wujek Opublikowano 19 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 Niebieskie rapidy już wykupione, teraz Adam z pracowni nie wylezie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 19 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 Niebieskie rapidy już wykupione, teraz Adam z pracowni nie wylezie E tam przesadzasz:https://garbus.sklep.pl/rapid-7-5cm-bielik-fishing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 19 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 Od Bielika? Oczywiście zander 12cm od Adama (Spinnermana) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 19 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 (edytowane) Co prawda sam nie lowie na tego typu przynety, ale patrząc po wynikach i opiniach wielu kolegow można śmiało stwierdzić że Rapid to Top 3 cykadopodobnych woblerow boleniowych. Edytowane 19 Maja 2020 przez MichałAspiusFishing 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 19 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 (edytowane) Co prawda sam nie lowie na tego typu przynety, ale patrząc po wynikach i opiniach wielu kolegow można śmiało stwierdzić że Rapid to Top 3 cykadopodobnych woblerow boleniowych. Michał,nie ten Twórca. Ja cały czas piszę o długiej cienkiej sandaczówce, którą używam pod bolenie. Co do cykadopodobnych itd. nieśmiało uważam, że najlepsza jest uklejaRH (guma). Przynajmniej tak samo łowna jak woblery i o połowe tańsza (co jest ważne, bo w rynnach się systematycznie zrywa).. Edytowane 19 Maja 2020 przez korol 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 19 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 Michał,nie ten Twórca. Ja cały czas piszę o długiej cienkiej sandaczówce, którą używam pod bolenie. Co do cykadopodobnych itd. nieśmiało uważam, że najlepsza jest uklejaRH (guma). Przynajmniej tak samo łowna jak woblery i o połowe tańsza (co jest ważne, bo w rynnach się systematycznie zrywa)..Jestem tego samego zdania. Właśnie jedzie do mnie kilka sztuk. Są super do obławiania rynien na różne sposoby [emoji6] Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 19 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2020 I cyk...Jeden mój jeden Przemka @hansix Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 (edytowane) Czasem złowie coś na jakiś wynalazek. Ostatnio w jednym miejscu żerowały trzy ryby, jedną złowiłem, jedna sie spięła i został trzeci który nie chciał klasyka. Wygrzebałem woblera ktorego korpus zrobiłem pewnie z 10lat temu i tak sobie czekał aż wpadłem na pomysł że zrobie z niego bezstera bo sterówka wiedziałem że nic nie złowi. I ten wobler złowił tego trzeciego, ale to sporadyczne sytuacje na wyjątkowo uparciuchy . Edytowane 25 Maja 2020 przez bartsiedlce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 20 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2020 A to nie jest tak, że po prostu łowimy przez większość czasu na ulubione, dobrze sprawdzone modele - w które wierzymy?Czasem, gdy ryby są w amoku z nudów zmieniam przynęty, aby złowić na różne z nich Zdarzało mi się to podczas boleniowania, albo na Piasecznie.. Ale w czasach jak teraz, kiedy rybki żerują słabo nie ma zmiłuj. Same pewniaki Być może wynika to z mojego sposobu łowienia (najczęściej wypady 1-2h). Szkoda mi czasu na kombinacje, chce szybko złowić.Najgorsza jest noc. Bardzo często bywa, że jak już coś zagości na agrafce, to wisi tam aż do świtu 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2020 Przywitanie z rzeką 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomus Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2020 47 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelHERP Opublikowano 22 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2020 Ze stojącej wody. Zabrakło centymetra do satysfakcjonujących 70cm. Szczęśliwy pierwszy rzut, zero akcji na powierzchni. Jedyne boleniowe branie tego dnia.Sprzetowo: Guma RH, St. Croix AVS 96mf, Ultegra XG, plecionka + fluorocarbon. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiemnastak Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 (edytowane) Dwa po 74cm z mniejszej rzeczki, przydało by się Odrę odwiedzic , choć tutejsze są lepiej ubarwione ale i trudniejsze. Edytowane 23 Maja 2020 przez osiemnastak 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 Na stojaku powoli zaczyna się dziać. Na razie bardzo powoli i mega nieregularnie , trafisz- łowisz. 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korol Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 (edytowane) Złowiony na tzw. "zawołanie".Po dwóch dniach wycieczki objazdowej oznajmiłem, że musimy się zatrzymać abym złowił jakąś rybkę. Edytowane 23 Maja 2020 przez korol 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 Wieczorny spacer z UL spinem zaczął się wypiętym ładnym szczupakiem, który uderzył już w wyciąganą gumę. Mało mi wędki nie połamał Później dwa brania w grążelach ale spudłowanie. W zasadzie kończyłem już łowienie, kierowałem się w stronę domu. Postanowiłem wykonać jeszcze kilka rzutów na blacie przy początku jeziorka. Pierwszy rzut i w połowie prowadzeniom delikatne stuknięcie w opadzie. Zacinam w tempo i siedzi. W pierwszej chwili wydawało się że mały szczupak, ale to była tylko chwila, bo gwałtowny odjazd na środek jeziorka uświadomił mnie o wielkości ryby. Byłem pewny że mam zębatego w granicach 80-90cm. Kijek Rockfisher 2,29m do 8g i plecionka 0.4 do tego 2kg przypon, słabo to widziałem. Ryba 3 razy wchodziła w liście grążeli ale jakimś cudem udawało się ją z nich wyprowadzić. Miałem ją już blisko i dopiero zobaczyłem z czym się siłuje bo na powierzchni pokazał się kapitalny boleń. Nie było widać gumy, czyli zapięty dosyć mocno. Na szczęście dzień wcześniej kolega robił sobie tu miejsce pod spławić i wyrwał trochę zielska. Zerwałem podbierak z pleców, rzuciłem pod nogi i starałem się bolenie naprowadzić na siatkę. Udało się dopiero za 4 razem. Ryba bardzo ciężka i szeroka. Miarka pokazuje 82cm. To mój osobisty rekord na tak delikatny sprzęt. Szybka fotka i do wody. Przytrzymałem go za ogon, żeby doszedł do siebie, ale nie trwało to długo, wystartował jak pocisk, ochlapując mnie wodą NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AAS Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 Fajna ryba ???? przy okazji wielkie podziękowania dla BB za naprawę przelotki w używanej wędce która kupiłem na naszym forum, nie wziął ani grosza chociaż przelotka się porostu złamała taką postawę trzeba docenić ???? A to pierwsza rybka po naprawie ???? 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler130 Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Jak w loterii, pierwszy raz czekam na dużo słońca... 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 24 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2020 Weekend był spoko. 49 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Wieczorny jedynak. 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiemnastak Opublikowano 27 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 Rapka z trudnej rzeki ,były dwa jeden blisko 70 , ten z foto pięknie zebrał wobka.Ryba waleczna i długo nie poddawała się miara pokazała 81cm. 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiemnastak Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Dzis trochę mniejszy kabanek , ale waleczny nie mniej od wczorajszego. 41 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 (edytowane) Chyba najfajniejsza majowa ryba. Zarówno z racji wielkości jak i tego w jaki sposób została złowiona. Wziął w pierwszym rzucie, ja zaciąłem, młody wyholował a ja podebrałem, więc ryba zespołowa. Nie spodziewałem się takiego gabarytu, wobler cały połknięty, dobrze bo kilka razy jednak dostał luz i była duża szansa na spinkę .Żegnamy maj, czekamy na czerwiec. Edytowane 30 Maja 2020 przez wujek 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek St. Opublikowano 30 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2020 (edytowane) Dwa wiślane podwarszawskie tzw. "forumowe stykacze" z ostatniego tygodnia. Edytowane 30 Maja 2020 przez Tomek St. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mansik Opublikowano 31 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2020 Okienko pogodowe wykorzystane w 100% 43 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi