Tusiorro Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Witam, uszkodzilem przelotke Szczytowa w wędke westin w 3 248 40-130gr wersja cast, chciałbym ja wymienić czy ktos pomoże i powie jaki to rozmiar przelotki?? Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zmierz zewnętrzna średnicę ramki i średnicę szczytówki i coś dobierzesz.. Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ms80 Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2020 Zmierz średnice wewnętrzna pierścienia następnej przelotki (najlepiej suwmiarką). Jeśli wymiar wynosi ok. 5.3-5.4 mm, to jest rozmiar 8 (rozmiar ringu). By dobrać rozmiar tulei, najlepiej było by byś zdemontował przelotkę, lekko podgrzewając przelotkę. Ważne by nie przegrzać, bo „rozwarstwi” się materiał - uszkodzisz końcówkę szczytówki. Najlepiej podgrzewać stopniowo. Możesz też zmierzyć szczytówkę powyżej przelotki szczytowej. Jeśli jest lakier lub omotka, to wymiar będzie większy, niż rozmiar tulejki.W każdym razie w moim W4, 255 40-130g jest przelotka 8 z tuleją 2.8mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi