Robert Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Te 2 kg okonie to żywce na te szczupaki po 20 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w.d.wobler Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 (edytowane) ... Edytowane 21 Stycznia 2014 przez w.d.wobler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocky Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Panowie , z rekordami różnie bywa Wędkarze to taka nacja ,że lubią opowiadać i słuchać o dużych rybach, więc dorzucę swoje historyjki.Pacholęciem będąc w Rucianem-Nidzie u babci spędzałem wakacje.Wychylając się przez balkon,a był to balkon wewnętrzny-taka wnęka , zobaczyłem u sąsiada z parteru na szafce stojącej na jego balkonie łeb szczupaka zasuszony w naturalnej pozycji tzn. bez rozdziawienia. Był on takich rozmiarów ,że przy otwartej paszcy mógłbym jako 8-latek smiało zanurzyć się po pas .Był to nomen omen A.D 1976.Stryj mojej matki był mazurskim rybakiem.Nie tylko ad niego ,bo mówili i o tym autochtoni(coś jak podanie ludowe ) słyszałem historię o gostku który miał zwyczaj dorożkoać kajakiem z linka do bielizny uwiazaną przy nodze .Któregoś razu gość nie wrócił z połowów.Za kilka dni rybacy(w tym tenże stryj) wyłowili w sieci szczupca z zażarta blachą i linką biegnącą w głębię ,na końcu której był dorożkaż.Ryba miała ponoć 34kg Nie tak dawno ,bo dwa lata temu poznałem na trociach gostka co opowiedział mi i mojemu koledze o złowionym gdzieś w Polsce szcupaku 176 CM!!!!!!!! Stwierdziliśmy,choc była to dopiero pierwsza krowa ,że jemu juz nie polewamy Twierdził uparcie ,że widział spreparowaną skórę z tego krokodyla Jeśli nie zeżarły jej robaki ,to istnieje jak wnioskuję do dzisiaj Ten kolega ma do dzisiaj ksywę szczupak 176, ale skubaniec jest konsekwentny w swoim przekonaniu że mówi prawdę Co do innych ryb to nie pamiętam dokładnie ,ale może Pepe się odezwie , któregoś razu w Szwecji dowiedzieliśmy się na koniec pobytu o leszczu 98 CM!!!!! wyjętym na szkierach na spining.O ile pamiętam wg Pepe w przypadku zgłoszenia to byłby rekord świata ,Bo największy znany leszcz miał 104 cm i był wyjęty przez rybaków w sieci Niestety gostek nie był żądny sławy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Ktoś musi podać prywatny adres abym posłał zdjęcia bo taki mądry to ja nie jestem,O zębatego poprosze kolege który go złapał, to potrwa troche czasu bo pracuje za granicą. To nie jest żaden blef. Okonia na lodzie nam tak wytłukli że wtym sezonie nie mogłem złapać nawet przyzwoitego patelniaka.Nie ukrywam też faktu bardzo małej swojej absencji na rybkach,zawziołem sie aby skończyć remont mego ubota który pozwoli mi odkryć nie jedno fajne łowisko cała Odra od wrocka poGłogów ma wiele do zaoferowania i mobilność troche lepsza.Poz Tornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 tornado mowisz i masz: mifek@jerkbait.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Do Mifka w poniedziałek postaram się wysłać swoje może uda mi się od ojca kupla wyciągnąć zdjęcie kabana on jest moim partnerem na rybkach.Poz Tornado. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 czekam... postaram się wrzucić jak tylko je dostanę... <_< 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Mifek musisz na pp wysłać pełny adres kw.konrad@wp.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocky Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Aleś ty mifek cierpliwyyyy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Aleś ty mifek cierpliwyyyy kobieta mego zycia powtarza mi to samo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Mifek musisz na pp wysłać pełny adres kw.konrad@wp.pl no i się doigrałeś wyslalem mejla... teraz juz niema drogi powrotnej. jedyne co Ci pozostało to ... wysłać fotki <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Moje fotki dostaniesz napewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 O Słupie piszesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 3 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2007 Skąd Ci pszyszło to dogłowy byłeś na tej wodzie Tornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Mifek prosze o adres domowy a nie mail. Zdjęcia wyśle pocztą normalną. Poz Tornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 domowy??? chodzi Ci o to, że nie masz skanera / aparatu cyfrowego???? ehhhhhh no niech strace... jak juz sie zaoferowalem to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgadza się moja zabawka to canon eos 50 cyfraka straciłem w trzecim dniu posiadania i zameczek w aucie.Poz Tornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
explorator73 Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Witaj Tornado,Wysyłanie fotki pocztą może się okazać bardziej skomplikowane niż wizyta w fotolabie lub kafejce internetowej z prośbą o zeskanowanie zdjęcia lub negatywu. W Jaworze - gdzie mieszkasz znajdziesz bez trudu i jedno i drugie.A piękna woda o której wspominasz to zbiornik zaporowy na Nysie Szalonej Pozdrawiam,P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Mój kombajn to EOS 50, cyfrak w trzecim dniu posiadańa poszedł do ludzi wraz zameczkiem komurka, radyjkiem i paroma drobiazgamii tak jak to jest na rybkach.Poz .Tornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tornado Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Witaj Exolorator widze że męczyła was ta woda skoro doszedłeś tak daleko woda żeczywiście to Słup zbiornik piękny ale bardzo trudny całkowity zakaz łowienia z łodzi nie pozwala dobrać się do tych ribentropów z brzegu rybki mają tam doskonałe warunki rozwoju a zębate pasą się na gigantycznych płociach leszczach i diabli wiedzą naczym jeszcze. Muj rekord na Słupie to zębaty 6 kg.okoń 2,15 pod zaporą w 2002roku.troć jeziorowa 58cm w 2000r Zresztą jedyna jaką złapałem.Mimo że mieszkam nad słupem to rybki w nim łapie tylko w dni robocze i tylko wiczorem, osobiście wole łapać z łodzi gdzie kolwiek by to nie było dlatego wole Mietków i wszystkie wody gdzie można pływać i szukać swoich rybek.Poz.Tornado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
explorator73 Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 A tam odrazu męczyło...poprostu jestem dociekliwy z natury Pozdrawiam,P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Zagadka nie należała do trudnych, Słup pierwszy przyszedł mi na myśl. Oprócz Słupa matecznikiem rekordów są Goczałkowice, woda nie spenetrowana i taką na razie pozostanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 4 Lutego 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2007 Piszesz Goczałkowice nie spenetrowane hm .To co pisał Krzyszczyk w gazetach o goczałach jest mocno nie aktualne, niestety.O ile wędkarze mają problemy to rybacy wyręczają nas po stokroć z tą penetracją .Chociaż sobiście wolę rybaków na moich kochanych Goczałkach niż wędkarzy z łódkami .Rybacy wyławiają dużo ale dużo też zarybiają .Tak czy owak z okazami jest krucho przeważnie łowi się okonie 30cm 35cm szczupaki 50cm 80cm i sporadycznie sandacze 55cm 70cm.Jest bardzo dużo dużych jazi które biorą na małe wobki i wiróweczki.Ale sam mam ochote na dogłębną penetracje goczałkowic z łódki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocky Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2007 Temat penetracji też nie jest mi obojętny <_< , ale domyslam sie że na zdjęcia przyjdzie jeszcze poczekać???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 6 Lutego 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2007 Wytną Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi