czocho Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 .....Wobi z Parfem co weekend po porannej mszy trzaskają taki "komplecik" 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 A mi to ostanio już takie garby zaczęły podchodzić w zanęte 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chincza Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Tutaj też nie mała mamuśkahttp://1.bp.blogspot.com/_RPH9TCXPaJ0/TTMCqIKYQXI/AAAAAAAAAJQ/3bMB_H_L3xs/s1600/big+pike.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocho Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 (edytowane) Znacie ta historie? ...jak widać w Krakowie zawsze na grubo się łowiło http://www.forumsumowe.pl/images/l_szczupak_rekord_polski.jpg Edytowane 3 Kwietnia 2014 przez czocho 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Znacie ta historie? ...jak widać w Krakowie zawsze na grubo się łowiło http://www.forumsumowe.pl/images/l_szczupak_rekord_polski.jpg To byla sciema na 1 kwietnia Fakt faktem ze sporo ludzisk uwierzylo i nawet goscia na necie chcieli zlinczowac hehehe takie polakowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 26 kg wsadzone w obiektyw na wyciągniętych łapach... Pozazdrościć krzepy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Co do rekordow, tych naciaganych przypomnial mi sie jeden kawalSpotyka sie trzech wedkarzy, dwoch naciagaczy i jeden szczery, normalnyJeden z naciagaczy mowi:-wczoraj zlowilem suma 4 metry i 300kgDrugi naciagacz mowi-chlopie to jest h..j ja wczoraj karpia 3m i 150 kgPatrza na trzeciego normalnego, ktora z zalem na nich spoglada, trzeci odpowiada-panowie a ja to wątpięNa to pierwszy rozkladajac rece do oporu-A ja taka wątpię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 ale sworek namieszal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brygiel Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 (edytowane) Rekordy z UK http://en.wikipedia.org/wiki/Angling_records_in_the_UKA ktoś Szymańskiemu w takie leszki nie wierzył.... Edytowane 3 Kwietnia 2014 przez brygiel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuraw16 Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2014 Zobaczcie tego,dobry kundel http://www.luckylures.nl/info/amur_pike.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zobaczcie tego,dobry kundel http://www.luckylures.nl/info/amur_pike.jpgto fejk czy w amurze żyją takie ryby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 to fejk czy w amurze żyją takie ryby? Zaden fejk Esox reichertii / blackspotted pike Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EMMS Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Ponoć te kundle są ostrzejsze od swoich europejskich kuzynów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Walker Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 To może i ja wypowiem się w temacie.Pare lat temu podczas wiosennego łowienia płotek z marszu trafiłem ukleję 26cm. W pierwszej chwili myślałem, że to mały boleń, ale nie, jednak ukleja Słyszałem, że w niektórych zalewach ukleje podobnej wielkości trafiają się regularnie, ale nie wiem czy to prawda. W każdym razie gigantyzm (http://pl.wikipedia.org/wiki/Gigantyzm) może dotknąć nie tylko ludzi. Czemu więc pojedyncze ryby nie miałyby osiągnąć ponadprzeciętnych rozmiarów jeśli dzięki splotowi sprzyjających okoliczności nie zostaną wcześniej uśmiercone a jednocześnie znajdą się w środowisku z dużą ilością łątwo dostępnego pokarmu? Wesprę się jeszcze jednym przykładem z mojego doświadczenia. Spotkałem się kiedyś z motylem rusałką pawik (popularne pawie oczko) o rozpiętości skrzydeł znaczenie większej niż ta standardowa. Nie wiem ile większej, to było daaawno, ale gdybym miał strzelać obstawiłbym że 1/3 (zdaje się, że była niewiele mniejsza od pazia królowej) Wydaje mi się to o tyle dziwne, że owady w obrębie jednego gatunku mają raczej podobną wielkość. Do tego 1/3 więcej niż standardowy maksymalny rozmiar to dużo. Także... skoro spotkałem przerośniętego robala, ukleję a'la czarnobyl to wolę liczyć, że trafię i na cudem ocalałego 20kilowego sandacza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Także... skoro spotkałem przerośniętego robala, ukleję a'la czarnobyl to wolę liczyć, że trafię i na cudem ocalałego 20kilowego sandacza Jeśli bierzesz pod uwagę nasze wody to tego 20kilowego sandacza(którego zresztą i Tobie i sobie życzę )będziesz zawdzięczał bardziej właśnie temu cudownemu ocaleniu niż gigantyzmowi czy jakiejkolwiek innej przyczynie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
000kamyk000 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Na szczęście cuda się zdarzają ... a wiara czyni cuda Nie pozostaje nam nic innego jak łowić widmo-rekordy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El_Mariaczi Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Panowie , z rekordami różnie bywa Wędkarze to taka nacja ,że lubią opowiadać i słuchać o dużych rybach, więc dorzucę swoje historyjki.Pacholęciem będąc w Rucianem-Nidzie u babci spędzałem wakacje.Wychylając się przez balkon,a był to balkon wewnętrzny-taka wnęka , zobaczyłem u sąsiada z parteru na szafce stojącej na jego balkonie łeb szczupaka zasuszony w naturalnej pozycji tzn. bez rozdziawienia. Był on takich rozmiarów ,że przy otwartej paszcy mógłbym jako 8-latek smiało zanurzyć się po pas .Był to nomen omen A.D 1976.Stryj mojej matki był mazurskim rybakiem.Nie tylko ad niego ,bo mówili i o tym autochtoni(coś jak podanie ludowe ) słyszałem historię o gostku który miał zwyczaj dorożkoać kajakiem z linka do bielizny uwiazaną przy nodze .Któregoś razu gość nie wrócił z połowów.Za kilka dni rybacy(w tym tenże stryj) wyłowili w sieci szczupca z zażarta blachą i linką biegnącą w głębię ,na końcu której był dorożkaż.Ryba miała ponoć 34kg Nie tak dawno ,bo dwa lata temu poznałem na trociach gostka co opowiedział mi i mojemu koledze o złowionym gdzieś w Polsce szcupaku 176 CM!!!!!!!! Stwierdziliśmy,choc była to dopiero pierwsza krowa ,że jemu juz nie polewamy Twierdził uparcie ,że widział spreparowaną skórę z tego krokodyla Jeśli nie zeżarły jej robaki ,to istnieje jak wnioskuję do dzisiaj Ten kolega ma do dzisiaj ksywę szczupak 176, ale skubaniec jest konsekwentny w swoim przekonaniu że mówi prawdę Co do innych ryb to nie pamiętam dokładnie ,ale może Pepe się odezwie , któregoś razu w Szwecji dowiedzieliśmy się na koniec pobytu o leszczu 98 CM!!!!! wyjętym na szkierach na spining.O ile pamiętam wg Pepe w przypadku zgłoszenia to byłby rekord świata ,Bo największy znany leszcz miał 104 cm i był wyjęty przez rybaków w sieci Niestety gostek nie był żądny sławy co do metrowych leszczy to zapraszam na Pławniowice sam jestem świadkiem takiej Kobyły a podobno takich koło 80 cm pada tam trochę, trzeba znać odpowiednie miejsce i porę(jest kilka dni w roku kiedy można je złapać)..W zeszłym roku w prasie wedkarskiej była mowa o Pławnowickich leszczach, Drugiego takiego leszcze widział Pan Samol, szanowany wędkarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorman Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Panowie a co z węgorzem rekord to ponad 6kg może ktoś złowił jaką anaconde i uznali to za węgorza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 W 1997 widziałem czarno-białe zdjęcie leszcza z połowy lat 70 złowionego przez rybaków w jez. Okonin k.Golubia-Dobrzynia. Ryba leżała na stole obok żółtej stolarskie metrowej miarki (takiej rozkładanej). Ryba była dłuższa w/g posiadacza zdjęcia miała 108cmi ważyła niecałe 9kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ERq Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 (edytowane) Fotke węgorza mam w starym ww z kolekcji od mojego dziadka , to byla naprawde rura Chociaz nie wiadomo czy zostało przesadzone . Jak bede miał czas to wysle skana fotki .Apropo kojarzy mi sie , że zdjecia Wacława Biegana z sandaczem i szczupakiem też miałem w którymś ww od dziadka poszukam . Edytowane 14 Kwietnia 2014 przez ERq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Dla tych, ktorzy nie widzieli. Wedkarski Rekord Polski szczupaka (wedlug WW) : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Ja tam nie jestem zwolennikiem spiskowej teorii dziejów, a i upierdliwy też niekoniecznie, ale..... 110-115 cm. max i ok.13-14 kg na moje oko . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ERq Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 (edytowane) Wg mnie 15kg.Można się przyjrzeć odległości między jedną ręka a drugą Biegana (to jakies 35-40cm) Wiecej niż 3x takie odcinki nie wejdą na tego szczupaka on ma max 120cm nie więcej, co do Wacka to na fotce niezły kozak był ;] Edytowane 14 Kwietnia 2014 przez ERq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 co do Wacka to na fotce niezły kozak był ;] Szczupak, sandacz, i swego czasu jak dobrze pamietam bolen i brzana Multi-hiper rekordzista i wszystko pewnie z tego samego dolka na Nidzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 I na tą samą żabę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi