Skocz do zawartości
  • 0

Strike Pro

explorator73

Pytanie

Przygotowania do sezonu 2007 idą pełną parą. W ich toku uzupełniam zawartość moich pudełek z przynętami. Biegając po sklepach natrafiłem na woblery nawej jak dla mnie marki Strike Pro. Wzory, kolory oraz technologia produkcji ma wiele wspólnego z Yu-zuri/Duel, Kamatsu itp. Ceny są póki co bardzo konkurencyjne.

Czy macie jakiekolwiek doświadczenia z tymi przynętami?

http://www.strikepro.com/MINNOW.htm

Część oferty do kupienia w:

http://www.wobek.pl/woblery-strike-c-44_21_109.html

Pozdrawiam,

P.

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Może ZEWU się wypowie

ja, przynajmniej jak na razie słyszałem wiele dobrego o tych cukiereczkach. Dobrze wykonane, nieźle latają, parametry też bardzo rozsądne no i cena... Szkoda tylko, że FLEXX jest niedostepny w polsce :(

• 0

To ja się skuszę na kilka sztuk. A swoją drogą nie mogę znaleźć informacji, kto jest importerem tych przynęt w Polsce. Chyba trzeba napisać @ do centrali. A jak już znajdziemy importera to poprosimy go grzecznie, żeby sprowadził konkretne modele.

P.

• 0

Z ofertą wobków Strike Pro zetknałem się po raz pierwszy się w zeszłym roku. Ceny u importera zniechęcały jednak do dystrybucji tych przynęt w sieci. Kupiłem jedynie pojedyncze sztuki do testów (małe modele). Obecne ceny są o wiele bardziej atrakcyjne i mam nadzieję, że nie będą obowiązywały jedynie do wyczerpania zapasów (w tej chwili u importera zostały jedynie niedobitki). Czekam z niecierpliwością na nową dostawę, bo w tym segmencie cenowym (między polskim hand made, a Storm) jest to marka, na którą warto zwrócić uwagę.

Woblery są produkowane na Tajwanie. Jeśli chodzi o sposób i jakość wykonania przypominają znane Wam już zapewne wyroby Kamatsu. Są chyba nawet staranniej wykonane. Posiadają też wspólną cechę z Kamatsu- co chwalą użytkownicy obydwu marek-solidnie osadzone w korpusie stery.

Woblery mają spore wzięcie wśród spinningistów, którzy spotkali się z nimi podczas zagranicznych wojaży. Największym uznaniem cieszą się wobki głęboko nurkujące (do 7 i 9 m.) Sprawdzały się podczas trollingu w Skandynawii.

Warto zerknąć na podaną stronę europejską. Co prawda, nazwy woblerów będą różniły się od tych ze stron azjatyckich czy domeny światowej (którymi operuje importer oraz ja w sklepie), co powoduje pewne zamieszanie, ale warto zwrócić uwagę na jerki. To co zobaczyłem na filmikach zrobiło na mnie spore wrażenie. Podobać się także musi zbrojenie w kotwice Ownera. Niestety, ze sprowadzeniem tych jerków do kraju może być problem. Producent stawia wysoko poprzeczkę z ilością zamawianych sztuk. Będę jeszcze rozmawiał na ten temat z importerem. Myślę, że mogłoby to być świetne uzupełnienie jerkowego pudła.

BTW 'na dniach' wprowadzę do oferty następne modele Strike Pro.

----

zewu

sklep wędkarski

• 0

W mojej betonowej wsi w sklepie Kakadu (C.H. Arkadia) widziałem Flexxa.

Znalazłem też ciekawą stronkę z ofertą europejską Strike Pro - są w niej nawet Jerki :D

http://www.strikepro.se/products.htm

Pozdrawiam,

P.

Explorer a mozesz cos blizej na temat flexx powiedziec. pamietasz moze cene?? moze bym sie kurka skusil :mellow:

• 0

Cześć,

Mój znajomy z Holandii łowi wiele dużych szczupaków właśnie na jerki oraz woblery Strike Pro (trollingując). W swojej kolekcji mam tylko jerki buster jerk - woblerów brak. Jeszcze na nie nie łowiłem ale tą wiosną :D na pewno je pomęczę.

Pozdrawiam

Remek

• 0

W mojej betonowej wsi w sklepie Kakadu (C.H. Arkadia) widziałem Flexxa.

Znalazłem też ciekawą stronkę z ofertą europejską Strike Pro - są w niej nawet Jerki :D

http://www.strikepro.se/products.htm

Pozdrawiam,

P.

Explorer a mozesz cos blizej na temat flexx powiedziec. pamietasz moze cene?? moze bym sie kurka skusil :mellow:

Jednak to nie było przywidzenie. W Kakadu w C.H. Arkadia są Flexxy za 32,50 PLN.

Pozdrawiam,

P.

• 0

Nie miałem w ręku samej przynęty, ale jest całkiem spore i wygląda na porządne. Należałoby spróbować jak zareagują na tą przynętę polskie ryby. Prace Flexxa możesz zobaczyć na europejskiej stronie Strike Pro (przy każdej pzynęcie jest link do video z basenu testowego)

Pozdrawiam,

P.

• 0

I co z tego? Np. taki Manns...US od kolebki...

Teraz tluka nie pamietam gdzie?

Po ostatniej dostawie z samego zrodla, dosc duzy odsetek mial widoczne braki: w jednym odkrylem wyplywanie (cos z obciazeniem), w jednym zamontowano odwrotnie zaczep do linki (dla mnie szok - to oznacza ze brak kontroli), w 3cim zamontowano mniejsze kotwice, ktore we wszystkich sa delikatnie mowiac...dosc slabe, jak na typ przynety.

W reszcie woblerow, ktore kupowalem, widnieja nalepki:Mexico, Estonia, Vietnam, China.

Na zadnym z wyrobow znanych firm nie widnieje juz made in USA.

Byc moze tez, wytworca celowo wysyla do Europy wschodniej odpad, bo tam jeszzce biale niedzwiedzie po ulicach chodza, a frajerzy i tak sie nie poznaja, ze cos jest nie tak.

Trzeba bedzie jeszzce wielu lat, zeby to zjawisko odwrocic...

Gumo