Skocz do zawartości

Kupie kreciolek w stanie idealnym,Stella, Tournament

Bujo

Rekomendowane odpowiedzi

.Witam serdecznie,

Chetnie zakupie jeden z wyzej wymienionych kolowrotkow, Stella rozmiar 4000, Daiwa 3000. Preferowane modele starsze, przeciez wiadomo, ze wiecej wytrzymaja ;)

Stan, no wlasnie musi byc idealny, poezja, bajeczka, cukiereczek, kwiatuszek ma byc za malo. Nie moze miec zadnyc rysek,nawet najmniejszych, krecic tak ze zapomne o bozym swiecie i szczegolnie rybach i bede mogl delektowac sie wspaniala i aksamitna praca wybitnego dziela japonskiej inzynieri.

Jako wybitny i znany na jerkbait.pl kolekcjoner wszelkiej masci sprzetu musze przeprowadzic szereg testow potwierdzajacych autentycznosc sprzedawanego towaru: napisze tak jako rada dla innych i dla potencjalnych sprzedajacych by wiedzieli na co sie decyduja:

- najpierw cukiereczek zostanie przeswietlony pod katem zawartosci substancji nielegalnych ( Kryst- pomozesz mam nadzieje)

- nastepnie udam sie do serwisu Toyoty w Warszawie, koledzy z klasy dobra sprawa, i przebadam u lakiernika by potwierdzil autentycznosc i orginalnosc lakieru, rowniez pod katem mikropekniec, pozniej zabierze sie za rozkrecenie najlepszy mechanik w calym warsztacie i potwierdzi orginalnosc przekladni, zuzycie lozysk tocznych itd. Zreszta i tak nie ma to znaczenia bo caly zywot pedzi w dostojnej gablocie nad kominkiem, ktorego nie mam, bede sie patrzyl jak w obrazy ulubionego Jacka Vettriano, az sie pozygam z szalenstwa.

- na koniec wizyta na Akademi Medycznej, kochana siostrzyczka, i sprawdze czy nie zostal przypadkiem napromieniowany, tego boje sie najbardziej, ja wiem ze im tam bylo ciezko ale dlaczego ja mam miec chorobe popromienna ???

Z gory przepraszam za niedogodnosci ale po prostu musze byc pewien..

Oferty mozna skladac w watku badz na maila: don't_feed_the_trolls@jerkbait.pl

Bujo

No i lux... :lol:

Zapomniałeś Pan tylko dodać, że dopłaty ze strony sprzedających mile widziane, a nawet nieodzowne...<_<

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Az taki nie jestem, co wiecej moge dodac gratis banjo, bez fotela bujanego, nie bedzie mi juz potrzebne, zamiast grac popatrze sobie chetnie na Stelle czy Tournamenta i westchne swieze buzanskie powietrze przywiezione do Londynu, tudziez w akcie desperacji zarybie Tamize boleniami bo u mnie niet a bym chetnie polowil. Zaloze starego Sustaina co juz mu z 10 rokow naliczylem, cukiereczka przeciez nie wezme nad wode bo sprzedawca jak sie dowie to Jakuze na mnie nasle za bezczeszczenie ich dziedzictwa narodowego :huh:

@Bujo, zapomniałeś o najważniejszym. Młynek musi być dostarczony z kompletem papierów oraz oryginalnym pudełkiem, w stanie równie doskonałym. B)

No tak, zapomnialem o najwazniejszym :D Jesli faktura bedzie miala Mr Ito jako pierwszego wlasciciela to oprawie tez w ramke. Wtedy tez dorzuce fotel Bujany, podobnie jak banjo nie bedzie mi juz potrzebny.

Jak na razie brak ofert :( Dlaczego??? :D

@Bujo, zapomniałeś o najważniejszym. Młynek musi być dostarczony z kompletem papierów oraz oryginalnym pudełkiem, w stanie równie doskonałym. B)

No tak, zapomnialem o najwazniejszym :D Jesli faktura bedzie miala Mr Ito jako pierwszego wlasciciela to oprawie tez w ramke. Wtedy tez dorzuce fotel Bujany, podobnie jak banjo nie bedzie mi juz potrzebny.

Jak na razie brak ofert :( Dlaczego??? :D

Michał a dobrze TY spał, a może szaleju się nałykał :lol: :lol: :lol: .

Wracając do tematu zupełnie poważnie. Kolekcjonerstwo kołowrotków choć drogim hobby jest, to lepszym chyba niż numizmatyka czy pokrewne. Tylko jak tu się powstrzymać od użytkowania sprzętu w stanie MINT lub bliskim? Sam wpadłem w taką pułapkę dwukrotnie. Kupiłem młynki, które bardzo chciałem mieć, w stanie kolekcjonerskim, co się okazało? Musiałem je sprzedać i kupić używki, aby uniknąć gwałtownej straty, wartości kolekcjonerskiej, przy ewentualnej odsprzedaży. Niestety zabrało to trochę czasu, rok prawie. :D

Ja mam takiego Tournamenta w stanie idealnym ale niestety jest napromieniowany i trzeba poczekac ze sprzedażą jakieś 30 tysięcy lat i będzie jak ulał. To co dobijemy targu??

To ja dorzucę sejf ołowiany z szybką nie przepuszczającą promieniowania. Sejf zrobiony z osłony reaktora w Czarnobylu- na pewno da radę :mellow:.

Teraz jak posprzedawałem te wszystkie japońskie wedki i kolowrotki to moge powiedzieć czemu to zrobiłem mianowicie... ze strachu przed promieniowaniem... przestałem nawet pic herbatę

Słyszałem gdzieś ostatnio radę żeby kupowac do nocnych połowów wędki zbrojone w osprzęt Fuji.... przydaje się ciemną noca szczególnie gdy księżyc zajdzie za chmury

.Witam serdecznie,

Chetnie zakupie jeden z wyzej wymienionych kolowrotkow, Stella rozmiar 4000, Daiwa 3000. Preferowane modele starsze, przeciez wiadomo, ze wiecej wytrzymaja ;)

Stan, no wlasnie musi byc idealny, poezja, bajeczka, cukiereczek, kwiatuszek ma byc za malo. Nie moze miec zadnyc rysek,nawet najmniejszych, krecic tak ze zapomne o bozym swiecie i szczegolnie rybach i bede mogl delektowac sie wspaniala i aksamitna praca wybitnego dziela japonskiej inzynieri.

Jako wybitny i znany na jerkbait.pl kolekcjoner wszelkiej masci sprzetu musze przeprowadzic szereg testow potwierdzajacych autentycznosc sprzedawanego towaru: napisze tak jako rada dla innych i dla potencjalnych sprzedajacych by wiedzieli na co sie decyduja:

- najpierw cukiereczek zostanie przeswietlony pod katem zawartosci substancji nielegalnych ( Kryst- pomozesz mam nadzieje)

- nastepnie udam sie do serwisu Toyoty w Warszawie, koledzy z klasy dobra sprawa, i przebadam u lakiernika by potwierdzil autentycznosc i orginalnosc lakieru, rowniez pod katem mikropekniec, pozniej zabierze sie za rozkrecenie najlepszy mechanik w calym warsztacie i potwierdzi orginalnosc przekladni, zuzycie lozysk tocznych itd. Zreszta i tak nie ma to znaczenia bo caly zywot pedzi w dostojnej gablocie nad kominkiem, ktorego nie mam, bede sie patrzyl jak w obrazy ulubionego Jacka Vettriano, az sie pozygam z szalenstwa.

- na koniec wizyta na Akademi Medycznej, kochana siostrzyczka, i sprawdze czy nie zostal przypadkiem napromieniowany, tego boje sie najbardziej, ja wiem ze im tam bylo ciezko ale dlaczego ja mam miec chorobe popromienna ???

Z gory przepraszam za niedogodnosci ale po prostu musze byc pewien..

Oferty mozna skladac w watku badz na maila: don't_feed_the_trolls@jerkbait.pl

Bujo

:lol: ciekawy efekt ( dżinu czy dymu nie wiem :mellow: )

P.S.

Bujo weź 5 minut urlopu i się odezwij

Witam,

Powodem postu byla obserwacja dzialu sprzedam na forum, ktos sie klocil jak to 4 milimetrowej wielkosci ryski sa jakims powaznym felerem multika. Rozumiem kolekcjonerow, hobby jak inne, czemu nie. Niestety powoli kupujacy chca za te 600 zl dostac model z pierwszej reki, z pudelkiem i innymi pierdolami, rysek zero itd.Jakie to ma znaczenie przy wedkowaniu? Te maslane prace to tez o kant dupy potluc. Stelka, nowka chodzi ciut ciszej i lzej od mojego 10-letniego Sustaina wiec na cholere mi to?

Zreszta czego oczekiwac w kraju gdzie kazdy praktycznie samochod pochodzi od dziadka niemca co to se wydal 40 tys euro na Audice aby jezdzic na zakupy i do kosciola no i dlatego samochod jest taki super mimo 10 czy 15 lat, jak nowka z salonu a ze turas przekrecil licznik o 150tys km to juz inna sprawa :D :D :D

Bujo

Witam,

Powodem postu byla obserwacja dzialu sprzedam na forum, ktos sie klocil jak to 4 milimetrowej wielkosci ryski sa jakims powaznym felerem multika. Rozumiem kolekcjonerow, hobby jak inne, czemu nie. Niestety powoli kupujacy chca za te 600 zl dostac model z pierwszej reki, z pudelkiem i innymi pierdolami, rysek zero itd.Jakie to ma znaczenie przy wedkowaniu? Te maslane prace to tez o kant dupy potluc. Stelka, nowka chodzi ciut ciszej i lzej od mojego 10-letniego Sustaina wiec na cholere mi to?

Zreszta czego oczekiwac w kraju gdzie kazdy praktycznie samochod pochodzi od dziadka niemca co to se wydal 40 tys euro na Audice aby jezdzic na zakupy i do kosciola no i dlatego samochod jest taki super mimo 10 czy 15 lat, jak nowka z salonu a ze turas przekrecil licznik o 150tys km to juz inna sprawa :D :D :D

Bujo

Bujo, dobrze, że tylko 150 :lol: ...znam przypadki, że właściwy licznik !!!leżał w bagażniku...a na podmienionym cyferblacie standardowe 150 kilo kilometów <_<

Witam,

Niestety powoli kupujacy chca za te 600 zl dostac model z pierwszej reki, z pudelkiem i innymi pierdolami, rysek zero itd.

nie chca, uwierz mi ... chca kupic tak, zeby po zakupie bylo o czym marudzic :D

od kilku dobrych lat przebieg jest widoczny nie tylko na liczniku ale takze w software, np. w module sterowania swiatel, elektronice silnika i w kilku innych miejscach ... czyli i w tym przypadku ludki lubia dac sie oszukac ... jak to pisal wielki pisarz sofranow: polska to piekna kraj