zetika16 Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 A to ciekawe co teraz napisales Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 28 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2012 Tylko Rarenium 2500JDM to raczej nie wersja europejska napisałem o tym co sam posiadamktoś chyba nawet tutaj twierdził, że nie ma różnicy - aczkolwiek, tak na wszelki wypadek wylicytowałem sobie JDM ze szpula zapasową za 185$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 (edytowane) Wow w takim razie może coś takiego: http://www.szczupak.pl/produkt,4744 http://www.nordfishing77.at/r-o-l-l-e-n/rollen-mit-frontbremse/shimano-stradic-ci4-1000-f-neu.html Edytowane 29 Listopada 2012 przez wobler129 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White-fish Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Ciekaw jestem jak do gwarancji podchodzą w ravenie - tak w rzeczywistości. I ile trwa ewentualne oczekiwanie. Raven bierze kołowrotki Shimano bezpośrednio z magazynu w Norwegii. Polski serwis traktuje ich jako konkurencje i nie chcą naprawiać ich kołowrotków. @Wobler Stradica sobie odpuść. Ma on tylko jedną szpulke, a druga szpulka to koszt min. 250zł (o ile Normark je ma - na to nie portafie odpowiedzieć).Tym bardziej nie brał bym rozmiaru 1000, oglukaj dowolny kołowrotek klasy 1000 w Shimano. Jak dla mnie ma za małą średnice szpuli, a co przy żyłce głównie będzie bardziej pofalowana (pamieć). Osobiście wybrał bym rozmiar 2500. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Jedna szpula mi nie przeszkadza, tylko 0,14 żyłkę nawinę. Łowię rozmiarem 10 Quantum, wygląda jak podlodowy i nie miałem problemów Więc jeśli chodzi o obydwa ale to odpadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White-fish Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Każdy ma gusta i guściki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RedruM Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 @wobler129 - a musi byc koniecznie shimano? ;-) Pojawil sie wlasnie Mitchell Mag Pro Extreme rozmiar 200 waga 160g :-) (chyba to jest odpowiednik rozmiaru 1000 w shimano) Chiny czy Malezja - co za roznica ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Nie musi być Ale tego Mitchela wogóle nie znam i mało osób go używa więc jest raczej niesprawdzony,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 (edytowane) Kupiłem kumplowi w ravenie rarenium 2500.Ma być jako prezent mikołajowy dla jego syna.Więc oblukam go co to za cudo . Edytowane 29 Listopada 2012 przez Jozi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3K Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Niezła cena jak na ten młynek. Ciekaw jestem jak do gwarancji podchodzą w ravenie - tak w rzeczywistości. I ile trwa ewentualne oczekiwanie.A jak w normarku podchodzą do klienta ?? Ja już miałem kilka nieprzyjemnych doświadczeń z gwarancjami shimano i rapala :/ Gorszego podejścia do klienta nigdy nie doświadczyłem. Dobrze że raven ma własną dystrybucję, po doświadczeniach z normarkiem obiecałem sobie kupować sprzęt Shimano itp. , w sklepach poza granicami kraju, bo gwarancji na ten sprzęt w Polsce tak naprawdę nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White-fish Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 A jak w normarku podchodzą do klienta ?? Ja już miałem kilka nieprzyjemnych doświadczeń z gwarancjami shimano i rapala :/ Gorszego podejścia do klienta nigdy nie doświadczyłem. Dobrze że raven ma własną dystrybucję, po doświadczeniach z normarkiem obiecałem sobie kupować sprzęt Shimano itp. , w sklepach poza granicami kraju, bo gwarancji na ten sprzęt w Polsce tak naprawdę nie ma. Spróbuj zareklamować coś w Daiwa&Cormoran. Na ok. 2 miesiące nie masz sprzętu. Co prawda serwisant kołowrotków Shimano może niektórym podpadł. Ale wiem że niektórzy ludzie nie szanują sprzętu. Ostatnio oglądałem Stradica FC który był cały upaćkany w piachu i miał pozdzierane ranty szpuli, czy Nexave który był podlewany olejem silnikowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3K Opublikowano 29 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Spróbuj zareklamować coś w Daiwa&Cormoran. Na ok. 2 miesiące nie masz sprzętu. Co prawda serwisant kołowrotków Shimano może niektórym podpadł. Ale wiem że niektórzy ludzie nie szanują sprzętu. Ostatnio oglądałem Stradica FC który był cały upaćkany w piachu i miał pozdzierane ranty szpuli, czy Nexave który był podlewany olejem silnikowym.A z Daiwą mam miłe doświadczenia, Infinity Q Jigerspin połamany z mojej winy, wymieniony na nowy w ciągu 2 tygodni Pozdrawiam Tomek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość White-fish Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Daiwa i Cormoran stracili sporo na serwisie, dużo ludzi się do nich zraziło.Spróbuj też wymiany wklejki w robinsonie ale dobra - skończmy ten temat bo tu można dystutować. Lecz nie o to tu chodzi.Pozdrawiam Łukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3K Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 tom3K i jakie wrażenia na sucho, szukam czegoś podobnego, tylko zastanawiam się czy nie dołożyć trochę i kupić jakąś używkę tpChmm. nie jestem z tych co zachwalają ponad niebiosy to co zakupili.Na sucho, kręci w miarę gładko, luzy na korbie i rotorze takie jak w większości młynków (nie miał tych luzów jedynie penn sargus, niestety pzrestał kręcić po 3 wypadach )Jutro sprawdzian w terenie, oby rybki dopisały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maicke82 Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Jedynym slabym punktem rareniuma wydaje sie brak mozliwosci dodania dodatkowego lozyska pod pinion.W reku sprawia wrazenie dobrze spasowanej maszynki, idealnej pod klenio-jazie,nawet rozmiar 4000 bo wazy zaledwie 260 gram. Wieksza przekladnia-moc,wieksza szpula-dalsze rzuty,a w zamian lekkosc. http://fish.shimano-eu.com/media/fishing/techdocs/en/RARCI44000FA_v1_m56577569830685327.pdf 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Odgrzeję kotleta. Czy można zastosować jakiegoś innego knoba np T do stradicka ci4 4000F ? Od czego pasuję rączka knob itp ?Ktoś coś wie ?Jakiego rodzaju to mocowanie ? Czego szukać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mathew.stepnicki Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2017 Odgrzeję kotleta. Czy można zastosować jakiegoś innego knoba np T do stradicka ci4 4000F ? Od czego pasuję rączka knob itp ?Ktoś coś wie ?Jakiego rodzaju to mocowanie ? Czego szukać ?Witam Posiadam rozmiar 2500 stradic ci4 i ten knob z gabki doprowadzal mnie do szewskiej pasji. Po pierwszym sezonie sprzet pojechal na serwis i zostal zalozony knob od rareniun fb. Na podstawie tego dochodze do wniosku, ze musi to byc mocowanie type A. Co do rozmiaru 4000 to nie mam pojecia. W zeszlym tyg mefisto sprzedawal knoby i type, jesli dobrze pamietam to tam w watku byl link do kompatybilnosci knobow... Wysłane z mojego K6000 Pro przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 (edytowane) Dzięki! No włąsnie ta pianka jest tragiczna Ciekawe czy jakiś T-knob można tam zastosować ... Edytowane 24 Maja 2017 przez "Paweł" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 (edytowane) Dzięki! No włąsnie ta pianka jest tragiczna Ciekawe czy jakiś T-knob można tam zastosować ...Knob piankowy zastąpisz każdym knobem typu A. Pasują konstrukcje najnowsze I lub T knoby (Rarenium, Vanquish, TP), jak i konstrukcie starsze(wymienione w nawiasie wcześniej). W tym konkretnym przypadku został zmieniony knob piankowy na T knob (rozmiar medium) od Rarenium 4000FB z 2012 roku.Należy też dodać dla porządku, że nie ma konkretnych knobów do konkretnych kołowrotków. Po prostu wiele różnych kołowrotków uzbrojonych jest w ten sam typ knoba. Wymieniony knob znajdziesz zarówno w Steli 4000FI jak i Rarenium 3000FB. Edytowane 28 Maja 2017 przez vako 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi