DelTor0 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 I na tą samą żabę Kto wie, kto wie Wcale bym sie nie zdziwil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 ej ale jaki hipster normalnie na tym zdjęciu ... a może cała historia jest taka że się zecerowi 1 z 2 pomyliły, miało być 14,10 poszło 24,10 ludzie zaczęli gratulować i głupio było odkręcać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 a może cała historia jest taka że się zecerowi 1 z 2 pomyliły, miało być 14,10 poszło 24,10 ludzie zaczęli gratulować i głupio było odkręcać A pozniej bylo glupio, to trzeba bylo dorzucic jeszcze ze trzy rekordy, a co tam, niech ludziska 'pacza' i podziwiaja A tak na marginesie, to nie wiem czy jeszcze rekordu klenia tez nie mial. Musze kiedys zerknosc do WW z lat 70-80tych. Czesto sie chlopak przewijal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Kto wie, kto wie Wcale bym sie nie zdziwil Nie, ale po kądzieli spokrewnioną przez wuja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Nie, ale po kądzieli spokrewnioną przez wuja. Moze klonowal? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lepton Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 ej ale jaki hipster normalnie na tym zdjęciu ... a może cała historia jest taka że się zecerowi 1 z 2 pomyliły, miało być 14,10 poszło 24,10 ludzie zaczęli gratulować i głupio było odkręcać Friko ma intuicję !!! Pan Biegan w tym czasie gdy padały "jego" rekordy pracował w... Drukarni Wydawniczej.Pomimo,że dziś ta drukarnia została przemianowana na, im. Anczyca - szczupły i sandałtego pana nadal są wspominane. (i porównywane do smoka wawelskiego - o którym każdy słyszał, leczniewielu go widziało). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zdjęcie mało wyraźne ale przd chwilą sobie zmierzyłem szerokość dłoni u nasady palców = 10cm a ponoć mam jak "mały Rom nogę" to licząc na zdjęciu z rybą i zakładając że W.Biegan też ma dużą łapę wyjdzie że ten szczupak mógł mieć te podane 124cm.Co do wagi bardziej bym stawiał na 15-17kg ale że nawet takiego 15-17 na oczy nie widziałem więc zmilczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 ej ale jaki hipster normalnie na tym zdjęciu ...W tamtym czasie to chyba hippis , no ale nie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ERq Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 (edytowane) Zdjęcie mało wyraźne ale przd chwilą sobie zmierzyłem szerokość dłoni u nasady palców = 10cm a ponoć mam jak "mały Rom nogę" to licząc na zdjęciu z rybą i zakładając że W.Biegan też ma dużą łapę wyjdzie że ten szczupak mógł mieć te podane 124cm.Co do wagi bardziej bym stawiał na 15-17kg ale że nawet takiego 15-17 na oczy nie widziałem więc zmilczę."Prawdziwej prawdy chyba sie nie dowiemy . Na zdjęciu na prawej ręce widać kozacki sygnet ;P Edytowane 14 Kwietnia 2014 przez ERq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 "Prawdziwej prawdy chyba sie nie dowiemy . Na zdjęciu na prawej ręce widać kozacki sygnet ;P Prawda zawsze jest prawdziwa Nie ma czegos takiego jak nieprawdziwa prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ERq Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 ot , mój bład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 (edytowane) autocenzura Edytowane 5 Marca 2015 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Odważna teza... http://histmag.org/Sto-lat-z-Prawda-6651 I ciagle jej sie trzymam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Ma Ktoś rekord bolenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Ma Ktoś rekord bolenia? Ten aktualny ? widzialem ostatnio ten zart w WW... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 W długości w WŚ, ten z WW widziałem. http://www.ww.media.pl/pliki/artykuly/ww201404_trzy_rekordy_rafal_wikluk_04.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 W długości w WŚ, ten z WW widziałem. http://www.ww.media.pl/pliki/artykuly/ww201404_trzy_rekordy_rafal_wikluk_04.jpg No wlasnie ten Iscie ulanska fantazja, jak chodzi o podane gabaryty zdobyczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 No wlasnie ten Iscie ulanska fantazja, jak chodzi o podane gabaryty zdobyczy. Oj tam, chlop dobre ziolo pali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Poprzedni wg WW też niezbyt okazały: http://www.ww.media.pl/pliki/artykuly/ww200901_rekord_bolen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Poprzedni wg WW też niezbyt okazały: http://www.ww.media.pl/pliki/artykuly/ww200901_rekord_bolen.jpg Zdjęcie z daleka, ale ryba duża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomas24 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Dla tych, ktorzy nie widzieli. Wedkarski Rekord Polski szczupaka (wedlug WW) : wacawbiegan.jpg Mowi Lowca : Złowiłem go w Nidzie około Nowego Korczyna, na koniec października 1976 roku. Łowię na żyłkę 0,30 mm - nigdy grubszą. Łowię na żabę ścierniskową bez spławika i ciężarka. Na rzece szukam głębokich dołów. Mam jeszcze na rozkładzie kilka szczupaków powyżej 15 kg. Hol tego szczupaka trwał 3 i pół godziny. To w końcu w którym roku został złapany ten szczupak ; łowca mówi , że na koniec października 1976 a na zdjęciu w gazecie pisze 1978 ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Mowi Lowca : Złowiłem go w Nidzie około Nowego Korczyna, na koniec października 1976 roku. Łowię na żyłkę 0,30 mm - nigdy grubszą. Łowię na żabę ścierniskową bez spławika i ciężarka. Na rzece szukam głębokich dołów. Mam jeszcze na rozkładzie kilka szczupaków powyżej 15 kg. Hol tego szczupaka trwał 3 i pół godziny. To w końcu w którym roku został złapany ten szczupak ; łowca mówi , że na koniec października 1976 a na zdjęciu w gazecie pisze 1978 ? Wydawalo mi sie z 1976 to mial byc sandacz.Moze te slowa odnosza sie do rekordowego sandacza ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Z drugiej strony regulamin konkursu jest bardzo precyzyjny i wałki mogą nie przechodzić tak łatwo http://www.ww.media.pl/?page=Structure&id=17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Z drugiej strony regulamin konkursu jest bardzo precyzyjny i wałki mogą nie przechodzić tak łatwo http://www.ww.media.pl/?page=Structure&id=17 W tej wersji obowiazuje od 1967 ? Bo chyba najstarszy rekord to "ploc" z konca lat 60tych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2014 Wydawalo mi sie z 1976 to mial byc sandacz.Moze te slowa odnosza sie do rekordowego sandacza ? Sandacz 1980, szczupak 1976 To jest podobno ten z 1976 (sorry za foto ale tylko takie znalazlem) Ryba spora, jak zdjecie nie przerabiane lub ryba nie trzymana 'nowoczesnie' na dwoch kilometrowych wysiegnikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi