Skocz do zawartości

Rekordy Polski - dyskusja o drapieżnikach wyjątkowych rozmiarów

tomi78

Rekomendowane odpowiedzi

a może cała historia jest taka że się zecerowi 1 z 2 pomyliły, miało być 14,10 poszło 24,10 ludzie zaczęli gratulować i głupio było odkręcać   :lol:

A pozniej bylo glupio, to trzeba bylo dorzucic jeszcze ze trzy rekordy, a co tam, niech ludziska 'pacza' i podziwiaja  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

A tak na marginesie, to nie wiem czy jeszcze rekordu klenia tez nie mial. Musze kiedys zerknosc do WW z lat 70-80tych. Czesto sie chlopak przewijal  B)

ej ale jaki hipster normalnie na tym zdjęciu ...

a może cała historia jest taka że się zecerowi 1 z 2 pomyliły, miało być 14,10 poszło 24,10 ludzie zaczęli gratulować i głupio było odkręcać  :lol:

Friko ma intuicję  !!!

Pan Biegan w tym czasie gdy padały "jego" rekordy pracował w... Drukarni Wydawniczej.

Pomimo,że dziś ta drukarnia została przemianowana na, im. Anczyca - szczupły i sandał

tego pana nadal są wspominane. (i porównywane do smoka wawelskiego - o którym każdy słyszał, lecz

niewielu go widziało).

:lol:                                                                                            

Zdjęcie mało wyraźne ale przd chwilą sobie zmierzyłem szerokość dłoni u nasady palców = 10cm a ponoć mam jak "mały Rom  ;) nogę" to licząc na zdjęciu z rybą i zakładając że W.Biegan też ma dużą łapę wyjdzie że ten szczupak mógł mieć te podane 124cm.

Co do wagi bardziej bym stawiał na 15-17kg ale że nawet takiego 15-17 na oczy nie widziałem więc zmilczę.

Zdjęcie mało wyraźne ale przd chwilą sobie zmierzyłem szerokość dłoni u nasady palców = 10cm a ponoć mam jak "mały Rom  ;) nogę" to licząc na zdjęciu z rybą i zakładając że W.Biegan też ma dużą łapę wyjdzie że ten szczupak mógł mieć te podane 124cm.

Co do wagi bardziej bym stawiał na 15-17kg ale że nawet takiego 15-17 na oczy nie widziałem więc zmilczę.

"Prawdziwej prawdy chyba sie nie dowiemy . Na zdjęciu na prawej ręce widać kozacki sygnet ;P

Edytowane przez ERq

Dla tych, ktorzy nie widzieli.

Wedkarski Rekord Polski szczupaka (wedlug WW) : 

attachicon.gifwacawbiegan.jpg

Mowi Lowca : Złowiłem go w Nidzie około Nowego Korczyna, na koniec października 1976 roku. Łowię na żyłkę 0,30 mm - nigdy grubszą. Łowię na żabę ścierniskową bez spławika i ciężarka. Na rzece szukam głębokich dołów. Mam jeszcze na rozkładzie kilka szczupaków powyżej 15 kg. Hol tego szczupaka trwał 3 i pół godziny.

To w końcu w którym roku został złapany ten szczupak ; łowca mówi , że na koniec października 1976 a na zdjęciu w gazecie pisze 1978 ?

• Like 1

Mowi Lowca : Złowiłem go w Nidzie około Nowego Korczyna, na koniec października 1976 roku. Łowię na żyłkę 0,30 mm - nigdy grubszą. Łowię na żabę ścierniskową bez spławika i ciężarka. Na rzece szukam głębokich dołów. Mam jeszcze na rozkładzie kilka szczupaków powyżej 15 kg. Hol tego szczupaka trwał 3 i pół godziny.

To w końcu w którym roku został złapany ten szczupak ; łowca mówi , że na koniec października 1976 a na zdjęciu w gazecie pisze 1978 ?

Wydawalo mi sie z 1976 to mial byc sandacz.

Moze te slowa odnosza sie do rekordowego sandacza ? 

• Like 1

Wydawalo mi sie z 1976 to mial byc sandacz.

Moze te slowa odnosza sie do rekordowego sandacza ? 

Sandacz 1980, szczupak 1976

To jest podobno ten z 1976 (sorry za foto ale tylko takie znalazlem)

post-51991-0-77556200-1397490554_thumb.jpg

Ryba spora, jak zdjecie nie przerabiane lub ryba nie trzymana 'nowoczesnie' na dwoch kilometrowych wysiegnikach :lol: