admin Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zobaczcie jakie ładne jerki. Oj chciałbym takie mieć w swoim pudle http://www.lurebuilding.nl/engtechniekdecal.html PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phalacrocorax Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Ładniutkie, zwłaszcza te dwa środkowe mi się podobają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 27 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 Ładniutkie, zwłaszcza te dwa środkowe mi się podobają. Mnie też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 calkiem fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 fajowe,ja kiedyś też cusik podobnego zrobiłem teraz(inspiracją były kalkomonie salmo na fatso i sliderach,nie ukrywam ) jestem na etapie strugania w lato poszedłem nad staw z batem łaptopem i recznym skanerem i zesanowałem sobie okonka 1szt,karaskę 1szt i lina płotki nie brały oczywiście rybki C&R po sesji skanowania.tylko drukarke mam słabą bo nie laser,i w czasie lakierowania tusz sie rozmazuje.musze sie wziąć za te wobki bo kupa pracy zawodowo Niestety takie coś ze skanami można zrobić zamemu tylko ciążko korpus dopasować do wydruku,ale trochę roboty w Corelu lub Fotoshopie i da radę.jak zrobie na gotowo to się pochwalę pozdro hasior -polish lurebuilding amator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 skanowałeś rybe?? nie lepiej poprostu zdjecie zrobic? a jak robisz kalkomanie? na czym to drukujesz? ja próbowałem robić zwykłe oklejanki, ale nie za bardzo mi to wychodzi, zawsze jakies pomarszczenia wychodza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2007 bardziej RHS i RGS juz sie chyba nie da? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 tak czy siak robia wrażenie... Ladne... niczym salmo <_< <_< <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trout Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 Piękne są wszystkie ale te dwa środkowe to miodzio,jaxon ma coś podobnego ksztaltem (okoń) do dwójki choć kolorami się umywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 piękne jerki ale nie mam pojęcia jak dobrać sie do kalkomani moze kto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warciak Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 Może ktoś mi podpowie jak zabrać się za kalkomanie bo zielony z tego tematu jestem jak trawa na wiosne a efekt oszałamiający.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adasio Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 po prostu rewelka, ciekawe jak zachowują się w wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 Może ktoś mi podpowie jak zabrać się za kalkomanie bo zielony z tego tematu jestem jak trawa na wiosne a efekt oszałamiający.Pozdrawiam tez jestem ciekaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 Jerki bardzo fajne, choć dwójka jak dla mnie trochę za bardzo garbata, ale może ciekawie pracuje.pozdrawiam Wujek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 @Yeahkalkomanię można wykonać na foli u fotofrafa(ale drogo i nie każdy bedzie Ci chciał pomóc),ja miałem takie coś robione na foli,mozesz tez iść na kolorowe Xero z fotka rybki i skopiować to na cieniutkiej foli samoprzylepnej,kopiarka jest lepsza z tym od drukarki,że się tusz nierozmazuje,pod lakierem.ja teraż stosuje(tj.zaczynam)papier foto i kleje go na korpus za pomoca kleju introligatorskiego,kupic mozesz w sklepach modelarskich,jest on biały a jak wyschnie bezbarwny.tajemnicą przyklejania kalkomani prosto bez zmarszczenia ,jest idealnie gładni i dopasowany korpus wobka,pamiętaj,jak bedziez chciał zrobić przylepca z foli pomaluj wpierw korpus na biało i dotrzyj drobnym paierem,nasrępnie lakier potem folia z obrazkiem rybki i nato kilka warstw lakieru wykończeniowego.pamiętaj też,że po pomalowaniu korpusu,jeszcze przed przyklejeniem kalkomani przetestj jerka czy śmiga jak trza ,żeby nie niszczyć potem lakieru:)moje chodzą coś ala Slider, acha firmy wykonujace kalomanie raczej tez Ci nie pomoga bo oni robia tylko w tysiącach sztuk.no i to tyle ,roboty sporo ale radocha ,zę złapanej ryby na własnego jerka jest podwójna pozdrohasior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 fajne wobki zwlaszcza ten garbaty leszczyk przedstawiony na drugim foto wykonanie tez ekstra klasa ciekawe jak z praca tych wobkow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karaś Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 a może tak dokładniej ktoś by opisał m.in jaki papier foto, jak dopasowac kalkomanie do kształtu korpusu itp. problemy i czy można tego typu kalkomanie wykonac w warunakch domowych tzw. jaką drukarke stosowac w przypadu papiery fotograficznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rognis_oko Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 Bardzo ładna kolorystyka i dobre kształty.Ciekawe jaką mają pracę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2007 A mnie w tej całej fascynacji kalkomanią brakuje klasycznego żywego srebra. Może kiedyś doczekam się na Slidera w takiej wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 witampierwszy etap płotkowego jerka na wyciosany korpusik za pomoca kleju introligatorskiego,naklejona fotka płotki(ganiałem dziś 3 h z batem i jedną złapałem u mnie na wiosce w małej rzeczce )papier foto,delux premium HP.nie marszczy się nie zmywa się tusz,fajny błyszczący.teraz tylko malowanie grzbietu i brzuszka płotki,drut przez całość und z10 warstw lakieru jerk jak widać jest na etapie bardziej pogladowym,choć mam i juz korpusy ze sterem,tylko okleić i lakierJerki śmigaja tak jak slidery,ruch weżowaty wolno tonące okolo 20cm/swięc nie jest tak trudno wykonać jerka pocobnego do tych nalurebuilding.nl-wykonywanie jerka jest równie przyjemne jak łowienie na niego.nastepne fotki wyślę już po polakierowaniu pozdrohasior-polish lurebuilding amator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 @Robert pokrywy skrzelowe malowane będą srebrną farbą i dotego będa oczka 3D kupione w www.taimen.plpłotka bedzie jak żywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 Sliczniutki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeah Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 ładnie ładnie, a nie wydaje ci sie za bardzo kwadratowy na dole i na górze.A jak z tuszem? nie rozmaże się podczas lakierowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 dzienks ale jeszcze z 10 dni przed nim zanim bedzie pełnowartoścowy i gotowy na agrawkę czasu mało roboty sporo ,i tak nie ma kiedy dokończyć,te sa małe takie po 10cm ale sa i 20cmot takie kopiowanie natury na drewniny korpus jak czas pozwoli, niebawem pokarze gotowe wobki pozdrohasior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 29 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2007 tusz nie rozmazuje sie jak drukujesz na papierze foto w najlepszym ustawieniu wydruku.tekwadratowościszlofujesz paierem i malujeszgrzbiet potem 10 warstw lakieru i jest super.mialem kiedyś sporo takich jerków ale porozdawałem kolegom ,a raczej zabrali mi ale zrobie sobie nowe i lepsze hasior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi