Skocz do zawartości

Fajne jerki na lurebuilding.nl

admin

Rekomendowane odpowiedzi

:huh: fajowe,ja kiedyś też cusik podobnego zrobiłem teraz(inspiracją były kalkomonie salmo na fatso i sliderach,nie ukrywam ):mellow: jestem na etapie strugania :mellow: w lato poszedłem nad staw z batem łaptopem i recznym skanerem i zesanowałem sobie okonka 1szt,karaskę 1szt i lina :D płotki nie brały :lol:

oczywiście rybki C&R po sesji skanowania.

tylko drukarke mam słabą bo nie laser,i w czasie lakierowania tusz sie rozmazuje.

musze sie wziąć za te wobki bo kupa pracy zawodowo Niestety :(

takie coś ze skanami można zrobić zamemu :D tylko ciążko korpus dopasować do wydruku,ale trochę roboty w Corelu lub Fotoshopie i da radę.

jak zrobie na gotowo to się pochwalę :mellow:

pozdro

hasior -polish lurebuilding amator :lol: :lol: :lol:

@Yeah

kalkomanię można wykonać na foli u fotofrafa(ale drogo i nie każdy bedzie Ci chciał pomóc),ja miałem takie coś robione na foli,mozesz tez iść na kolorowe Xero z fotka rybki i skopiować to na cieniutkiej foli samoprzylepnej,kopiarka jest lepsza z tym od drukarki,że się tusz nierozmazuje,pod lakierem.

ja teraż stosuje(tj.zaczynam)papier foto i kleje go na korpus za pomoca kleju introligatorskiego,kupic mozesz w sklepach modelarskich,jest on biały a jak wyschnie bezbarwny.

tajemnicą przyklejania kalkomani prosto bez zmarszczenia ,jest idealnie gładni i dopasowany korpus wobka,

pamiętaj,jak bedziez chciał zrobić przylepca z foli pomaluj wpierw korpus na biało i dotrzyj drobnym paierem,nasrępnie lakier potem folia z obrazkiem rybki i nato kilka warstw lakieru wykończeniowego.pamiętaj też,że po pomalowaniu korpusu,jeszcze przed przyklejeniem kalkomani przetestj jerka czy śmiga jak trza ,żeby nie niszczyć potem lakieru:)moje chodzą coś ala Slider,

acha firmy wykonujace kalomanie raczej tez Ci nie pomoga bo oni robia tylko w tysiącach sztuk.

no i to tyle ,roboty sporo ale radocha ,zę złapanej ryby na własnego jerka jest podwójna :mellow:

pozdro

hasior :D

witam

pierwszy etap płotkowego jerka :mellow:

na wyciosany korpusik za pomoca kleju introligatorskiego,naklejona fotka płotki(ganiałem dziś 3 h z batem i jedną złapałem u mnie na wiosce w małej rzeczce :mellow: )

papier foto,delux premium HP.nie marszczy się nie zmywa się tusz,fajny błyszczący.teraz tylko malowanie grzbietu i brzuszka płotki,drut przez całość und z10 warstw lakieru :mellow:

jerk jak widać jest na etapie bardziej pogladowym,choć mam i juz korpusy ze sterem,tylko okleić i lakier

Jerki śmigaja tak jak slidery,ruch weżowaty :mellow: wolno tonące okolo 20cm/s

więc nie jest tak trudno wykonać jerka pocobnego do tych na

lurebuilding.nl-wykonywanie jerka jest równie przyjemne jak łowienie na niego.

nastepne fotki wyślę już po polakierowaniu :mellow:

pozdro

hasior-polish lurebuilding amator :mellow:

post-83-1348913353,4843_thumb.jpg

post-83-1348913353,5478_thumb.jpg

dzienks :mellow:

ale jeszcze z 10 dni przed nim zanim bedzie pełnowartoścowy i gotowy na agrawkę :D

czasu mało roboty sporo ,i tak nie ma kiedy dokończyć,

te sa małe takie po 10cm ale sa i 20cm

ot takie kopiowanie natury na drewniny korpus :mellow:

jak czas pozwoli, niebawem pokarze gotowe wobki :mellow:

pozdro

tusz nie rozmazuje sie jak drukujesz na papierze foto w najlepszym ustawieniu wydruku.tekwadratowościszlofujesz paierem i malujeszgrzbiet potem 10 warstw lakieru i jest super.

mialem kiedyś sporo takich jerków ale porozdawałem kolegom ,a raczej zabrali mi :(

ale zrobie sobie nowe i lepsze :mellow: