepływ, ku mojemu zdziwieniu zareagował na bardzo szybkie tempo. Branie to była prawdziwa bomba. Edytowane 30 Czerwca 2020 przez bartsiedlce 57 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiemnastak Opublikowano 30 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2020 (edytowane) Ryba z dziś, którą obserwowałem w Sobotę.Była poza zasięgiem, że względu na gruntowców.Najpierw lekko posmakowała, ale po zmianie wabika na mojego pewniaka siadł choć samo branie delikatne.Boleń okazał się bardzo silny i krępy, byczek mierzył 82cm .Moja rzeczka w tym roku mnie zaskakuje rozmiarami.Siemson fota Kozacka. Edytowane 30 Czerwca 2020 przez osiemnastak 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 2 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2020 Wysoka woda na Odrze nie ułatwia łowienia z brzegu. Ryby też mało aktywne.Jeden 70tak dał się jednak przechytrzyć 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 2 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2020 Wysoka woda na Odrze nie ułatwia łowienia z brzegu. Ryby też mało aktywne.Jeden 70tak dał się jednak przechytrzyć GreenLine? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi