Skocz do zawartości

Bolenie 2020

gumowy

Rekomendowane odpowiedzi

gratuluje fajnego bolasa. na jakiej rzece wędkujesz, bo odra w okolicach zielonej góry na razie nie pozwala na łowienie. pozdrawiam i życzę jeszcze większych

Wisełka  :)

A może przy okazji.

Ostatni bolek był strasznie stłamszony. Na zdjęciach i tak jest jego lepsza strona. Rany i obicia mogą być efektem dużej wody i złych warunków w ostatnich czasach, ale miał też kilka takich dziwnych narośli.

Może ktoś z obytych w temacie ichtiologów podpowie co to jest? Czy może po prostu efekt starości?

post-50427-0-17264100-1603784762_thumb.jpg

• Like 6

Haha ale krawężnik....przyłów przy nocnych podchodach sandaczowych??

Pozdrawiam,

malcz

Tak, ten boleń to przyłów przy szukaniu sandaczy, choć niejako też się go spodziewałem, bo już wcześniej w tym miejscu się trafiały na przemian z mętnookimi. Tego dnia najpierw wyholowałem sandacza 60+, później po dłuższym czasie bez brań zmieniłem taktykę z woblera na gumę i w pierwszym rzucie taka świnka się zameldowała.

Edytowane przez Kontemplator
  • Like 2

Gratuluję , może kiedyś się coś podobnego trafi. U mnie +-65

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Tak patrzę i zdjęcie zrobiłem tak jakby miał 40 cm [emoji38]dopiero jak trzymam za kark to wygląda normanie[emoji18]

Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez bartsiedlce

Wisełka :)

A może przy okazji.

Ostatni bolek był strasznie stłamszony. Na zdjęciach i tak jest jego lepsza strona. Rany i obicia mogą być efektem dużej wody i złych warunków w ostatnich czasach, ale miał też kilka takich dziwnych narośli.

Może ktoś z obytych w temacie ichtiologów podpowie co to jest? Czy może po prostu efekt starości?

20201024.jpg

Złowiłem dwie ryby z takimi dziwnymi naroślami obie były duże, powyżej 80 cm. Nie wiem co to jest ale dziwne, że tylko te duże mają.