ferrox Opublikowano 19 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2014 Dziękuje :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrox Opublikowano 20 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2014 A co do rozdzielacza do rzywicy to można urzywać sidoluksa albo zwykłej pasty polerskiej. z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Koledzy, orientuje się ktoś czy ta żywica novol 720 plus: http://professional.novol.pl/zywica_poliestrowa_PLUS_720.html To jest to samo co żywica z tego zestawu tylko w mniejszym opakowaniu ? http://professional.novol.pl/zestaw_reperacyjny_PLUS_710.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 23 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2014 Koledzy, orientuje się ktoś czy ta żywica novol 720 plus: http://professional.novol.pl/zywica_poliestrowa_PLUS_720.html To jest to samo co żywica z tego zestawu tylko w mniejszym opakowaniu ? http://professional.novol.pl/zestaw_reperacyjny_PLUS_710.htmlTak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz 050 Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 a co to jest ten foam czy cos takiego 10 czy 15 ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robimax Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Masz tutaj: http://www.kauposil.com/sklep/pl/p/Foam-IT-15-086-kg/394 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Masz tutaj: http://www.kauposil.com/sklep/pl/p/Foam-IT-15-086-kg/394A cenowo to jak to się przedstawia?Na stronce nie mogę odnaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Trzeba się zalogować Około 160 z wysyłką za porcję 0,90kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kot Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Ceny widoczne sa po zalogowaniu, ok. 115 zł+przesylka jak dobrze pamietam, zdecydowanie za drogo. Ale kupuja to podobno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 24 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 A co to za sarkazm ? Piana jest dobra, łatwo dostępna i nie ma z nią problemów to kupują "to" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Zamówiłem foam 15 zobaczymy jak będą wychodzić kształtki no i jak przedstawia się sprawa z odgazowaniem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrox Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Zarąbiaszcze boleniuwki . a na wkręty robisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ledar Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Zarąbiaszcze boleniuwki . a na wkręty robisz ?cały stelaż z nierdzewki jest trochę ciężko z jednego kawałka cztery oczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrox Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 A foremki z alu czy z sylikonu :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kryszox Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Witam. I ja przedstawię tutaj swój problem. Mianowicie zakupiłem sobie 2 formy z amelinum ze Swoich wzorów.Gość Zrobił je iście po mistrzowsku, także Jest super. Ale ! no i właśnie odnośnie tego "Ale" będę zmuszony prosić kolegów o pomoc.Usiłuje już chyba z 10 jak nie więcej razy odlać w nich woblery ,z tym że za każdym razem. Pianka FOAM IT 15 przywiera do połówki na którą leję.Przywiera tak silno, że trzeba plastikowym patyczkiem wydłubywać ze szczępów ową piankę. Zakupiłem również (jak koledzy wcześniej pisali) Pastę Buwy jako oddzielacz. Niestety nie pomaga, próbowałem w różnoraki sposób z tą pastą i nic... wobler dalej posklejany...Obie połówki są idealnie gładkie niemal jak lustro. niestety.. brak efektu , brak koncepcji i brak sił. Yyyyy Pomocy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Sprubuj użyć zwykłej wazeliny jako rozdzielacza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kryszox Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 A może powodem przywierania jest zbyt cienka powłoka pasty ? bo robiłem tak ,że smarowałem poczekałem aż podeschnie, no i wygładzałem szmatką, i takie operacje przeprowadzałem 2 x przed zalaniem. Natomiast jak na moje oko , to może powodem jest zbyt cienka warstwa jak myślicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Zamówiłem foam 15 zobaczymy jak będą wychodzić kształtki no i jak przedstawia się sprawa z odgazowaniem .Za mocno mieszasz piane albo masz za dużo otworów odpowietrzajacych.Zobacz ile w gotowym odlewów jest bąbli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kryszox Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 A i właśnie... Jedyne otwory odpowietrzające jakie mają te formy to miejsca "wgłębienia" na wprowadzenie oczek od stelażu. więc nie sądzę ,żeby nadmiar otworów odp. był powodem. A może od drugiej strony tkwi przyczyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Krzyszox, ja pisałem do ledara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kryszox Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Wybacz, nie zwróciłem uwagi nawet. Trochę się tym przejąłem bo jak nie znajdę "złotego środka" , to pozostanie mi zabawa z silikonowymi formami z którymi obecnie pracuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Witam. I ja przedstawię tutaj swój problem. Mianowicie zakupiłem sobie 2 formy z amelinum ze Swoich wzorów.Gość Zrobił je iście po mistrzowsku, także Jest super. Ale ! no i właśnie odnośnie tego "Ale" będę zmuszony prosić kolegów o pomoc.Usiłuje już chyba z 10 jak nie więcej razy odlać w nich woblery ,z tym że za każdym razem. Pianka FOAM IT 15 przywiera do połówki na którą leję.Przywiera tak silno, że trzeba plastikowym patyczkiem wydłubywać ze szczępów ową piankę. Zakupiłem również (jak koledzy wcześniej pisali) Pastę Buwy jako oddzielacz. Niestety nie pomaga, próbowałem w różnoraki sposób z tą pastą i nic... wobler dalej posklejany...Obie połówki są idealnie gładkie niemal jak lustro. niestety.. brak efektu , brak koncepcji i brak sił. Yyyyy Pomocy ? moze byc za zimno w pomieszczeniu w kturym odlewasz woblery,gotowy korpus nie ma prawa pekac przy wyciaganiu,jezel peka to cos jest zle wydaje mi sie ze jest za zimno,przynajmniej w moim przypadku tak bylo ,mysle ze musi bc przynajmniej 23 stopnie a najlepiej wiecej,ja swoja foremke klade na grzejnik i wszystko jest ok ale mialem podobne problemy jak ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kryszox Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Czyli mówisz ,że zbyt niska temperatura wpływa na to czy korpus się przyklei do formy czy nie? Może tu robię błąd ,że nie nagrzewam chłodnej aluminiowej formy przed zalaniem.... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matusiak Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Formy możesz mieć nawet gorące i nic to nie da , to znaczy da pomaga w szybszym i lepszym sieciowaniu piany ,musisz użyć dobrego rozdzielacza do piany bez zawartości silikonu bo bedzie problem z malowaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wookash Opublikowano 26 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2014 Czym mieszasz pianę? Ja jak dałem za dużo obrotów w dremelu to efekt był taki że pianka była bardzo krucha i sie przyklejała do formy. Podczas wyciągania korpusu kawałki zostawały na formie. Pomogło zmniejszenie obrotów na monimum i po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi