speku3 Opublikowano 26 Marca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2021 Moderacja goni więc trzeba pokazać że coś się robi Ostatnio uzupełniam zapasy "żelastwa" na wiosnęw tym przypadku wystarczy dopiąć kotwicę i na okonie jak znalazł Tutaj mogą państwo zobaczyć walkę z malowaniem paletek oraz kilka wstępnie obrobionych projektów blaszekJednak ostatnią moją bolączką jest XXLNiestety drut na stelażu jest za cienki (1.5) i muszę dorwać coś grubszego i mocniejszego może 2.0 lub nawet 2.5Pozdrawiam i trzymajcie kciuki bym do wiosny zdążył z gumą ta chwilowo jest notorycznie obrabiana choć proces ten jest czasochłonny i liczę na waszą wyrozumiałość.Pozdrawiam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speku3 Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Zapasy na majówkę uzupełnione 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speku3 Opublikowano 2 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2021 Dla mnie w majówkę zawsze króluje żelastwo więc coś sobie ukręciłem. Najpierw dwie obrotówki obydwie miały już kontakt z rybami Zielono srebrna jest na standardowym korpusie, długość skrzydełka 4,6cm.Pomarańczowo czarna połowę korpusu ma z zonkera co czyni ją bardzo lekką. Jednak gdy zonker namoknie właściwości rzutowe są całkiem niezłe jak na taką konstrukcję. Natomiast to co w niej cenne to pracuje 20 - 30 cm pod powierzchnią wody - idealnie na "ciepłą" majówkę. Zrobiłem sobie jeszcze taką fajną blachę w stylu algi. Masa to zaledwie 32 gramy. Pięknie pracuje i nie wpada w ruch wirowy. Niestety jeszcze bez kontaktu z rybą. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speku3 Opublikowano 5 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2021 Witajcie ponownie."Włochate" obrotówki tak mi się spodobały, że zrobiłem sobie jeszcze troszkę, te srebrne paletki w całości wykonałem ja Długość większego skrzydełka to 7 cm, cała obrotówka pierwsza z lewej ma 20 cm i ok 21 gram wagi. Tutaj taki mały projekt sum i szczupaczki późną jesienią tylko jakieś kolorki muszę jeszcze pomyśleć.Co do długości to mamy aż dwie wersje 6 cali i 38 gram oraz 8 cali i 98 gram.Pięknie wolno pracują nawet na małym obciążeniu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 6 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2021 (edytowane) Maciej, u mnie podobne 5 calowe twistery to często ostatnia deska ratunku. Uniwersalny rozmiar dla ryb 40-100+Jeżeli będziesz robił ich więcej to chętnie zamówię. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Edytowane 6 Czerwca 2021 przez MarCinFin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speku3 Opublikowano 6 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2021 (edytowane) Maciej, u mnie podobne 5 calowe twistery to często ostatnia deska ratunku. Uniwersalny rozmiar dla ryb 40-100+Jeżeli będziesz robił ich więcej to chętnie zamówię. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu TapatalkaNa pewno będę robił więcej ale znając moje tempo to do jesieni zejdzie Edytowane 6 Czerwca 2021 przez speku3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VisniowY Opublikowano 6 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2021 Bardzo fajne gumeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speku3 Opublikowano 15 Lipca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2021 Wieczorny amator płotki 15cm. Nawet nie uderzył tylko przytrzymał ale się w czas zorientowałem i jest moje nowe PB 83 cm szczęścia. Wziął na wodzie o głębokości 1,5m na pomarańczowo czarną płotkę.Satysfakcja z ustanowienia życiówki na własną przynętę niesamowita Za jakość przepraszam widać, że zdjęcie zrobione żelazkiem (nazwanym smartfonem) o zmierzchu. Ciekawostka na rybie ogromne ilości splewki szczególnie na łukach skrzelowych, Przyznają troszkę rybę też ubrudziłem ale większość to splewka. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speku3 Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Uzupełnianie bieżących potrzeb. Blachy i futerka.Skromna blaszka jedyne 15cm taki mały tłuczek do wody 63gTu już normalny rozmiar 10 cm 23gOrotówka XXL paletka jedyne 9 cm masa całkowita 48g bez namoczenia.Na kolorowo też musi być paletki 7 cm masa 19g 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speku3 Opublikowano 9 Września 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2021 Oto mój najnowszy projekt sam korpus 11,5 cm wraz ze skrzydełkiem 18 cm.Wewnątrz grzechotka Co do wagi nie ma jeszcze ostatecznej. Muszę pokombinować by było dobrze. Kształt paletki też może ulec zmianie.Później już tylko malowanie i nad wodę. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speku3 Opublikowano 13 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2022 Dawno mnie nie było to wam pokażę moje zimowe cukiereczki na okonia 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 17 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 Jaka jest długość i waga tych blaszek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speku3 Opublikowano 17 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 Jaka jest długość i waga tych blaszek?3,5cm 2gramy ale zrobiłem też 4,5cm 6,5 gramów 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 9 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 Zapasy na majówkę uzupełnione IMG_7690_Easy-Resize.com.jpg IMG_7693_Easy-Resize.com.jpg IMG_7670_Easy-Resize.com.jpg IMG_7672_Easy-Resize.com.jpg IMG_7675_Easy-Resize.com.jpg...i w majówkę Marcinowi wydały 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speku3 Opublikowano 30 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2022 Twistery pomalowane i nowe kolory płotek 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 31 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2022 Pracę tych twisterów już na szybko testowałem ... rewelka. Mocne ogony dają silną, niezbyt szeroką wyczuwalną na kiju pracę a więc świetną akustykę w wodzie. Twistery i płotki już spakowane... za dwa tygodnie testy w Szwecji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speku3 Opublikowano 31 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2022 Spełniając wymagania co do ilości niezbędnych postów dla administaracji forum przedstawiam wam diabełka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 31 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2022 Fajna kombinacja Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speku3 Opublikowano 3 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2022 Taki limited Edition Mam problem bo farba szybko mi z paletki schodzi ale pracuję nad tym.Waga skromna ok 120 gram i głebokość pracy ok 3-4m. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 3 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2022 (edytowane) Ależ to zapierdziela! Trzeba mieć kawałek kija i mocno trzymać dolnik Wydaje mi się, że nie tylko z rzutu ale i w trollu na średniej wodzie będzie się sprawdzał. Nie nazwał bym zdrobniale ... "wirujący ogonek" Takie ogony to mają perszerony! Edytowane 3 Czerwca 2022 przez BOB 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speku3 Opublikowano 3 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2022 Robercie moim pierwszym zamysłem był korpus 15 cm długości. Jak ja się cieszę że się z tego wycofałem. Masz rację byle chrustem tego nie pociągniesz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 3 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2022 ... sprawdza się, jak, przysłowiowe kamień w wodę... jak Sam mówiłeś, od 4 w dół. Testowałem tak 7-9, krótko. Zapewne w połowie miesiąca będzie więcej możliwości na testy głębszych górek i spadów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speku3 Opublikowano 3 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2022 Specyfika tej przynęty choć dał bym wiele by takim można było łowić na wodzie do 2 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speku3 Opublikowano 28 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2022 (edytowane) Na zamówienie 15cm Edytowane 28 Czerwca 2022 przez speku3 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 22 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2022 Ostatnio twistery dały mi kilka ładnych ryb. To już nie pierwsza metrówka na przynętę Maćka. Świetna praca, rozmiar idealny na leniwce co chcą sobie strzelić snaka przy odpoczynku. Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi