aikman84 Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 Witam serdecznie. Kupiłem OKUME CALERA CS-266WLX po wyjęciu z pudełka chodziła bezgłośnie. Nawinąłem plecionke power pro i na ryby. Po około godzinie wędkowania multiplikator zaczął szumieć podczas zwijania plecionki. Zaniepokoiłem się i poszedłem następnego dnia do sklepu gdzie go kupiłem. Sprzedawca zdjął pokrywkę od hamulca, powiedział że brak smaru. Dał mi na miejscu olejek i powiedział żebym umieścił po dwie krople w pokazanych na zdjęciu miejscach. Tak jak powiedział zrobiłem. Po skończonym serwisie złożyłem wszystko do kupy i zacząłem kręcić, chodził jeszcze głośniej sprzedawca na to żę jest tam napęd ślimakowy czy coś takiego i tak ma być. Wkur..... poszedłem do domu. W domu wziąłem szmatkę i usunąłem większość olejku. kołowrotek szumiał tak jak na początku. Poszedłem do tego samego sklepu jeszcze raz tylko ze do innego sprzedawcy. Powiedział że wszystko w porządku i nawet niektóre modele Shimano szumią po zdjęciu z pułki u nich w sklepie. Wziełem jeden model, pokręciłem ale nei szumiał. Nie wiem co robić. POMOCY PS do czego służy ponumerowana do 6 tarcza ? pozdrawiam MIchał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rebowski12 Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 Witam!Ta dziwna tarcza to regulacja hamulca odśrodkowego.Im wyższa cyfra tym mocniej działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 multik MA PRAWO szumiec w trakcie pracy. ale jest SZUM i SZUM... bez ogledzin dokladniejszych nie podpowiem Ci - chyba, że najdzie się jakiś dobry kolega tu gdzie mieszkasz, bywasz i rzuci okiem i sam oceni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 jesli szpula nie obciera to może któreś łożysko padło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HM_62_Pike Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 Mam podobny model - Okumę Aluminę - łowię nim prawie codziennie, na przynęty od 20 gramów do 52, i chodzi jak masełko, nic nie szumi, więc przypuszczam, że coś jest z Twoim nie tak. Jeśli uważasz, że to chore szumy, to niech sprzedawca przyjmie reklamację i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aikman84 Opublikowano 13 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 sprzedawca nie chce przyjąć, mówi że to normalne i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 sprzedawca cię zbywa.powinien przyjąć reklamację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aikman84 Opublikowano 15 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 zglosiłem reklamacje, sprzedawca powiedział ze musze czekać około 3 tygodnie. MASAKRA, trzy tygodnie bez drapieżnika ;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi