Skocz do zawartości

Stradic vs. Rarenium

admin

Rekomendowane odpowiedzi

Od około 2 miesięcy jestem posiadaczem rarenium 4000, też zastanawiałem się nad stradic'iem, padło na rarenium za jego lekkość, płynność pracy (nie powiem, namówił mnie na rareniuma kolega który używa tego kołowrotka od ponad sezonu do sandaczy i szczupaków, a i na trocie też go zabiera). Jestem bardzo zadowolony jak na te 2 miesiące używania, trochę już połowiłem nim i żadnych uwag nie mam...

Używam Rarenium 4000 już drugi sezon i jak na razie działa bez zarzutu. Do kupna skłoniła mnie między innymi waga(260gr),gdyż przy wielogodzinnym spinningowaniu w dalszym ciągu czuję komfort i przyjemność łowienia, bez oznak zmęczenia ręki i nadgarstka. :D

• 4 miesiące temu...

Używam Stradic CI4 F - 4000 F od maja tego roku.

Brak uwag, jestem bardzo zadowolony.

Mocny kołowrotek, a przy tym bardzo niska waga.

Co do trwałości, to chyba na dzisiaj nie ma mądrych, na opinie trzeba poczekać, jeszcze parę sezonów.

Ja zaryzykowałem i póki co OK.

Adam K.

• 2 miesiące temu...

Chciałbym wiedzieć jak wygląda jego praca, mam Quantuma Antix 10 i chciałbym coś płynniejszego.

Do tego - jak z hamulcem? Wiadomo w takim małym bardzo potrzeba precyzyjnego hamulca.

I jeszcze jak nawija cienkie żyłeczki?

I na koniec - czy nadal fajnie kręci - tak jak na początku, czy czuć jakieś zużycie?

moje 2500S JDM chodzi bardzo płynnie i lekko, na tyle lekko, że dołożylem mu ciupkę smaru :) dla pewności

do porównania mam/miałem TP 11 i Stellę 10, oczywiście czuć różnicę, ale wcale nie tak ogromną

używany jeden sezon, brak oznak zużycia

cienkie plecionki #1.0 - #0.8 nawija idealnie

Praca podobna do battla 2000,którego masz ,choć nie czuć bebechów. Hamulec i nawijanie bez zarzutu.Łowiłem tylko na plecionki, tu masz zdjęcie ze stren 0.06mm.

http://jerkbait.pl/topic/7503-podglad-szpuli-kolowrotkow-z-nawinietymi-linkami/page__hl__%20nawini%C4%99te%20%20linki__st__160

Kołowrotek mocno nie pracował tak że kręci jak nowy.

Edytowane przez kogut

Nie wiem po ile jest teraz,ja na wiosnę go łyknąłem za 500 z groszami w Ravenie.Praca lekka,mniej maślana od stellki.Ma małą korbę,tak że trudno się przestawić, ale Ty łowisz czasem multikiem to będzie Ci łatwiej. Ja zrobiłem taki myk,że przekręcam mu korbę od 2500 i jest git :)

Wobler129 w tym tygodniu rarenium są w takiej cenie w ravenfishing.pl , niestety mają już tylko rozmiar 2500 i 4000.

Ja właśnie 2500 nabyłem za 550 zł :)

Niezła cena jak na ten młynek. Ciekaw jestem jak do gwarancji podchodzą w ravenie - tak w rzeczywistości. I ile trwa ewentualne oczekiwanie.