scrooged Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Witam.Pewnie gdzieś ju?ź ten temat się przewinął. Niestety z wędkami to jak ze sprzętem elektronicznym - co p?łł roku nowość.Potrzebuję spinning w kr?łtkim składzie, dobrej jakości. Stary kt?łrego u?źywałem kilkanaście lat łamie się kolejno na składach Problem jest te?ź taki ?źe w ofertach np.Shimano wyb?łr jest du?źy, ale 3/4 na rynku polskim nie widać. Potrzebuję (chciałbym) coś z zakresu 20....80g w kr?łtkim składzie, ?źeby nie była pała - no i trochę połowiła Jeśli spotkaliście lub łowiliście dobrym sprzętem tego typu dajcie znać...proszę . Co byście mi polecili??? Pozdrawiam serdecznie RadekM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek25 Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 PENN OVERSEAS PRO TRAVEL SPIN dostępny w długościach 275cm i 305cm. 20-80gr. Pięcioskład. Cena ok 500zł.Dodatkowo do wędki tuba transportowa. Widziałem na alle.... Niestety nie łowiłem nim gdy?ź wolę klasyczne dwuskłady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scrooged Opublikowano 11 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 . Dzięki serdeczne...to w sumie propozycja z moich marzeń Wielkie dzięki za szybką odpowiedź. Co do dwuskład?łw. Tak wiem ?źe to najlepsze rozwiązanie w tej długości. Te?ź je preferuję , niestety ?źeby przewieźć w walizce delegacyjnej potrzebne jest kr?łtsze rozwiązanie. Co do Penna, wygląda na towar warty zainteresowania ale stwierdzić to mo?źna gdy się pomaca. Dzięki jeszcze raz . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Daiwa Wilderness, Daiwa Wilderness XT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scrooged Opublikowano 11 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Dzięki Pilot za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scrooged Opublikowano 11 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 PENN OVERSEAS PRO TRAVEL SPIN dostępny w długościach 275cm i 305cm. 20-80gr. Pięcioskład. Cena ok 500zł.Dodatkowo do wędki tuba transportowa. Widziałem na alle.... Niestety nie łowiłem nim gdy?ź wolę klasyczne dwuskłady Temat dla mnie wyczerpany .Kupiłem Penna. Po weekendzie pewnie go dostanę. Co nieco kliknę dla potomnych .Dzięki jeszcze raz i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 szkoda, ?źe nie daiwę xt bo to nowość to byś opisał. pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scrooged Opublikowano 12 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 Przykro mi, ?źe zaprzepaściłem Twoje nadzieje .Zastanawiałem się nad Daiwą , na serio. Jest ładna, wygląda na delikatną i ciętą. - naprawdę mi się na fotkach podoba .Wybrałem Peena ze względu na max80g i dolnik - zredukowana pianka i w konkretnych miejscach i brak korka . Mo?źe następnym razem . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scrooged Opublikowano 18 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Odnośnie Penna (3m5cm 20-80g):Jest to m?łj pierwszy wieloskład, tak?źe por?łwnania z innymi nie mam.Pierwsze wra?źenie po zło?źeniu:- przesunięty środek cię?źkości do przodu...wędka leci na pysk, po zało?źeniu b.du?źego kołowrotka (SPRO Intessa Power Caster) nadal lekko leci - na wstępie nale?źałoby pewnie docią?źyć koniec dolnika, niestety końc?łwka zakitowana na wcią?ź . I to chyba dla mnie jedyna wada . Wiem ?źe przy pięcioskładzie o takiej długości (3m5cm) i o takim max cw 80g chyba za bardzo nic się nie dało zrobić - coś za coś. Nie kupowałem te?ź tej wędki do dłubania okonk?łw na paprocha. Sam kij...IGŁA!!!...nie ma odchyłu ani na milimetr. Porządnie wykończony (made in china). Łączenia precyzyjne, wygodny dolnik. Podczas szybkiego i kr?łtkiego pomachania , ładnie zamiata szczyt?łwką , przy głębszym machnięciu kryję silną parabolę.Dolnik (uchwyty) wymierzone do mojej ręki, czuć siłę potrzebną do dalekiego rzutu. Kij og?łlnie do zadań specjalnych . Du?źy jerk, cię?źka guma...a podczas grillowania gdzieś na hodowli oł?łw lub sprę?źyna z hakiem na karpiszona. NA sucho - jeszcze nie łowiłem - jestem zadowolony.W kijaszku czuć moc. Jak się oka?źe w rzeczywistości to wszytko ?źycie poka?źe. Jakieś fotki i coś więcej napisze po pierwszej delegacji . Dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 jesli to ten ze zlotymi wkladkami na rekojesci i zlotymi przelotkami to wydawal mi sie w sklepie nawet bardziej mocarny od mojego 2xs'a (ale te w sklepie byly 2 sklady) za to oba sa dosyc ciezkie (mi nie przeszkadza) mam 2xs bodaj 20-60g i spokojnie go mozna przeciazyc do 80 moze i wiecej g (spinningowalem plotkami okolo 15-20cm? oczywiscie nei rzucalem z calej pary...)chetnie bym mu sie przyjrzal jak wystepuje w travelu - dawaj znac jak cos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scrooged Opublikowano 18 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Tak to ten - blank czarny mat, omotki ?ź?łłte i trochę aluzłota i jest cię?źki. Ale tak samo jak Tobie mi nie przeszkadza . Będę łowił naprawdę cię?źko - du?źy trup , to będzie taki spinningowy grunt z lekką pracą przynętą...takie trzymanie spinna w ręku z lekkim podrygiem . Aha, futerał twardy i sprę?źysty. Końc?łwki wyło?źone gąbką.Długość 78cm , średnica 9cm. Cieszę się bo dam radę upchnąć tam jeszcze jedną . Po łowieniu dam znać (mo?źe pod koniec czerwca) pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 19 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 Po łowieniu dam znać (mo?źe pod koniec czerwca) pozdrawiam. super. Przy tym moim brakuje hamulca w slammerze 260 (znaczy przy mocnej plecionce moge targac na sile zaczep do siebie nawet przy hamulcu niemal zbitym na glucho...) do tego trzeba juz kij trzymac oboma rekami i zapierac dolnik o udo... jest naprawde mocarny (moj dodatkowo ma ulamane 10cm szczytowki.. Ps byla tez wersja 3,6m (ja mam 3,00), ale 40 z 60 extra cm bylo w dolniku jedyna wada - do gumek sie niemal nie nadaje Ja nim lowie glownie na zarosnietych plytkich wodach przynetami srednimi i duzymi wiec rzadne czucia opadu i inne finezje mi zbedne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scrooged Opublikowano 19 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 No nie powiem , trochę mnie podkreciłeś .Na początku będę miał stres ze względu na te 5 skład?łw ale po pierwszym zaczepie mam nadzieję ?źe obawy znikną (mam nadzieję ) Uhhh...zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi