Skocz do zawartości

Rekordy Polski - dyskusja o drapieżnikach wyjątkowych rozmiarów

tomi78

Rekomendowane odpowiedzi

tylko ja nie jestem pewien czy to on, czy w radiu podawali, ale chyba w radiu. W każdym bądz razie padło coś takiego. co do wielkości i rekordów to mśle że należało by z rybakami porozmawiać, jak oni czeszą np. 20 lat ZZ to mają lepsze rozeznanie niż nie jeden wędkarz.

Rybacy też mają skłonność do fantazji. Rzadko przecież ważą pojedyncze ryby. Zobaczy taki jeden wielką rybę, rzuci na wiatr że pewnie ma ze 20kilo i się roznosi na całą okolicę, że oto właśnie złowiono sandała 20kilo.

Ja osobiście dzielę takie wieści przez dwa. Oczywiście ziarnko prawdy może czaić się wszędzie! <_<

Rybacy też mają skłonność do fantazji. Rzadko przecież ważą pojedyncze ryby. Zobaczy taki jeden wielką rybę, rzuci na wiatr że pewnie ma ze 20kilo i się roznosi na całą okolicę, że oto właśnie złowiono sandała 20kilo.

Ja osobiście dzielę takie wieści przez dwa. Oczywiście ziarnko prawdy może czaić się wszędzie! <_<

Pojedynczych standardowych ryb pewnie nie ważą, ale jak złapali takiego potwora to pewnie zważyli.

pozdrawiam Wujek :D

Ja swego czasu...miałem kontakt z gościem, który znał osobiście Biegana i twierdził, że sam Wacek podczas suto zakrapianych okazji...jakby smiał się z tego , że ludzie uwierzyli w jego rekordy....ale ile naprawdę ważyły te jego ryby nawet podczas zamoroczenia alkoholem nie ujawnił...kiedyś widziałem gdzieś fotkę czarno białą w WW chyba....i raczej wygląda to na połowę wagi...ale jak jest prawda...to my nie wiemy...Pozdrawiam

to jest prawda.....a był jeszcze na wędkę, 120 plus coś 7 czy ileś tam i wrócił do wody, z przyponem najtańszym wziął, takim po 0,90 gr. sztywnym, bo tam szczupłe obgryzały, a czasem to 3 miało sandały na kijach jednocześnie..........

Piotr, pisałem o tym wcześniej, ale zaniżyłem wielkość sandacza, napisałem 125cm, a jak piszesz miał 127cm :D . Ciekawe ilo to musiało ważyć.

pozdrawiam Wujek :D

Czytam tak sobie od nie dawna forum na Jerkbait i myśle sobie że moło macie informacji. jest taki zalewik 560he, na dolnym śląsku gdzi padają co roku rekordy okonia ,szczupaka i sandała tylko łowcy nie są zainteresowani zgłaszaniem tego gdzie kolwiek z wiadomych wzgłedów.Koleś z którym wędkuje w sięrpniu na powodziowej wodzie wywalił na blache zębatego 128cm, 24,3kg i co wy nato. 1 maja 2 pietnastki jedna na żywca drugi na gume jesienią sandał 13,60 i zębaty 18kg to tylko w tym roku, 10kg nikt tu nie traktuje jako okazy 14 padła na białego robaka żyłka 14 hol ponad godzine. wiele jest takich rekordów tylko mądrzy wędkaże wolą to zachować dla siebie aby nie doprowadzić do najazdu tłumu jak w Mietkowie. poz Tornado :lol:

Dobrze mieć świadomość, że uchowały się w naszym kraju łowiska w których są ryby. Spraw nam proszę trochę radości i zamieść jakąś fotkę swojej zdobyczy. Myślę, że na podstawie fotografii nie będziemy w stanie zlokalizować tego łowiska i naruszyć jego zasobów.

Pozdrawiam,

P.

P.S.

Pozwoliłem sobie napisać w imieniu większej liczby osób, gdyż mam przeczucie graniczące z pewnością, że osób zainteresowanych obejrzeniem wyrośniętych polskich ryb jest więcej.

• Like 1