mariusz-net Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 Szukałem ryb w swojej okolicy i znalazłem. Nie ma jednak róży bez kolców. I powstało pytanie: da się łowić muchówką na tak zarośniętej rzece (zdjęcie)? Trzeba jakiś mocniejszy sprzęt żeby zatrzymać rybę? Co z zaczepami? Sorry za laickie pytania ale nad muchówką wciąż sie zastanawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 Jakie ryby tam masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 Oczywiście ????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz-net Opublikowano 21 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 A takie: https://youtu.be/qhEh-X0Wakw :-) Tak czytam... przypon mocniejszy i powinno dać radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 Próbuj, jak sam nie sprawdzisz, nikt lepiej nie podpowie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 Większość moich rzek tak właśnie wygląda latem. Używam do suchej przyponu konicznego z końcówką 0.26 mm. Łowię najczęściej na imitację konika polnego lub duże chrusty. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 21 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2020 Witam.A nie jest to Szaczakowski przypadkiem w dolnym odcinku (za Sosiną) ?Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz-net Opublikowano 22 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2020 Witam.A nie jest to Szaczakowski przypadkiem w dolnym odcinku (za Sosiną) ?Pozdrawiam.Bingo :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest-Natura Opublikowano 23 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 Witam.Piankowy suchar pod prąd - podajesz tam niewielkiego żuka i klonki są Twoje Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz-net Opublikowano 23 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2020 Witam.Piankowy suchar pod prąd - podajesz tam niewielkiego żuka i klonki są Twoje Pozdrawiam.Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osin Opublikowano 25 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2020 Od siebie dodam że warto wypatrywac większe osobniki i rzucać im ,,na głowę" zwłaszcza jak stoją w stadzie. Działa wtedy konkurencja pokarmowa i atak następuje od razu jak żuczek spadnie za daleko ryby to kleń będzie go oglądał i niekoniecznie zje Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinn Opublikowano 27 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2020 Jak rzucałem kleniom na głowę to przeważnie robił się kocioł bo wszystkie na raz chciały zeżreć przynętę i żadko udawało się coś wciąć.Jak pływały w kilka osobników nie daleko siebie to przynętę posyłałem nie w środek zgrai tylko obok pojedynczej ryby.Pięknie można było zaobserwować jak fajny kleń startuje do przynęty i ją zabiera zanim reszta kleni do niego podpłynęła.Tak mi się to sprawdziło. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi