Skocz do zawartości

Okulary Costa

count_martin3z

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 miesiące temu...

Chciałbym sprawdzić autentyczność okularów, które kupiłem tu na forum. Ktoś ma jakiś pomysł jak ?

Okulary mają numer seryjny gdzieś na oprawkach? Jeśli posługujesz się angielskim możesz wystłać zapytanie wraz ze zdjęciami na maila z ich oficjalnej strony.

Contact Us | Costa Sunglasses | See What's Out There (costadelmar.com)

• 2 tygodnie później...

Okulary Costa to najczęściej podrabiane patrzałki na planecie  . Wiedzą o tym wszyscy  . Po analizie wszystkich za i przeciw ,metod jak rozpoznać podróbę od oryginału lekko mówiąc zwątpiłem . Zamówiłem bezpośrednio z USA z tą różnicą , że ja nie płaciłem 6 , a 60 dyszek . Dawniej kupiłem z Ali kilka par okularów i po testach wszystkie lądowały w koszu . Wybrałem opcję "na tanie polaroidy mnie nie stać "  ;)

• Like 2

Szkiełka są zielone. Nie miałem możliwości sprawdzić ich nad wodą, że względu na chorobę. Porównując do dwóch różnych par Smithów:

oprawki są mega niewygodne,jakość wykonania za tą cenę bardzo dobra,klarowność szkiełek dobra,a nawet bardzo dobra.

Ktoś z mniejszą czachą dostanie w prezencie .

Robert, jesli szkielka sa zielone to moge z duza doza pewnosci powiedziec, ze sa to podroby. Zakladajac, ze zdjecia ktore zamiesciles nie myla, szkielka zielone Costa Del Mar maja base kolor brazowy/copper. Patrzac na okulary od strony wewnetrznej twoje na zdjeciu maja szary. Takie szkla w ofercie CDM nie wystepuja. 

Edytowane przez Kwinto

Robert, jesli szkielka sa zielone to moge z duza doza pewnosci powiedziec, ze sa to podroby. Zakladajac, ze zdjecia ktore zamiesciles nie myla, szkielka zielone Costa Del Mar maja base kolor brazowy/copper. Patrzac na okulary od strony wewnetrznej twoje na zdjeciu maja szary. Takie szkla w ofercie CDM nie wystepuja.

Kupowałem na eBayu 580G. Sprawdziłem sprzedawcę, bo handluje tylko CDM i miał prawie 100000 pozytywów. Od wewnątrz mam brązowe szkła, czyli mogę sądzić, że to ori?