Mielony Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 Witam Może głupi temat ale obserwując swoją drugą połówkę pomyślałem, że czemu nie spróbować pomalować korpusy jerków z pianki lakierami hybrydowymi i utwardzić lampą UV Patrząc na pyłki do lakierów mojej lepszej połówki chyba dało by się osiągnąć fajne efekty Próbowaliście może takich manewrów? Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek K Opublikowano 14 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2020 (edytowane) Ostatnio przerabiam temat ale z oczkami - na nalepione płaskie daję trochę topu i utwardzam daje fajny efekt. Jednego woblera całego pokryłem jedną warstwą topu i tu było ciężko uzyskać jednolitą warstwę - może braka wprawy. Po chwili naświetlania już się nie da skorygować i w zasadzie pokrywa się na raty. Takie uwagi po pierwszych zabawach (dotyczą tylko hard topu a le z lakierami pewnie podobnie).- nie wiem jakie duże jerki masz, ale pokrycie całych jerków może być drogą zabawą- efekty po połączeniu z pyłkami mogą rzeczywiście fajne wyjść- jeśli byś kupował topy to lepiej chyba te, których nie trzeba będzie przemywać cleanerem- na razie utwardzony top nie zareagował z Hartzlackiem (również w przypadku woblera pokrytego całkowicie) - zobaczymy po dłuższym czasie- nie wiem jak zachowałby się lakier w dłuższym czasie i w kontaktach z wodą, dlatego pokrywałem Hartzlackiem Ale jak masz źródełko to skorzystaj i spróbuj się pobawić z jakimś jerkiem. Zawsze możesz motywować drugą połówkę do zakupów i dorzucać swoje zabawki U mnie bawi się lampą od niedawna córka i już pyta, kiedy robimy kolejne zakupy Edytowane 14 Maja 2020 przez Darek K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mido Opublikowano 28 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2020 Ja maluję hybrydą, baza proteinowa, kolor, oko, top i lampa jigi i ostatnio testy z czeburaszkami. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz.czarnec Opublikowano 21 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 Witam Może głupi temat ale obserwując swoją drugą połówkę pomyślałem, że czemu nie spróbować pomalować korpusy jerków z pianki lakierami hybrydowymi i utwardzić lampą UV Patrząc na pyłki do lakierów mojej lepszej połówki chyba dało by się osiągnąć fajne efekty Próbowaliście może takich manewrów? Co o tym myślicie?Kleniowe przynęty i ogólnie do 5 cm maluje tak nie raz, Np robiąc powłoke lustrzana na topie, większe nie ma sensu raczej bo nie jest to super twarde. robiłem tez clear coat z uv na chińskich żywicach ale zależny jak trafisz partie. każda ma chyba inna długość fali utwardzania i nie każda zywice mi lampa ogarnia dobrze. Niektóre to tak jakby to był z warstwa dyspersyjna lakier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi