hudy76 Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2020 Wreszcie udało się do nich dobrać dzięki wahadełkom gżybkowym. 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzecznymuł Opublikowano 13 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2020 moja największa w tym roku 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 11 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 (edytowane) Trzeba było odkurzyć wędki przewietrzyć też jigi bo od tamtego roku nie były używane ,dość puźna pora roku jak na wzdręgi a ryby słabo aktywne ,dużo pływania i częsta zmiana miejscówek przynosi jakieś efekty dalekie niestety od zamierzonych, powoli i mozolnie licznik złowionych ryb zwiększa swoją liczbę i zatrzymuję się na 40 w tym kilka 30 cm z dużym plusem,smutne jest to że z roku na rok obserwuję że tych większych ryb jest coraz mniej . Edytowane 11 Lipca 2020 przez MARIUSZ 69 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_D Opublikowano 11 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2020 Ja w tym roku też nie poszalałem, ale jak to ostatnio napotkany mięsiarz stwierdził- "Panie, nawet duże wzdregi już nie biorą"... świat się kończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 (edytowane) To dzięki koledze który chciał z synem pojechać na ryby i popatrzeć jak to jest wędkować na pontonie ,udał się bardzo fajny wyjazd ,zależało Mi na tym aby były jakieś ryby żeby nie zawieść gości,a ryby stanęły na wysokości zadania w bardzo dużej ilości ,przekazywałem wędkę zaraz po zacięciu chłopakowi aby sobie poholował, pierwsze słowo jakie powiedział to "Ale one silne są , a jakie ładne takie złote" ,niestety pogoda postanowiła wszystko popsuć i zanosiło się na burzę musiałem odstawić gości na brzeg .Zaczęło lać a ja wypływam ponownie tym razem inne wędki i inne ryby są na celowniku, po czym deszcz przestaje padać ,słońce nieśmiało przebija się przez chmury ,szybka decyzja o powrocie do łowienia wzdręg ,po deszczu zrobiło się eldorado, jest o tyle dobrze że jedną miejscówkę udaje się obławiać nawet po 1/5 godziny, przypomniały Mi się stare czasy kiedy nie trzeba ciągle pływać i szukać nowych miejsc .Jeżeli chodzi o ilość i wielkość jest też bardzo dobrze sporo ryb 30 + ,Max 36 cm Królowa wyjazdu ,mega branie połączone z natychmiastowym odjazdem ,miejscówka z dużą iloscią ziela na szczęście ryba nie bardzo chciała to wykorzystać Edytowane 19 Sierpnia 2020 przez MARIUSZ 69 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jureczek Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 piękne te wzdręgi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Wobler czy blaszka? Bardzo ladnie polowione. Marzy mi sie taki dzien 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Wobler czy blaszka? Bardzo ladnie polowione. Marzy mi sie taki dzienMoje jigi ,zapraszam na spełnienie marzeń Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 (edytowane) Mariuszu, jaką mają wagę? Może masz nadwyżki do upłynnienia? PsJak żywe... Edytowane 19 Sierpnia 2020 przez Alexspin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Mariuszu, jaką mają wagę? Może masz nadwyżki do upłynnienia? Waga oscyluje w granicach 0.80 g nawet do 0.9 g ,niestety nic nie mam ,jak mam czas to coś tam kręcę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Klasa Mariusz. Zazdroszczę, ale tak bardzo pozytywnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 (edytowane) Mariusz przepiękne są te Twoje wzdręgi???? Edytowane 19 Sierpnia 2020 przez Piotr Gołąb 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Apisfisha Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2020 Potwierdzam lownosc Mariuszowych przynęt, używam kilka sezonów, a że ubyło musiałem uzupełnić. Te widelniczki rzeczywiście w wodzie jak żywe ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Piankowiec na haku nr 4 okazał się wyjątkowo skuteczny na wzdręgi 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ 69 Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 (edytowane) Dzień pełen ciekawych historii, wiele fajnych ryb ale też kilka ryb którym udało się zbiec, ranek rozpoczyna się już tradycyjnie od zmasowanego ataku konarów ,co determinuje szybkie zapakowanie i wypłynięcie pontonem ,na wodzie nic się nie dzieje ,więc rozpoczynam mozolne poszukiwania ,przeplatane polowaniem na szczupaka ,bacznie obserwuję wodę aby tylko dostrzec minimalną aktywność ryb ,która daje natychmiastowy sygnał do ataku .Po kilku dłuższych chwilach jest światełko w tunelu, pierwsza ryba pokazuje bardzo dyskretnie a jednak na tyle dla mnie czytelnie gdzie się ukrywają, podpływam i już przy pierwszym podaniu jiga jest złota rybka ,i to słusznych rozmiarów, miejscówka jak to ostatnio bywa bardzo trudna z masą roślinności ,a wzdręgi potrafią to wykorzystać doskonale ,lecz tym razem to mi się powiodło i ryba zostaje podebrana.Kolejny rzut w to miejsce i kolejne piękne uderzenie jest kolejna ,również ładana ,takie uznaję ryby ponad 30 cm , kilka wyjeżdża z tego miejsca po czym uderza już ta z tych 35 + ,po krótkim holu skutecznie cumuje w zielsku ,jest bardzo blisko pontonu więc postanawiam podpłynąć ,wyciągam powoli kotwicę aby nie wypłoszyć reszty stada i podpływam, patrzę a koło wzdregi stoi szczupak taki około 80 cm ,nie może jej zaatakować bo jest w zielu i czeka na to aż z niego wypłynie, ryba uwolniła się z ziela szczupak mnie zobaczył i bez pośpiechu oddalił się , miejscówka która jeszcze przed chwilą była eldoradem stała się pustynią.Trzeba szukać dalej w nadziei że takie miejsce jeszcze będzie, szybko lokalizuje inne stado ,i ponownie masa zielska, myślałem że poprzednim razem nie mogłem gorzej trafić a jednak ,podanie przynęty w oczko dosłownie 1.5 na 1.5 m i jest strzał przeciwnika z kategorii tych xxl, dość mocno uruchamia wędkę co potwierdzało by przypuszczenia że jest gruba ,po chwili robi się już bardzo ciężko i linka z kołowrotka krótkimi skokami ale zdecydowanie ubywa ze szpuli , co mnie zdziwiło, myślę może będzie nawet rekor, ryba jak się miało okazać za chwilę ryby utkneły w zielsku ,postanawiam podpłynąć bo raczej nie mam szans aby je podciągnąć pod ponton ,jak się zbliżam widzę wzdręgę w pysku szczupaka i to grubo ponad 70 cm ,zębacz nie jest zachwycony moją obecnoscią i odpływa, za chwilę zatrzymuję się i znowu odpływa, szczupaka już nie widzę tylko wzdręgę którą trzyma w pół na płasko i z pewnością jej nie oda ,rusza bardzo zdecydowanie i jig wypina się krasnopiórze z pyszczka ,odpływa między zielami .Jeszcze jedno miejsce zostaje namierzone i już bez przygód kilkanaście ryb zostaje wyholowanych, po czym zaczyna dość mocno wiać i koniec zabawy NOMINACJA DO KONKURSU "OPIS MIESIĄCA" Edytowane 1 Września 2020 przez bartsiedlce 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strumien Opublikowano 1 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2020 (edytowane) Śliczne te krasnopiórki Edytowane 1 Września 2020 przez strumien 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 Pomiędzy maluchami trafiła się już prawdziwa ślicznotka Była jeszcze większa ale spadła w zielsku.. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jureczek Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 brawo! prawdziwa złota rybka.a życzenie przy wypuszczaniu wypowiedziałeś? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 brawo! prawdziwa złota rybka.a życzenie przy wypuszczaniu wypowiedziałeś?Oczywiście, żebyśmy spotkali się w przyszłym roku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi